ارز نهادههای دامی مورد نیاز کشور تامین شد
به گزارش جهان صنعت نیوز: «محمدرضا طلایی» روز دوشنبه در حاشیه بازدید از بندر چابهار برای تخلیه نهادههای دامی و طیور در کنفرانس خبری به شکل مجازی افزود: با توجه به اینکه در این مدت ظرفیت های خوبی در بندر چابهار ایجاد شد که قول داده بودیم، درصدی از بارهای مورد نیاز منطقه شرق کشور از این بندر حمل و تامین شود که در حال انجام است.
وی با بیان اینکه بندر چابهار در این مدت روند خوبی در بحث سرعت تخلیه و بارگیری و حمل داشته، اضافه کرد: امید است در ماه های آتی بتوانیم بار بیشتری را توسط این بندر تخلیه و حمل کنیم تا ۱۰۰ درصد نیاز نهاده های استان های شرقی کشور تامین شود.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور ضمن تاکید براینکه نهاده های خریداری شده در شهریور، مهر و آبان ماه امسال در سه بندر عباس، چابهار و امام خمینی (ره) در حال ورود به کشور است، گفت: اکنون بیش از ۶ کشتی در بندر امام خمینی (ره)، یک کشتی در بندر عباس و یک کشتی در بندر چابهار پهلو گرفته اند که تا سه روز آینده تخلیه می شوند.
طلایی تصریح کرد: اکنون بیش از ۱۰ کشتی نهاده های دام و طیور در آب است و نزدیک ۱۷ تا ۱۸ کشتی درحال بارگیری است که تا دی ماه و اوایل بهمن ماه وارد کشور می شوند و امید است طبق تعهدی که دادیم، نهاده مورد نیاز واحدهای تولیدی را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه شرایط تامین نهاده های مورد نیاز کشور مناسب است ادامه داد: در دو ماه گذشته ۱۰۰ درصد نهاده ها تامین شده است و با برنامه ریزی که کرده ایم تا پایان سال هیچ مشکلی در تامین نهاده ها نخواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور تصریح کرد: با توجه به همکاری وزارت صنعت و معدن و بانک مرکزی با ادامه این روند هیچ دغدعه ای در بحث تامین نهاده ها نخواهیم داشت.
طلایی افزود: شرکت پشتیبانی امور دام تاکنون دو میلیون تن نهاده مورد نیاز واحدهای تولیدی را در سامانه بازارگاه توزیع کرده است و تلاش داریم تا پایان سال ۳ میلیون تن نهاده دیگر به این سامانه تزریق کنیم.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در پاسخ در خصوص ادعای برخی مبنی براینکه نهاده وارداتی شرکت پشتیبانی امور دام تنها به زنجیره های تولید طرف قرارداد ارایه می شود گفت: این شرکت ۱۰۰ درصد نهاده های مورد نیاز واحدهای تولیدی کشور را در قالب زنجیره و خارج از زنجیره تامین می کند زیرا تمامی نهاده های وارداتی وارد سامانه بازارگاه می شود.
طلایی اظهارداشت: تمامی نهاده های دام و طیور وارداتی در سامانه بازارگاه وارد و ثبت می شود هیچ کسی نمی تواند خارج از سامانه بازارگاه نهاده تامین کند.
کنجاله سویا مورد نیاز کشور تامین است
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام درباره کمبود کنجاله سویا گفت: در دو ماه گذشته ۱۰۰ درصد کنجاله مورد نیاز واحدهای طیور را در سامانه بازارگاه تامین کردیم و اکنون نیز مشکلی در بحث کنجاله نداریم زیرا هم به اندازه کافی در انبارها داریم و هم محموله های خریداری شده در کشتی موجود است.
وی با بیان اینکه اکنون دو تا سه کشتی تخلیه کنجاله سویا در بنادر داریم افزود: به طور حتم تا پایان سال جاری مشکلی در بحث تامین کنجاله سویا نداریم.
طلایی درباره بازار سیاه و گران فروشی تصریح کرد: هر زمان نهاده ای در بازار با کمبود روبرو شود ما شاهد ایجاد بازار سیاه می شویم اما طبق گزارش های رسیده با توجه به توزیع گسترده نهاده های دام و طیور؛ قیمت بازار آزاد روند کاهشی دارد و امیدواریم با ادامه روند توزیع نهاده ها بازار آزاد برداشته شود.
وی گفت: پیشنهاد داده ایم برای اینکه تولیدکنندگان از بازار آزاد خریداری نکنند قبل از اقدام جوجه ریزی بخشی از نهاده های مورد نیاز در اختیارشان قرار بگیرد.
رشد ۲۰ درصدی جوجهریزی گوشتی در دوره جدید
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور درباره وضعیت بازار گوشت مرغ گفت: با توجه به تامین نهاده ها در دو ماه اخیر، با افزایش جوجه ریزی در واحدهای مختلف و استان های مختلف روبرو هستیم بنابراین وضعیت جوجه ریزی نشان می دهد که در ماه های آتی با مشکل افزایش قیمت گوشت مرغ روبرو نخواهیم شد.
وی تصریح کرد: شرکت پشتیبانی امور دام در تنظیم بازار گوشت مرغ موظف است در قالب قرارداد توسعه برای افزایش جوجه ریزی وارد شود ما در قبال واحدهای تولیدی که افزایش جوجه ریزی دارند تعهد می دهیم که نهادهایشان را در سامانه بازارگاه تامین کنیم و در صورت مازاد بر نیاز داخلی، مرغشان را برای ذخایر استراتژیک خریداری کنیم.
طلایی افزود: با توجه به روندی که در تامین نهاده ها داَشتیم و جوجه ریزی که انجام شده است امیدواریم قیمت گوشت مرغ به نرخ مصوب برسد و ما شاهد گران فروشی نباشیم.
وی توضیح داد: شرکت پشتیبانی امور دام برای متعادل سازی بازار مرغ، در تهران روزانه ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تن مرغ منجمد و گرم در میادین میوه و تره بار و فروشگاه های زنجیره ای عرضه کرده و تا رسیدن به نقطه تعادل بازار این وضعیت ادامه خواهد داشت.
طلایی گفت: چنانچه بازار گوشت مرغ در سراسر کشور به نرخ متعادل برسد، برنامه توزیع گوشت مرغ تداوم دارد و پس از آن مازاد تولید را خریداری خواهیم کرد.
طبق بررسی های میدانی قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در بازار بین ۲۰ هزارو ۴۰۰ تومان تا ۲۲ هزارتومان به فروش می رسد.
طبق مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار در آذرماه، نرخ هر کیلوگرم ذرت و جو در مبادی ورودی یک هزار و ۷۰۰ تومان، دانه سویا سه هزار ۱۰۰ تومان و کنجاله سویا سه هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شد، در حالی که قیمت هر کیلوگرم ذرت بیش از چهار هزارتومان و کنجاله سویا بیش از ۱۵ هزارتومان در بازار آزاد به فروش می رسد.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :