ads
xtrim

اورژانس کسب و کار راه اندازی می‌شود

به گزارش جهان صنعت نیوز:  همزمان با شیوع ویروس کرونا، صنایع متعدد دچار مشکل شدند که شاید بتوان به راحتی گفت که بیشترین دود کرونا به چشم کارگران رفت.چرا که از یک سو,با حذف شدن اضافه کاری ها و گرانی کالاها، مشکلات معیشتی به سراغشان آمد و از سوی دیگر بخشی از کارگران در سایه سنگین کرونا، بیکار شدند.

در همین راستا بود که دولت  با هدف حفظ اشتغال موجود در بنگاه‌ها و حمایت از کارگران، پرداخت تسهیلات حمایتی با نرخ سود ترجیحی ۱۲درصد را مصوب کرد تا در اختیار بنگاه‌های خدماتی و تولیدی آسیب‌دیده از کرونا قرار گیرد. پرداخت تسهیلات حمایتی به شاغلان کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا و فعالان اقتصادی ۱۴رسته منتخب از سیزدهم خرداد ماه آغاز شده و مشمولان برای گرفتن وام به بانک‌ها معرفی شده‌اند.

نرخ سود تسهیلات ۱۲درصد و دوره بازپرداخت تسهیلات، با احتساب دوره تنفس از اول آبان ماه و به مدت دو سال است. وثایق و تضامینی که برای دریافت تسهیلات از سوی بانک‌ها دریافت می‌شود، متفاوت و با ارائه سفته و معرفی ضامن خواهد بود. سقف مبلغ سفته نیز ۱.۵ برابر اصل سود تسهیلات است.

برابر اعلام وزارت کار، تسهیلات تا سقف ۱۶میلیون تومان، نیازمند سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک و تسهیلات ۱۶میلیون تا ۴۸میلیون تومانی نیازمند سفته متقاضی یا چک به همراه یک ضامن است. تسهیلات ۴۸تا ۱۶۰میلیون تومانی، به سفته متقاضی یا چک با دو ضامن نیاز دارد.

برای وام ۱۶۰تا ۲۰۰میلیون تومانی ارائه سفته متقاضی یا چک به همراه سه ضامن لازم است و برای درخواست تسهیلات بالاتر از۲۰۰ میلیون تومان هم ارائه تضمین صادره از سوی صندوق‌های ضمانت یا به تشخیص بانک ارائه وثیقه‌های متعارف موردنیاز است.

عیسی منصوری،معاون اشتغال وزارت کاراز برنامه راه اندازی اورژانس کسب و کار خبرداد و گفت: این طرح در حال نهایی شدن است. راه اندازی اورژانس کسب و کار در دستور کار قرار دارد و در حال نهایی شدن است.

وی بیان کرد: از این اورژانس در دوره های اضطرار اقتصادی و طبیعی می توان استفاده کرد که توجه خاصی را به واحدهای کسب و کار دارد .

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال ادامه داد: در دوران کرونا ۲۰ هزار میلیارد تومان برای واحدهای کسب و کار وکارفرمایانی که به نوعی بتوانند از کارگران حمایت کنند اختصاص دادیم .

منصوری افزود: همچنین یک بسته سیاستی نیز در مورد به کارگیری اتباع خارجی وجود دارد که در یک رشته فعالیت های خاصی بتوانند کار کنند و تاکید بر حمایت از نیروی کار ایرانی است.

منصوری با بیان اینکه  در همه استان ها شاغلان و بیکاران زن سرپرست خانوار را به صورت تفکیک شده داریم گفت: همچنین با هماهنگی معاونت زنان برای همه زنان سرپرست خانوار و جامانده از اشتغال و مشاغل خانگی یک برنامه فراگیر اجرا کرده‌ایم و به صورت پایلوت این برنامه در ۹ استان اجرا شد و هم اکنون در ۳۱ استان اجرای آن ادامه دارد. همچنین شناسایی ، توانمندسازی و اقتصادی شدن زنان سرپرست خانوار در حال اجراست.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 161990
لینک کوتاه :
ads