xtrim

هک رایانه‌های ویندوز دشوارتر می‌شود

به گزارش جهان صنعت نیوز: شرکتهای تراشه سازی اینتل و AMD اعلام کردند فناوری جدید که مایکروسافت آن را پلوتون نامیده است، تا چند سال دیگر آماده خواهد بود. شرکت کوالکام از این رویکرد حمایت کرده اما اعلام نکرد آیا این طراحی خاص را در تراشه هایش مورد استفاده قرار می دهد یا خیر. مایکروسافت و شرکتهای تراشه سازی سالهاست به دنبال راههایی برای تقویت پشتیبانی از رایانه از طریق قفل کردن اطلاعات مهمی مانند کلمات عبور و تاییدیه های امنیتی در سخت افزار هستند تا بهره برداری از آسیب پذیریهای یک برنامه رایانه ای یا بخشی از یک دستگاه و استفاده از آن ضعف امنیتی برای تحت کنترل قرار دادن کل دستگاه را برای هکرها دشوارتر کنند.

طراحی مایکروسافت مستقیما در پردازنده رایانه تعبیه خواهد شد که هک رایانه و لپ تاپ را برای هکرها دشوارتر می کند و اگر این فناوری به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد، استحکام بیشتری در امنیت رایانه شخصی فراهم می کند. مزیت این فناوری نسبت به حفاظت نرم افزاری این است که دسترسی فیزیکی به دستگاه برای هک آن ضروری است در حالی که در حفاظت نرم افزاری رایانه از راه دور و از طریق اینترنت هدف حمله قرار می گیرد. این مسئله در دوران پاندمی ویروس کرونا اهمیت بیشتری پیدا کرد زیرا کارمندان بسیاری از شرکتها به جای کار در محیطهای دفتری که توسط فایروالهای تشکیلاتشان حفاظت می‌شوند، با دستگاههای خانگی به دورکاری مشغول هستند.

اگرچه این تراشه ها در حال حاضر برای حفاظت از پسوردها و سایر اطلاعات ضروری مورد استفاده قرار گرفته اند اما اغلب از واحد پردازنده مرکزی رایانه شخصی جدا هستند و ارتباط میان این دو تراشه از سوی هکرها به عنوان یک آسیب پذیری احتمالی شناسایی شده است. با ساخت مدار امنیتی در داخل پردازنده، دیگر چنین ارتباطی نیاز نیست و بخشهای باز کمتری برای دسترسی غیرقانونی وجود خواهند داشت.

مایکروسافت در تلاش است از این فناوری که در کنسولهای بازی ایکس باکس برای جلوگیری از هک سخت افزار و استفاده مجانی از بازیهای پولی بکار گرفته است، برای دشوارتر کردن هک رایانه‌های ویندوز استفاده کند. این فناوری توسط تیم مهندسان تراشه مایکروسافت طراحی شده است که با ورود این شرکت به طراحی پردازنده های سفارشی و ساخت محصولاتی نظیر ایکس باکس توسعه پیدا کرده است. پانوس پانای، مدیر محصولات مایکروسافت اظهار کرده که این شرکت قصد دارد به توسعه فعالیت در حوزه تراشه ها ادامه دهد اما بعید است مانند شرکتهای اینتل، AMD و کوالکام به ساخت تراشه هایی برای اهداف کلی بپردازد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، ایده گنجاندن امنیت در تراشه ها ایده جدیدی نیست و سازندگان تراشه در گذشته سیستمهایی ساختند و بخشهای حفاظت شده ای را در پردازنده های مرکزی آنها اختصاص دادند تا دسترس پذیری به کلمات عبور، کلیدها و تاییدیه های دیجیتال را دشوار کنند. با این حال حملات سخت افزاری که چند سال قبل پردازنده های اینتل را هدف گرفت، نشان داد هیچ راهکاری غیرقابل نفوذ نبوده است.

 

اخبار برگزیدهخواندنیدانش و فناوری
شناسه : 153335
لینک کوتاه :