حجم معاملات بورس تهران به ۴ میلیون تراکنش در روز رسید
به گزارش جهان صنعت نیوز: به نقل از سازمان بورس و اوراق بهادار، روح اله دهقان، مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، تعداد بازدیدهای سایت tsetmc را در حال افزایش دانست و گفت: با پیاده سازی برنامه توسعهای جدید، آمادگی انجام تراکنشهای بالا را در سامانه معاملات داریم.
وی اظهار داشت: در چند ماه گذشته خصوصاً از شهریور سال جاری، توسعههای جدیدی در سامانه معاملاتی پیاده سازی شده که باعث شده ظرفیت سامانه معاملاتی برای تراکنشها افزایش پیدا کند.
دهقان با بیان اینکه شرکت مدیریت فناوری بورس تهران همچنان روی سایت tsetmc و زیر سختهای آن در حال فعالیت است، افزود: هم اکنون این سامانه حدود ۱۶ هزار تراکنش در ثانیه و نزدیک به ۴ میلیون معامله در روز را به شکل روان و بدون اشکال پوشش میدهد.
این مقام مسئول در بورس تهران، در عین حال به کارگیری ابزارهای مالی جدید در بازار سرمایه را نیازمند زیرساختهای قوی در بخش فناوری اطلاعات دانست و گفت: این حوزه سامانه، نیازمند تغییرات اساسی است تا بتواند از این ابزارهای مالی پشتیبانی کند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه فناوری اطلاعات جای کار فراوان در بازار سرمایه وجود دارد، افزود: الان که بازار به روند مثبت خود برگشته و تعداد معاملات افزایش یافته، اگرچه سامانه معاملات پاسخگو است و میتواند حتی بیشتر از قبل تعداد معاملات را پشتیبانی کند ولی طبیعی است که لازمه سرویس دهی مناسب توسعه و بهبود مستمر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران با اشاره به برخی تغییرات در سامانه معاملاتی گفت: اخیراً بخش نمادهای پربیننده با نمادهای پرتراکنش جابجا شد تا بتوانیم دیتای بهتری را در اختیار سهامداران قرار دهیم.
وی توضیح داد: نمادهای پرتراکنش نشاندهنده شرکتهایی هستند که از تعداد معاملات بالاتری برخوردارند؛ یعنی اقبال بیشتری به این نمادها در بازار وجود دارد و تراکنشهای بیشتری را در داخل سامانه تولید میکنند.
دهقان همچنین اظهار داشت: تاکنون تلاش کردهایم با سامانه موجود، حتیالامکان ابزارهایی از قبیل اختیار معامله، معاملات آتی، گواهی سپرده و فروش تعهدی را پیاده سازی کنیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران با ابراز امیدواری در خصوص ایجاد توسعههای جدید روی سامانه معاملاتی گفت: انتظار میرود ابزارهای مدیریت ریسک را بیشتر در اختیار قرار دهیم تا افراد بتوانند چه در روالهای مثبت و چه منفی بازار، ریسک خود را مدیریت کنند و با یک سود معقول در بازار فعالیت داشته باشند.
وی همچنین عملکرد و رفتار سامانه معاملاتی را در شرایط مثبت و منفی مطابق با دستورالعمل توقف و بازگشایی دانست و گفت: محاسباتی که در توقفهای ۲۰ درصد و ۵۰ درصد در سامانه انجام میشود، از طریق ماشین است. لذا چه در شرایط مثبت، چه در شرایط منفی، محاسبات بر یک مبنا و کاملاً بر اساس دستورالعمل توقف و بازگشایی است و به جرأت میتوان گفت سامانه توقف و بازگشایی، خطایی ندارد.
دهقان افزود: پیشنهاد میکنم افرادی که در این بخش ابهام دارند مجدداً دستورالعملها و ویدئوهای آموزشی این حوزه را مطالعه کنند تا موضوع برای آنها شفاف شود.
وی با اشاره به حملات سایبری و ضرورت امنیت اطلاعات در بازار سرمایه گفت: سعی کردهایم بخش اساسی سامانه معاملات را به طور کامل از شبکههای اینترنتی جدا و در یک شبکه ایزوله با درگاههای استاندارد نگه داری کنیم؛ گرچه این به تنهایی تضمینی برای امنیت اطلاعات نیست.
دهقان با تاکید بر اینکه امنیت اطلاعات، یک کار پیوسته و شبانه روزی است، خاطرنشان کرد: مدعی امنیت ۱۰۰ درصدی نیستیم اما در این حوزه از متدهای به روز دنیا استفاده میکنیم و تیمهای امنیتی به طور مداوم سامانه معاملات را رصد و روی آن کار میکنند تا از نفوذ و حملات سایبری جلوگیری شود و بتوانیم سرویس پایداری را به ذینفعان و بازدیدکنندگان ارائه دهیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران افزود: در حال حاضر تنها درگاهی که روی اینترنت، فعال داریم سایت Tsetmc است که در مورد آن هم سعی کردهایم دیتای حساس و محرمانهای روی این سایت نگهداری نشود، تا اگر به هر دلیلی امنیت سایت به خطر افتاد، دچار مخاطره افشای اطلاعات نشویم و مشکلی برای بازدیدکنندگان سایت رخ ندهد.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمهلینک کوتاه :