xtrim

حملات سایبری در ۲۰۲۰ به جنگ سایبری تبدیل شد

جواد دادگر * حملات سایبری در سال ۲۰۲۰ به صورت گسترده‌ای افزایش یافت به طوری که در برخی مواقع این حملات بیشتر به جنگ شباهت داشت به ویژه در رابطه با حملات سایبری به نهادهای دولتی آمریکا که چندی پیش رخ داد. حملات سایبری به واکسن کرونا نیز از دیگر مواردی بود که حائزاهمیت بود.

نهادهای آمریکایی در سال ۲۰۲۰ مورد حملات شدید سایبری قرار گرفتند و پس از روزها هنوز موفق به دفع این حملات نشده‌اند چراکه کد مخربی در تجهیزات فناوری که استفاده می‌کردند وجود داشته و هنوز مشخص نیست چند شرکت مورد حملات سایبری قرار گرفته و کدهای مخرب در تجهیزات آنها به کار رفته است. از سویی دیگر شرکت فایزر نیز بعد از اعلام اینکه موفق به تولید واکسن کرونا به صورت انبوه شده، مورد حمله سایبری قرار گرفت. دلیل افزایش این حملات سایبری در سال ۲۰۲۰ ارتقای تکنولوژی بود که موجب افزایش حملات سایبری شد. همچنین شیوع ویروس کرونا، استفاده بیشتر از فضای مجازی و فرصت بیشتر برای بررسی آسیب‌ها و باگ‌ها نیز از دیگر دلایل بود. به طور کلی هر سال حملات سایبری افزایش می‌یابند اما سال ۲۰۲۰ این حملات بسیار شدت گرفته بودند، هم از نظر تعداد و هم از نظر حجم.

در ایران تغییر خاصی مشاهده نشد. البته موارد حملات سایبری زیاد بود اما به دلیل اینکه اطلاعات دقیقی از حملات سایبری منتشر نمی‌شوند و آماری در دست نیست، نمی‌توان نظر قطعی ارائه کرد. به هر روی برخی حملات سایبری در ایران نیز قابل توجه بودند. همزمان با حملات سایبری، امنیت سایبری نیز ارتقا پیدا می‌کند چراکه تکنولوژی مقابله با این حملات نیز همواره در حال رشد و ارتقاست.

opal

با این همه در سال ۲۰۲۰ امنیت سایبری قادر به دفع تمامی حملات سایبری نبوده و این حملات مشکلات بسیاری برای دولت‌ها، شرکت‌های فناوری و شرکت‌های داروسازی ایجاد کرده است.

*کارشناس امنیت سایبری

اخبار برگزیدهیادداشت
شناسه : 162528
لینک کوتاه :