برندگان و بازندگان ۲۰۲۰
به گزارش جهان صنعت نیوز: در این میان اما شواهد نشان میدهد صاحبان صنایع بزرگ و کارآفرینان یا به تعبیری بهتر، میلیاردرهای بینالمللی در این سال وضعیت به مراتب بهتری از گذشته داشتهاند. آمارها نشان میدهد در سال ۲۰۲۰، ۶۰ درصد میلیاردرهای جهان یعنی ۲۲۰۰ نفر از آنها ثروتمندتر شده و تنها ۳۶ درصد آنها در این سال ضرر کردهاند. در واقع طبق برآوردها پنج سرمایهدار بزرگ جهانی در این سال ۵/۳۱۰ میلیارد دلار بر ثروتشان افزوده شده است.
در این راستا نشریه فوربس در گزارشی ضمن بررسی وضعیت سرمایهداران و صاحبان صنایع بینالمللی آورده است: در سال ۲۰۲۰ با تمامی مخاطرات آن هیچ سرمایهداری مانند ایلان ماسک بنیانگذار شرکت تسلا سود نکرده است. او سال ۲۰۲۰ را با دارایی خالص ۶/۲۶ میلیارد دلار آغاز کرد و در طول این سال به واسطه رشد سرمایهگذاریها روی پروژه خودروهای الکترونیکی، سهام شرکتش در طول یک سال هفت برابر افزایش یافت و به ۹/۱۳۶ میلیارد دلار رسید؛ امری که سبب شد وی به عنوان سومین فرد ثروتمند جهان شناخته شود.
دو سرمایهدار دیگر پس از ایلانماسک نیز عملکردشان در این سال قابل توجه است؛ جف بزوس مالک شرکت آمازون سال ۲۰۲۰ را با ۲/۱۸۲ میلیارد دلار سرمایه آغاز کرد و به لطف قرنطینههای سراسری و روی آوردن مردم به خریدهای اینترنتی ۵/۶۷ میلیارد دلار در طول یک سال سود کرده است. وی در ماه آگوست سال ۲۰۲۰ رکورد دستیابی به درآمد بالای ۲۰۰ میلیارد دلار را شکست و با رشد ۶۹ درصدی سهام شرکتش، ۳/۵ درصد نیز در شاخص صنعتی داوجونز رشد را تجربه کرده است. پس از وی برنارد آرنو فرانسوی و مالک LVMH نیز سال ۲۰۲۰ میلادی را با ۳/۱۴۶ میلیارد دلار آغاز کرد و هر چند در ابتدای سال به واسطه شیوع کرونا، فروش شرکتش تحت تاثیر این همهگیری قرار گرفت و کاهش یافت اما رفتهرفته توانست به خصوص در برندهایی نظیر دیور و لوئیس ویتون رشد فروش کمسابقهای داشته باشد.
همچنین شواهد نشان میدهد در میان متضررهای این سال، ضررها بسیار ملایمتر از آن چیزی بوده که پیش از این تصور میشد به طوری که از پنج سرمایهدار بزرگی که در سال ۲۰۲۰ متضرر شدهاند، در مجموع ارزش داراییهایشان حدود ۷/۲۳ میلیارد دلار کاهش یافته است.
برندهها
نشریه فوربس طی برآورد خود از بزرگترین سرمایهداران جهان در بازه زمانی ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ تا ۱۰ دسامبر ۲۰۲۰ گزارش میدهد: همانطور که اشاره شد در سال ۲۰۲۰ ایلانماسک بیشترین سود را در بین میلیاردرهای جهانی به دست آورد است. تنها در یک بخش از فعالیتهای شرکت او، برآورد میشود که سود وی از پروژه SpaceX به عنوان یک شرکت اکتشافات فضایی خصوصی که دو ماه قبل مجوز فعالیت خود را از ناسا اخذ کرده است، به چند میلیارد دلار برسد.
جف بزوس مالک آمازون نیز هر چند شاید دیگر مرد ۲۰۰ میلیارد دلاری نباشد اما همچنان ثروتمندترین فرد جهان است. ۱۱ درصد شرکت آمازون که در اختیار وی قرار دارد، سرمایه بازار آن بیش از ۵/۱ تریلیون دلار تخمین زده میشود. او در این سال همانطور که اشاره شد، عملکرد بیسابقهای در فروش اینترنتی محصولات داشت به طوری که بسیاری از مشاغل و فروشگاهها را به مرز تعطیلی و ورشکستگی کشاند. بزوس همچنین در این سال با وجود رویه سابقش که چندان با اقدامات عامالمنفعه سازگاری نداشت، یک تعهد ۱۰ میلیارد دلاری برای تغییرات آب و هوایی داشته و ۸۰۰ میلیون دلار نیز به سازمانهای محیطزیستی کمک کرده است.
