مقصر این وضع بدتر از جنگ کیست

به گزارش جهان صنعت نیوز:  آقای رییس‌جمهور در حالی آدرس کاخ سفید را داد و توصیه می‌کند که نفرین کنید که اختلافات درون دولت و به خصوص تیم اقتصادی آن، دمار از روزگار مردم درآورده است. همین است که به قول نماینده هویزه در مجلس وضعیت فعلی حتی از دوران جنگ هم زجرآورتر است.

سوال اینجاست که واقعا عملکرد دولت جای دفاع دارد؟ سهم مدیریت دولت در بروز این شرایط بیشتر بوده یا تحریم؟

محمدصادق کوشکی فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» می‌گوید: «فکر می‌کنم کسانی که جدی‌ترین نقدها و در عین حال واقعی‌ترین نقدها را به دولت دارند، عامه مردم هستند. عامه مردم نه احیانا غرض سیاسی دارند و نه به دنبال هدف خاصی در عرصه سیاست هستند. آنها آنچه را که لمس و تجربه می‌کنند بیان می‌کنند و صرفا به دنبال این هستند که ثباتی در حوزه معیشت داشته باشند و بتوانند نیازهای خود و خانواده خود را فراهم کنند. نظر این گروه در واقع مرجع و ماخذی است برای اینکه ببینیم سیاستمردان چقدر توصیف دقیقی از جامعه دارند.»

وی در واکنش به اینکه عامه مردم صرفا از وضعیت موجود ناراضی هستند و به اندازه مسوولان دنبال مقصر نمی‌گردند، گفت: «نظر مردم در این باره را هم می‌توان در قالب نظرسنجی‌هایی که موسسات داخلی و خارجی مختلف کرده‌ان،د دید. حتی اگر مصاحبه کنیم هم معلوم می‌شود که مردم وعده‌های مقامات دولتی را در انتخابات ۹۲ و ۹۶ به خاطر دارند و وضعیت امروز را با آن مقایسه می‌کنند.»

کوشکی ادامه داد: «آقای روحانی در انتخابات سال ۹۲ گفتند که اگر مشکلات فعلی راه چاره نداشت من نمی‌آمدم. همچنین به صراحت گفتند که عملکردی خواهم داشت که مردم نیازی به یارانه ۴۵ هزارتومانی نداشته باشند. مردم امروز این جمله را به خاطر دارند و وضعیت فعلی را هم می‌بینند. بر همین اساس دولت روحانی را مقصر می‌دانند.»

وی در پاسخ به اینکه حواله دادن همه مسائل به تحریم و اشاره به مشکلات خارجی چقدر برای مردم قانع‌کننده است؟ گفت: «وقتی در مورد کالاهایی مثل گوجه‌فرنگی و سبزیجات که ربطی به تحریم ندارد هم گرانی وحشتناک مشاهده می‌شود، مردم مطمئن می‌شوند که ماجرا ربطی به تحریم ندارد. یا وقتی که ده‌ها هزار تن کالا در معرض فاسد شدن است و اجازه ورود پیدا نمی‌کند ولو اینکه مردم به آن نیاز دارند یعنی عملکرد دولت بیشترین نقش را در وضعیت موجود دارد.»

این فعال سیاسی اصولگرا همچنین گفت: «تورم دوران آقای روحانی در تاریخ چهل و دو ساله بعد از انقلاب بی‌سابقه بوده و مردم یادشان نمی‌آید که ارزش پول ملی ما ظرف دو، سه سال اینطور کاهش یافته و یک‌دهم شود! ما در سال‌های جنگ هم علی‌رغم همه فشارها با این میزان کاهش ارزش پول ملی مواجه نبودیم.»

کوشکی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه در قضایایی مثل رسوبات گمرکی و… بی‌تدبیری دولت بیشتر دخیل است یا گره زدن اقتصاد و سیاست؟ گفت: «دولت روحانی اصلا بی‌تدبیر نیست. دولت کاملا هوشمند و با برنامه عمل می‌کند اما در جهت ایجاد منابع برای درصد بسیار اندکی از مردم ایران که پایگاه اجتماعی دولت آقای روحانی هستند. پایگاه اجتماعی دولت روحانی که دوامش را مدیون آن است دهک بالای اقتصادی هستند. دولت روحانی از سال ۹۲ تا حالا هوشمندانه و با تدبیر منافع این اقلیت ناچیز را تامین کرده و حتی در ماجرای بورس، کاهش ارزش پول ملی، بحران در ارز و طلا ، بحران در مسکن و … که برای مردم بحران معیشتی ایجاد کرده است، منافع آن درصد محدود را تامین کرده و آن عده قلیل در همه این ماجراها سودهای افسانه‌ای و کلان برده‌اند.»

وضع موجود ناشی از بی‌تدبیری دولت باشد یا به قول کوشکی، هوشمندی جهت‌دار فرقی به حال مردم ندارد. عرصه بر عامه مردم روز به روز تنگ‌تر می‌شود و آنچه که مشاهده می‌کنند صرفا گردن هم‌اندازی مسوولیت است. مردم همان‌قدر که از مجلس درباره عملکردش سوال دارند از دولت هم طلبکار هستند. خاصه آنکه مجلس یازدهم در ابتدای راه است و دولت روحانی در ماه‌های پایانی.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهسیاسی
شناسه : 152958
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا