xtrim

رکورد تعداد معاملات بورس در آذرماه شکسته شد

به گزارش جهان صنعت نیوز: روح الله دهقان با اشاره به بایدها و نبایدهای توسعه زیرساخت های نرم افزاری بازار سرمایه گفت: در رکورد شکنی اخیر هیچ گونه کندی و عقب افتادگی در سامانه معاملاتی گزارش نشد.

وی ضمن بررسی آخرین وضعیت زیرساخت‌های بازار سرمایه اظهار داشت: موتور و معماری اصلی سامانه معاملاتی متعلق به یک شرکت فرانسوی است اما با تشدید تحریم ها ارتباطات در این بخش ادامه نیافت و لذا سامانه ای که الان در بورس تهران استفاده می شود، با آنچه فرانسوی ها تحویل دادند بسیار متفاوت است.

دهقان اظهار داشت: ظرفیت سامانه قبلی حداکثر ۲۰۰ هزار معامله در روز بود که در زمان خرید این سیستم، بیشترین تعداد معاملات در روز ۶ تا ۷ هزار تراکنش بود و شرکت فرابورس هم هنوز راه اندازی نشده بود.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران ادامه داد: هم اکنون بخش هایی از سامانه معاملاتی بازنویسی شده و سامانه هایی از قبیل سامانه سفارش گیری، سامانه محاسبه شاخص، و برخی دیگر از سامانه های نظارتی هم که معاملات را کنترل می کنند، بومی شده یا تولید داخلی است.
 
وی در عین حال تصریح کرد: در حوزه فناوری اطلاعات بازار سرمایه، همچنان نیاز به توسعه مداوم زیرساخت ها، بخش هایی از سامانه معاملاتی و ابزارهای نظارتی داریم تا ناظر امکان کنترل و رصد دقیق تر بازار را داشته باشد.

به گفته دهقان، سامانه ای که پیش از این در روزهای اوج بازار دچار مشکل و کندی می شد، در واقع پاسخگوی تراکنش ها بالا را نداشت اما در یک سال و نیم گذشته بخش هایی از سامانه با تلاش تیم داخلی بومی سازی و بهبود داده شد؛ به نحوی که اکنون این سامانه حدود ۱۶ هزار تراکنش در ثانیه و نزدیک به چهار میلیون معامله در روز را به شکل روان پوشش می دهد.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران در پاسخ به این سوال که چرا برخی فعالان بازار معتقدند سامانه معاملاتی فقط در روزهای مثبت دچار اختلال می‌شود و در روزهای منفی هیچ مشکلی ندارد، گفت: به طور کلی  تعداد تراکنش‌ها در روزهای مثبت بیشتر از روزهای منفی است؛  بحث دیگر اینکه نسخه جدید سامانه معاملات در ابتدای شهریور ماه آغاز به کار کرده است.

دهقان افزود: در بررسی اشکالات باید سیستم های آنلاین کارگزاری ها را از هسته معاملات تفکیک کرد؛ چرا که وقتی هسته معاملات دچار مشکل می‌شود سیستم آنلاین همه کارگزاری‌ها با مشکل مواجه می‌شود و اگر یک کارگزاری مشکل دارد و سایر درگاه‌ها مشکلی ندارند به این مفهوم است که هسته معاملات کارش را درست انجام می‌دهد.

مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران با فراخوان شرکت های دانش بنیان برای توسعه نرم افزاری بورس اظهار داشت:یکی از نیازهای اصلی، تربیت نیروهای متخصص حوزه فناوری اطلاعات است که در عین شناخت آی تی با بیزینس بازار سرمایه هم آشنایی داشته باشند.

وی گفت: تاکنون تیم هایی هم مراجعه کرده اند اما اکنون در حال بررسی موضوع هستند و هنوز به مرحله عملیاتی نرسیده اند.

دهقان افزود: حضور شرکت هایی که بتوانند ابزارهای جدید از جمله ابزارهای مشتقه بازار،  معاملات آتی، اختیار معامله و فروش تعهدی  را در این بازار به کار گیرند بسیار موثر است، چرا که بستر اصلی همه  اینها یک سامانه معاملاتی پیشرفته است.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمه
شناسه : 160504
لینک کوتاه :