xtrim

زلزله بم، نقطه عطف پیشرفت در مهندسی کشور

به گزارش جهان صنعت نیوز:  «محمود محمودزاده» در پاسخ به اینکه مجموعه سیاست ها و ضوابط تدوین شده و اقدامات اجرایی را برای ارتقای تاب‌آوری در برابر زلزله بعد از زلزله بم (۵ دیماه ۱۳۸۲) چگونه ارزیابی می کند؟ افزود: پس از زلزله بم، تمرکز ویژه‌ای در حوزه مهندسی در تدوین ضوابط و مقررات ویژه از جمله آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های مرتبط با اجرا انجام شد که این دستورالعمل‌ها برای ساختمان‌های جدید و ساختمان‌های موجود است.

وی افزود: زلزله سرپل ذهاب در سال ۹۷ که با همان قدرت و شدت رخ داد با میزان خسارات کمتری همراه بود که این اتفاق حاصل دو موضوع بود.

محمودزاده گفت: موضوع نخست دقت بیشتر و توجه به ضوابط و مقررات در ساخت و ساز و دیگری پیشرفت‌های مهندسی ساختمان است که در کشور ایجاد شده است، همچنین مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در نقاط شهری و مناطق روستایی انجام شده و تعداد دیگری از آنها در حال انجام است.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: اگرچه تا رسیدن به نقطه مطلوب در موضوع کلان همچنان راه باقی است،  اما در مجموع نسبت به حدود ۱۷ سال گذشته که زلزله بم رخ داد، پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در مهندسی حاصل شده است.

زمین‌لرزه بم زمین‌لرزه‌ای با بزرگی ۶.۶ ریشتر بود که در ساعت ۵ و ۲۶ دقیقه بامداد روز جمعه ۵ دی ۱۳۸۲ به مدت ۱۲ ثانیه شهر بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان را لرزاند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 161335
لینک کوتاه :