نفر بعدی برندههای امسال، ژونگ شان شان چینی است که شرکت وی به نام نانگفو اسپرینگ به لطف دو قراردادش در سال ۲۰۲۰ رشد خیرهکنندهای را تجربه کرد. گفته میشود حدود یکپنجم تولید و بازار آب معدنی چین در اختیار شانشان قرار دارد. همچنین برآوردها نشان میدهد که هر سهم این شرکت در ماه سپتامبر به مبلغ ۷۷/۲ دلار عرضه شد و تا ماه جاری میلادی ارزش این سهم به دو برابر رسیده است.
شانشان علاوه بر آب معدنی، اکنون در حال تولید واکسن کروناست که در ماه نوامبر گذشته آزمایشهای فاز دوم آن انجام شده و در ماه جاری میلادی گفته میشود قیمت آن تا ۱۵ برابر افزایش یافته است.
دان گیلبرت آمریکایی نیز یکی از بزرگترین برندگان امسال است. مالک شرکت کوییکن لونز به عنوان عرضهکننده خدمات مالی آنلاین در سال جاری میلادی سود قابل توجهی کسب کرده و ارزش شرکت راکت به عنوان شرکت مادر کوییکن لونز در ماه جاری میلادی به بیش از ۴۱ میلیارد دلار رسیده است؛ امری که باعث شده ارزش داراییهای گیلبرت از ابتدای سال تاکنون شش برابر افزایش پیدا کند.
همانطور که در بالا نیز اشاره شد، ثروت برنارد آرنو مالک شرکت الویامهاش که عرضهکننده کالاهای لوکس است در طول سال جاری میلادی بیش از ۳۰ درصد به لطف افزایش فروش برندهای لوئیس ویتون و دیور بیشتر شده که این امر وی را در جایگاه دومین فرد ثروتمند جهان حفظ کرده است.
بازندهها
نخستین بازنده در میان سرمایهداران جهانی در سال ۲۰۲۰، کارلوس اسلیم هلو مدیر شرکت آمریکا موویل است. هر چند فعالیت شرکت او به عنوان بزرگترین شرکت مخابراتی آمریکای لاتین در طول همهگیری کرونا نسبتا پایدار بوده است اما ارزش خالص داراییهای وی به واسطه سقوط ارزش پزو مکزیک در مقابل دلار آمریکا کاهش یافته است؛ امری که سبب شده وی پنج درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ میلادی متضرر شود.
سال ۲۰۲۰ همچنین یک سال سخت برای شلدون آدلسون آمریکایی و کسبوکار او بود. وی به عنوان یکی از مهمترین مالکان هتل و کازینو در لاسوگاس آمریکا مجبور شد دو هتل بزرگ خود را در ماه جاری میلادی موقتا تعطیل کند. همچنین برآوردها نشان میدهد که هر چند به لطف انتشار اخبار مربوط به ارائه واکسن کرونا، ارزش سهام مجموعه وی از ماه اکتبر به این سو ۱۸ درصد افزایش یافته اما در مجموع درآمد سه ماهه سوم آدلسون در سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۸۲ درصد کاهش یافته است.
سومین بازنده سال ۲۰۲۰ از منظر نشریه فوربس، سون هانگبین چینی و مالک شرکت سوناک چینا هولندیگ است که در عرصه املاک و مستغلات فعالیت میکند. عمده ضرر وی در رابطه با تم پارکی بود که وی در سال ۲۰۱۷ از گروه دالیان وندا خریداری کرد؛ امری که باعث شد به واسطه محدودیتهای ناشی از کرونا، سهام شرکت سوناک را تقریبا ۴۰ درصد با افت مواجه کند. (تم پارک یا پارکهای موضوعی به مجموعههای گفته میشود که جاذبههای گردشگری و تفریحی را در یک مکان جمع کرده و ارائه میدهد مانند دیزنیلند در آمریکا)
نفر بعدی بازندههای امسال باز هم یک چینی به نام هو کا یان مدیر شرکت اورگراند به عنوان یکی از بزرگترین فعالان املاک و مستغلات چین است. گزارش درآمدهای وی در میانههای امسال نشان داده که ۱۲۸ میلیارد دلار بدهی دارد و ارزش سهامش در ماه جاری میلادی نیز تقریبا ۲۲ درصد کاهش یافته است.
هارلود هام آمریکایی و مالک شرکت نفتی کونتینتال ریسورسس نیز از جمله دیگر سرمایهداران متضرر امسال است. ثروت وی به دلیل کاهش شدید قیمت نفت در آغاز سال ۲۰۲۰، ۴۳ درصد کاهش یافته است. هر چند با نزدیک شدن به میانههای سال، بحران در قیمت و تقاضای جهانی نفت فروکش کرد اما ضرر و زیانهای ناشی از این وضعیت برای هام و شرکتش هنوز جبران نشده است.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانلینک کوتاه :