xtrim

۴ ایراد سامانه بازارگاه در توزیع نهاده‌های دامی

به گزارش جهان صنعت نیوز: سیداحمد مقدسی با اشاره به ایرادات سامانه بازارگاه گفت: الان حدود دو ماه است که مسئولیت سامانه بازار گاه به معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده که اقدام بسیار خوبی بوده است. اما همچنان شاهد نارسایی‌های گسترده در این حوزه هستیم.

وی اضافه کرد: یکی از اقدامات خوبی که در این حوزه انجام شد راستی آزمایی در بخش دام کشور بود که آمار تمام دام‌ها را درآوردند و طی دو مرحله راستی آزمایی را انجام دادند و بر این اساس صددرصد نهاده مورد نیاز دامداران در اختیار آنان قرار گرفت.

به گفته رئیس انجمن صنفی گاو داران کشور در نتیجه این اقدام قیمت هر کیلوگرم سویا از ۱۷ هزار تومان به ۸ هزار تومان کاهش پیدا کرد.

opal

مقدسی تصریح کرد: با این حال همانطور که اشاره کردم سامانه بازار گاه مشکلاتی دارد که هم تولیدکننده و هم تاجر را آزار می‌دهد در عین حال برای معاونت امور دام نیز ایجاد زحمت کرده است، به عنوان مثال وقتی تولیدکننده نهاده را با حجم کم از این سامانه خریداری می‌کند امکان بارگیری آن وجود ندارد و این باعث می‌شود بین تولیدکننده و واردکننده دعوا شود. در حالی که اگر تولیدکننده این میزان را خرید نکند سهمیه‌اش حذف می‌شود و او ضرر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات دیگر این است که تاجر نمی‌تواند کسری و سرک (اضافه بار) نهاده‌ها را در سامانه بازار گاه ثبت کند، گفت: به عنوان مثال سهمیه یک دامدار ۲۵ تن است اما وقتی لودر این بارگیری را انجام می‌دهد ممکن است میزان نهاده بیشتر یا کمتر از ۲۵ تن باشد که متأسفانه امکان درج این مطلب در سامانه بازار گاه وجود ندارد.

مقدسی با اشاره به اینکه دامداری‌های صنعتی و بزرگ در واحدهای تولیدی خود واحد تولید خوراک آماده دارند، گفت: دامداران خرده پا و غیرصنعتی چنین امکانی را ندارند و خوراک آماده را از کارخانجات خوراک دام تهیه می‌کنند.

وی با بیان اینکه نهاده خام تحویل کارخانجات خوراک دام می‌شود و این کارخانجات باید این نهاده را تبدیل به کنسانتره و آن را در بازار گاه عرضه کنند، گفت: متأسفانه برای کارخانجات خوراک دام امکان ثبت کنسانتره در سامانه بازار گاه وجود ندارد و به همین دلیل نیز دامداران خرده پا و غیر صنعتی نیز امکان تأمین این محصول را ندارند.

بانک کشاورزی در حل مشکلات بازارگاه همکاری نمی‌کند

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه برخی از دامداران خرد محموله‌های زیر ۱۰ تن خریداری می‌کنند که حمل این محموله توجیه اقتصادی ندارد. در این راستا باید شرایطی فراهم شود که تشکل‌های مربوطه بتوانند از سامانه بازار گاه نهاده عمده بخرند و در همان سامانه این نهاده‌ها را به صورت خرد بین این واحدها تقسیم کنند. ما معتقدیم هستیم برای تحت پوشش قرار دادن تمام واحدهای دامداری کشور چنین دسترسی باید ایجاد شود و اگر دولت نمی‌تواند چنین برنامه‌ای را برای سامانه بازار گاه پیاده کند ما به عنوان بخش خصوصی حاضر هستیم این برنامه را بنویسیم و هزینه آن را نیز خودمان پرداخت می‌کنیم.

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاو داران کشور با اشاره به اینکه تمام این مشکلات به معاونت امور دام منتقل شده و معاونت مذکور نیز آنها را قبول دارد، گفت: طبق آنچه که مسئولان معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی به ما گفتند بانک کشاورزی قرار است این مشکلات را حل کند اما شواهد حاکی از تعلل این بانک در رفع مشکلات است و عملاً ما اقدامی در این زمینه نمی‌بینیم.

مقدسی تاکید کرد: سامانه بازار گاه روزنه‌های ورود نهاده به بازار آزاد را بسته و تأثیرگذاری خوبی نیز داشته است چرا نباید ایرادات این سامانه برطرف شود تا بتوانیم از آن استفاده درست کنیم. در حال حاضر بیش از یک سال از راه اندازی این سامانه گذشته و متأسفانه بانک کشاورزی در حل ایرادات آن همکاری نمی‌کند که ما به طور جد خواستار حل این مشکلات هستیم.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 163581
لینک کوتاه :