معجزه سرمایهگذاری خارجی آقای دژپسند
به گزارش جهان صنعت نیوز: سرمایهگذاری در ایران تقریبا از حال و روز افتاده است و بخش خصوصی انگیزه ندارد و بخش دولتی منابع . به این ترتیب است که در کارنامه بانکها سهم ایحاد در تسهیلات داده شده در گزارشهای ماهانه مدام کم وکمتر میشود. ادامه این روند روزهای الریکی در برابر ایرانیان باز میکند و چشمانداز رشد و توسعه را تیرهتر. یکی از راههای تامین سرمایه برای تزیق به اقتصاد در همه کشورهای جهان جذب سرمایهگذاری خارجی به طور مستقیم است که مزیتهای قابل اعتنایی دارد. شئربختانه ایران در همه دهههای تازه سپری شده در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده است.
اطلاعات منتشر شده ازسوی کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) نشان میدهد میزان جذب سرمایهگذاری خارجی ایران در سال ۲۰۱۹ با افت ۳۶ درصدی نسبت به سال قبل از آن به ۱ میلیارد و ۵۰۸ میلیون دلار رسید. از سوی دیگر همین نهاد به تازگی اطلاعات خود را «کنفرانس تجارت و توسعه مللمتحد از جریان سرمایهگذاری مستقیم خارجی منتشر کرد. به گزارش این سازمان، بحران «کووید۱۹» منجر به کاهش چشمگیر سرمایهگذاری مستقیم خارجی جهان شده است.
بر این اساس پیشبینی میشود جریان جهانی این سرمایهگذاری نسبت به ارزش ۵۴/۱ هزار میلیارد (تریلیون) دلاری سال ۲۰۱۹ تا ۴۰درصد کاهش یابد، اتفاقی که باعث خواهد شد جریان سرمایهگذاری مستقیم خارجی جهان برای اولین بار از سال ۲۰۰۵، به سطح زیر یک هزار میلیارد دلار کاهش یابد. بر این اساس این روند کاهشی در سال ۲۰۲۱ نیز ادامه خواهد داشت، و سرمایهگذاری مستقیم جهان در این سال با افت ۵ تا ۱۰ درصدی مواجه خواهد شد. البته در ۲۰۲۲ جریان سرمایهگذاری مستقیم جهان روندی معکوس مییابد و به دوره رونق خود بازمیگردد.
به نظر میرسد با توجه به گزارشهای این نهاد معتبر بینالمللی ونیز تشدید رژیم تحریمهای ایران از سوی امریکا رقم سرمایهگذاری خارجی جذب شده در ایران امسال کاهش چشمگیری را تجربه کند مگر اینکه معجزه رخ داده باشد. رقم اعلام شده از سوی فرهاد دژپسند نشان میدهد این معجزه رخداده است یا آقای وزیر بر اثر سهو یا عمد تفاوت تصویب و حلب و جذب را نادیه گرفته است. وزیر اقتصاد در همین روزهای گذشته از جلب ۸/۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در قالب پروژههای مصوب هیات سرمایهگذاری خارجی طی شش ماهه اول سال خبر داد و جزئیاتی از طرح این وزارتخانه برای تسهیل و تسریع جلب سرمایه ایرانیان مقیم خارج از کشور ارائه کرد. آیا گزارش کارشناسان به آقای وزیر اشتباه بوده است، آیا اقای دژپسند توجه نکرده است شکاف میان تصویب سرمایه خارجی تا جذب سرمایه خارجی یک دره بسیر پهناور و بزگ و ژرف است؟ کاش چنین معجزهای رخ داه باشد. در این صورت وزارت اقتصابا بیان جزئیات میتواند شهروندان را بسیار خوشحال کند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :