xtrim

ترامپ خطرناک‌تر از همیشه برای ایران

به گزارش جهان صنعت نیوز: در روزهایی که کشورهای اروپایی عضو برجام و مشاور ارشد امنیت ملی دولت آینده بایدن و ۱۵۰ نماینده دموکرات کنگره آمریکا می‌کوشند برخلاف اظهارات ضدبرجامی گذشته به بازگشت بدون قید و شرط به برجام عمل کنند و منتظر پالس مثبت جمهوری اسلامی ایران در این باره هستند، افراطیونی مثل ترامپ، پمپئو، لابی صهیونیستی آیپک و همچنین مرتجعان عرب که از این اتفاق دل خوشی ندارند، می‌کوشند به هر شکل ممکن در این روند خللی ایجاد کنند. بنابراین در همین روزهای آخر دولت ترامپ، شیطنتی راه انداخته‌اند تا مانع از این اتفاق برجامی شوند.

اقدامات مشکوک آمریکایی

پس در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی، برای اینکه انگشت اتهام خود را راحت‌تر بتوانند به سمت ایران بگیرند، در اقدامی کاملا مشکوک دست به راکت‌پرانی در منطقه سبز عراق و سفارت آمریکا زدند؛ اقدامی که بلافاصله و در آمادگی کامل نیروهای امنیتی آمریکا بیانیه‌ای در این باره صادر شد و جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد.

مایک پمپئو بلافاصله در توئیتی اتهاماتی را متوجه جمهوری اسلامی ایران کرد و نوشت: «شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران بار دیگر آشکارا و بی‌پروا به بغداد حمله و شهروندان عراقی را زخمی کردند. حق مردم عراق است که این مهاجمان تحت پیگرد قرار بگیرند.»

opal

خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به ادعای پمپئو، او را به دروغگویی و فریبکاری متهم کرد و نوشت: «بیانیه‌ای که وزیر خارجه آمریکا صادر کرده، نشان می‌دهد زمان آن خیلی مشکوک است و بیانیه‌ای را از قبل آماده کرده بودند که منتشر کنند.» همچنین او درباره زمان‌ حمله راکتی به سفارت آمریکا در بغداد و «متشنج کردن اوضاع در شرایط فعلی» هشدار داد. خطیب‌زاده از دولت عراق خواست «مسببین و آمرین» حمله راکتی بغداد را پیدا کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در توضیحی ادعای پمپئو را رد کرد و افزود: «اماکن دیپلماتیک ایران در عراق هم بار‌ها مورد حمله قرار گرفته است و جمهوری اسلامی همواره یک سیاست ثابت در این خصوص اتخاذ کرده است که حمله به اماکن دیپلماتیک و مسکونی مردود است و به هیچ عنوان قابل قبول نیست.»

از طرفی دونالد ترامپ رییس‌جمهوری یک‌دوره‌ای آمریکا هم در ادامه این اتهام‌زنی‌های توئیتری برای اینکه شکست خود در انتخابات را توجیه کند و تقصیرها را به گردن دیگری بیندازد و خود را فرد مقتدری نشان دهد، با اتهام‌زنی بی‌پایه و اساس علیه ایران مبنی بر دست داشتن در حملات راکتی اخیر به سفارتخانه آمریکا در بغداد، ایران را مسوول کشته شدن هر آمریکایی دانست. او در توئیت خود با اشاره به این راکت‌پرانی‌ها نوشت: «حدس بزنید از کجا آمده بودند: ایران. اکنون ما زمزمه‌هایی از حملات بیشتر علیه آمریکایی‌ها در عراق می‌شنویم.»

ترامپ با اشتراک گذاشتن تصویری از چند خمپاره منفجرنشده در سفارت آمریکا نوشت: «توصیه دوستانه‌ای به ایران دارم. اگر یک آمریکایی در عراق کشته شود، من ایران را مسوول می‌دانم.»

پاسخ ظریف به اتهامات آمریکایی

این ادعاها واکنش وزیر امور خارجه کشورمان را به دنبال داشت. ظریف در پیامی توئیتری که به زبان انگلیسی منتشر کرد، ادعاهای ترامپ را بی‌اساس و اتهام‌زنی به ایران دانست. وزیر امور خارجه کشورمان در توئیتی نوشت: «ترامپ از یک عکس بی‌ارزش برای اتهام‌زنی به ایران استفاده می‌کند. دفعه قبل، ایالات متحده با ادعای ساختگی تسلیحات کشتار جمعی منطقه ما را نابود کرد، هفت تریلیون دلار به باد داد و موجب تلفات ۹۷۶/۵۸ آمریکایی شد. این بار به مراتب بدتر خواهد بود. ترامپ مسوول کامل عواقب هرگونه ماجراجویی در روزهای پایانی کارش خواهد بود.»

دامی که برای ایران پهن شد!

هر چه به روزهای پایانی دولت ترامپ نزدیک می‌شویم، این شیطنت‌های منطقه‌ای از سوی آمریکا، اسراییل و برخی کشورهای عربی همسایه بیشتر می‌شود. بنابراین جمهوری اسلامی ایران باید با دقت نظر بیشتری این اتفاقات را رصد کند و موضع مناسبی بگیرد تا در دامی که حشمت‌الله فلاحت‌پیشه رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم گفت برای ایران پهن کرده‌اند، نیفتد.

فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» اتفاقات موشکی در عراق را بسیار مشکوک توصیف کرد و گفت: «ای‌کاش ایران اولین کشوری بود که این اتفاق را محکوم می‌کند چرا که عوامل آشوب پراکنی در عراق فعال هستند و قصد دارند با این اقدامات خود جلوی بازگشت دولت بایدن به برجام و هرگونه روابط احتمالی را بگیرند. آنها قصد دارند این مسیر را برای بایدن غیر قابل بازگشت کنند.»

ترامپ به جای تهدید ایران به بازی گلفش بپردازد

اگرچه فلاحت‌پیشه این اقدامات را دامی برای ایران از سوی گروهی دانست که تمایلی به برداشته شدن تحریم‌های ایران و بازگشت آمریکا به برجام ندارند، ولی ابراهیم عزیزی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم، این موضوع را رد کرد و فرقی بین دولت ترامپ و بایدن ندانست و به «جهان‌صنعت» گفت: «ترامپ و بایدن از نظر ما هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند وهر دو سر و ته یک کرباسند چرا که سیاست آمریکا در قبال ایران مشخص است و فرقی بین ترامپ و بایدن یا اوباما در قبال ما نیست.»

رییس کمیته امنیت کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم درباره تهدیدهای اخیر ترامپ علیه ایران در روزهای پایانی حضورش در کاخ سفید بیان کرد: «به آقای ترامپ باید گفت به جای تهدید، فرافکنی و دروغ علیه ایران، بهتراست به بازی گلفش برسد و بیش از این به خودش و دیگران جفا نکند.»

نماینده مردم شیراز در مجلس ادامه داد: «ملت ما ملتی نیستند که ازاین تهدیدات ترس و واهمه داشته باشند و این شجاعت را ثابت کرده‌اند. پس بهتر است آقای ترامپ علت شکست خودش در انتخابات را در جای دیگری جست‌وجو کند و بیش از این انگشت اتهامش را به سمت ایران نگیرد.»

عزیزی ایراد دیگر را در رفتار سلطه‌جویانه آمریکا دانست و گفت: «آمریکا باید بداند وقتی کشوری را اشغال می‌کند و منافع ملی آن کشور را نادیده گرفته و زیر پا می‌گذارد، طبیعی است که ملت آن کشور هم نسبت به این اقدام واکنش نشان می‌دهند. موشک‌پراکنی در عراق هم واکنشی به رفتار اشغالگرانه آمریکاست و ربطی به ایران ندارد.»

او تاکید کرد: «این اتفاق بازتاب رفتار خصمانه آمریکا نسبت به ملت‌هاست و همان ایامی که در عراق مردم آن کشور را به خاک و خون می‌کشیدند، باید پیش‌بینی این روزها را می‌کردند. این پاسخی به اقدامات جنایتکارانه آنها از سوی ملت عراق است.»

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حضور ناوگان نظامی آمریکا در خلیج‌فارس را یکی دیگر از ایرادها و اشتباهات ترامپ دانست و گفت: «وقتی آمریکا ناوگان نظامی خود را به آب‌های خلیج‌فارس فرستاده است نشان می‌دهد که خودش و کارشناسان نظامی‌اش از نبوغ نظامی برخوردار نیستند که ناوگانشان را در تیررس ما قرار داده‌اند.»

عزیزی تاکید کرد: «این دست و پازدن‌ها و تهدیدهای ناشیانه ترامپ خصوصا دراین روزهای پایانی، هیچ دستاوردی برای او ندارد و البته همه روسای جمهوری آمریکا وقتی در روزهای پایانی و شرایط سرازیری قرار می‌گیرند به هر چیزی متوسل می‌شوند تا ناکامی‌های خود را به صورتی دیگر تفسیر کنند.»

تلاش برای خارج کردن مدیریت شرایط از دست بایدن

البته جدای از نظر عزیزی، برخی کارشناسان هم بر این باورند که اتفاقات اخیر ممکن است به این دلیل باشند که اگر ایران سایه جنگ نظامی را همواره بر سر خود احساس کند، ممکن است بایدن برای مذاکرات احتمالی آینده دست بالا را داشته باشد و بتواند امتیازات بیشتری از ایران بگیرد. به همین دلیل آمریکایی‌ها می‌کوشند در این روزهای پایانی حضور ترامپ هم همواره شرایط را نابسامان نگه‌دارند. ولی فلاحت‌پیشه برخلاف این نظر به «جهان‌صنعت» گفت: «افراطیونی مثل پمپئو، ترامپ و آیپک و جریان افراطی متاثر از نتانیاهو و مرتجعین عرب به شدت تلاش می‌کنند در روزهای باقی مانده حضور ترامپ در قدرت، رویدادهای غیرقابل حلی در روابط با ایران ایجاد کنند که مدیریتش از عهده بایدن خارج باشد.»

این نماینده ادوار مجلس تاکید کرد: «آنها تلاش کردند تحریم‌های فرابرجامی علیه ایران شکل بگیرد تا اختلافات حل نشده بین ایران و آمریکا همچنان ادامه داشته باشد. همچنین روی موضوعات مشترک بین آمریکا و اروپا علیه ایران مثل موضوعات خاورمیانه، مسائل حقوق بشری و ادعای تروریسم و… انگشت گذاشتند تا بعد از ترامپ هم این مشکلات ادامه داشته باشند.»

البته اقدامات مشکوک اخیر ضدایرانی در روزهای آخر حضور ترامپ در قدرت به هر دلیلی که باشد، جمهوری اسلامی ایران باید مراقب باشد بهانه دست این جریان خاص که منافع‌شان در جنگ و درگیری و تحریم و فشار همیشگی ایران است، ندهند. شاید ورق به نفع کشورمان برگردد و مردم از زیر بار فشارهای تحریمی خارج شوند.

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژه
شناسه : 161591
لینک کوتاه :