xtrim

روز خوب بورس های جهانی

به گزارش جهان صنعت نیوز: برخی خبرها حاکی از آن است که رهبران جمهوری خواه و دموکرات به نقطه نظر مشترک اولیه بر سر اجرایی شدن بسته محرک جدید اقتصادی رسیده اند که قرار است حمایت مالی جدیدی از کسب و کارها و افراد بیکار شده بر اثر کرونا فراهم کند. همچنین قرار است دولت فدرال پرداخت های مستقیمی برای تقویت توان حمایتی دولت های محلی انجام دهد. این بسته که دومین بسته بزرگ حمایتی پس از بسته سه تریلیون دلاری قبلی است حدود ۹۰۰ میلیارد دلار اعتبار خواهد داشت.

از سوی دیگر بانک مرکزی آمریکا با انتشار گزارشی اعلام کرد که شرایط نسبت به پیش بینی قبلی این نهاد بهتر شده است اما نباید انتظار پایان بحران اقتصادی را تا پایان امسال داشت. این نهاد رشد اقتصادی امسال آمریکا را منفی ۲.۴ درصد پیش بینی کرده است که نسبت به برآورد قبلی در ماه سپتامبر ۱.۳ درصد بهبود داشته است. در سال آینده رشد اقتصادی آمریکا طبق پیش بینی این گزارش ۴.۲ درصد خواهد بود که از گزارش قبلی ۰.۲ درصد بیشتر شده است.  پیش بینی می شود نرخ بیکاری امسال ۶.۷ درصد باشد که در سال اینده این رقم به پنج درصد کاهش پیدا خواهد کرد. 

شاخص خوش بینی به اقتصاد آمریکا در ماه دسامبر به ۴۹ واحد رسیده که یک واحد کمتر از رقم ماه قبل و کمترین شاخص ثبت شده در طول سه ماه اخیر محسوب می شود. از طرف دیگر رشد تولیدات صنعتی آمریکا تا ماه نوامبر به ۰.۴ درصد افزایش پیدا کرده است که ۰.۵ درصد کمتر از رقم ماه قبل و ۰.۱ درصد بیشتر از پیش بینی های قبلی کارشناسان بوده است. 

روند توزیع واکسن های ساخت شرکت فایزر در آمریکا پس از مدت ها انتظار در ایالت های مختلف آمریکا آغاز شد اما قرار است اولویت دریافت واکسن با پرسنل کادر درمان، سالمندان و قشر آسیب پذیر باشد. با این حال انتظار می رود تا پایان فصل بهار کار واکسیناسیون بخش قابل ملاحظه ای از افراد دارای اولویت طول بکشد و به همین دلیل ماه های ابتدایی سال نو میلادی نیز شاهد تداوم محدودیت های کرونایی خواهد بود. انتظار می رود ۸۰ درصد افراد دارای اولویت در آمریکا تا پیش از فرا رسیدن فصل تابستان واکسینه شده باشند.  

با وجود آغاز واکسیناسیون در برخی از کشورهای جهان، سرعت شیوع کرونا در بسیاری از مناطق در سطح نگران کننده ای باقی مانده و همین مساله باعث شده است تا سرمایه گذاران و معامله گران با کمی ترس و احتیاط رفتار کنند. در نیویورک اندرو کومو- فرماندار این ایالت با اشاره به اوج گیری شمار مبتلایان به کووید-۱۹ گفته است رستوران ها و کافه ها به طور موقت تعطیل خواهند شد. محدودیت های کرونایی در دیگر مناطق به ویژه در اروپا نیز ادامه دارد و همین مساله باعث بروز اعتراضات خیابانی در برخی از کشورها شده است. 

بانک مرکزی اروپا در بیانیه ای اعلام کرد اعضای اتحادیه اروپا با اجرایی شدن یک بسته نیم تریلیون یورویی دیگر برای کاستن از تبعات اقتصادی ویروس کرونا موافقت کرده اند. پیش از این اتحادیه اروپا ۱.۳۵ تریلیون یورو برای حمایت از اقتصادهای اروپایی اعتبار تخصیص داده بود و بدین ترتیب حمایت های مالی در سطح اتحادیه اروپا تا مارس ۲۰۲۲ ادامه پیدا خواهد کرد. این اقدام اروپا در شرایطی انجام می شود که قاره سبز با موج دوم همه گیری کرونا مواجه شده و تلفات مجددا رو به افزایش رفته است.  

شکست مذاکرات برگزیت بیش از هر زمان دیگری به خطری برای آینده اقتصادی اروپا تبدیل شده است. با وجود آن که چندین دور مذاکرات تجاری بین انگلیس و اتحادیه اروپا انجام شده اما اختلاف طرفین بر سر طیف وسیعی از موارد نظیر سطح دسترسی به بازارهای مالی و بانکی، ماهیگیری در آب های ساحلی و تعرفه های گمرکی تاکنون مانع از امضای یک توافق جامع پسابرگزیت شده است.  

انتظار می رود که تصویب و اجرایی شدن بسته جدید محرک اقتصادی در آمریکا تا زمان روی کار آمدن دولت بایدن در ژانویه به طول بیانجامد. با وجود توسعه واکسن مقابله با کرونا، هنوز بسیاری از بخش های اقتصادی آمریکا با مشکلات مالی مواجهند.  

تاکنون بیش از ۷۴ میلیون و ۳۹۵ هزار و ۲۱۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۶۵۲ هزار و ۵۱۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۳۱۳ هزار و ۶۰۲ نفر، برزیل با ۱۸۳ هزار و ۷۳۵ نفر، هند با ۱۴۴ هزار و ۴۸۷ نفر، مکزیک با ۱۱۵ هزار و ۹۹ نفر و ایتالیا با ۶۶ هزار و ۵۳۷ نفر بوده است.

تری سند ون- کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه ولث منیجمنت  – گفت: هنوز به طور واضح شاهدیم که نوسانات بازارهای مالی در سطح بالایی قرار دارد. ما به یک راهکار برای مقابله با ویروس کرونا رسیده ایم که گویا خوب هم جواب داده است اما اینکه این واکسن ها تا چه حد برای همه مفید خواهند بود و تا چه مدتی می توانند ایمنی ایجاد کنند شک و تردیدهایی وجود دارد و وجود این شک و تردیدها هم به بازار سیگنال های متناقض می دهد.  

بورس آمریکا  

در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۱۵ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۰ هزار و  ۱۵۴.۵۴ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۲۶ درصد افزایش تا سطح ۳۷۰۴.۰۸ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۵ درصد صعود در سطح ۱۲ هزار و ۶۵۸.۱۹ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۰.۸۸ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۶۵۷۰.۹۱ واحد بسته شد.  شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۱.۵۲ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۳ هزار و ۵۶۵.۹۸ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با صعود ۰.۳۱ درصدی در سطح ۵۵۴۷.۶۸ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۰.۱۶ درصد پایین رفت و به ۸۱۳۹.۵۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با افزایش ۰.۲۶ درصدی تا سطح ۲۶ هزار و ۷۵۷.۴۰ واحدی بالا رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ کنگ ۰.۹۷ درصد بالا رفت و در سطح ۲۶ هزار و ۴۶۰.۵۹ واحد بسته شد. در چین شاخص “شانگهای  کامپوزیت” صعود ۰.۱۸ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۹۵۳.۸۷ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۰.۷۲ درصد صعود و ایستادن در سطح ۶۶۷۹.۲۳  واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)  

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت “وست تگزاس اینتر مدیت” با ۰.۴۴ درصد افزایش به ۴۷.۸۳ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۵۵ درصدی به ازای ۵۱.۰۴ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با جهش ۱.۱۲ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۶۲.۸۹ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۲.۳۴ درصدی به ازای ۲۵.۵۸ دلار مبادله شد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 159820
لینک کوتاه :