رشد ۳۰ برابری پرداخت تسهیلات قرضالحسنه طی هفت سال گذشته
به گزارش جهان صنعت نیوز: سید علیاصغر میرمحمد صادقی با اشاره به قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری مصوب سال ۱۳۹۶ گفت: طبق این قانون مقرر شد که منابع حاصل از تلفیق منابع صندوق توسعه ملی به مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار با منابع داخلی بانکهای عامل به صورت ۵۰–۵۰، صرف اعطای تسهیلات با نرخ متوسط ۶ درصد برای ایجاد اشتغال در روستاها، مناطق عشایری و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت با اولویت مناطق مرزی شود.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی افزود: بر اساس آخرین عملکرد ارائهشده توسط سامانه نظارتی بابت اجرای قانون مذکور تا تاریخ ۳۰ آذرماه ۱۳۹۹، میزان تسهیلات پرداختشده به طرح های اشتغالزایی در بانکهای عامل حدود ۱۲۰ هزار میلیارد ریال، تسهیلات طرحهای مصوب شده در بانکهای عامل معادل حدود ۱۳۱.۳ هزار میلیارد ریال و تسهیلات طرحهای منعقدشده در بانکهای عامل حدود ۱۲۸ هزار میلیارد ریال است که این تسهیلات منجر به ایجاد حدود ۲۶۰ هزار شغل جدید شده است.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی ادامه داد: تسهیلات قرضالحسنه ازدواج از جمله موارد با اهمیت بخشهای تسهیلاتی شبکه بانکی کشور بوده و به استناد آمار مأخوذه از سامانه ازدواج که از سال ۱۳۸۸ تعداد حدود ۱۲ میلیون و ۲۵۸ هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به مبلغ حدوداً ۱.۱۷۲.۰۰۰ میلیارد ریال پرداخت شده که سهم پرداخت تسهیلات موصوف در سال جاری تا تاریخ ۳۰ آذرماه ۱۳۹۹، تعداد حدوداً ۶۵۹ هزار فقره به مبلغ ۳۴۴ هزار میلیارد ریال بوده است.
این مقام مسئول بانک مرکزی تاکید کرد: از جمله موارد مندرج در قوانین بودجه سنواتی که مشمول دریافت تسهیلات قرضالحسنه از نظام بانکی میشوند می توان به اشتغالزایی (افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی، ستاد اجرائی فرمان حضرت امام(ره)، ایثارگران و اشتغال خانگی)، ستاد دیه، کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران، ایجاد نیروگاه خورشیدی، حمام روستایی، ودیعه مسکن، نیازهای ضروری، ازدواج، ضروری کارکنان و بازنشستگان ناجا، تسهیلات به بیماران صعب العلاج، سرطانی و زوج های نابارور، تسهیلات جهیزیه، ازدواج به کارکنان و بازنشستگان و فرزندان آنها و ودیعه مسکن برای کارکنان و بازنشستگان ارتش، سپاه و وزارت دفاع، تسهیلات به منظور توانمندسازی، خرید انشعابات، توسعه تاسیسات خانگی و کارگشایی امور به متقاضیان روستایی و سایر موارد اشاره کرد.
میرمحمد صادقی در ادامه یادآور شد: سهم تخصیص یافته برای تسهیلات یاد شده در سرفصلهای اشاره شده، از رقم ۱۹.۲۳۷ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۲ به رقمی بالغ بر ۶۰۱.۱۶۸ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ رسیده است و بر اساس آمار ماخوذه از کمیته امداد امام خمینی (ره) با اعطای تسهیلات اشتغالزایی از محل منابع قرض الحسنه، تاکنون حدود ۴۸۳ هزار نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد از این وضعیت خارج و خودکفا شده اند.
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی در خصوص تسهیلات پرداختی به کسب و کارهای آسیب دیده ناشی از ویروس کرونا گفت: با عنایت به مصوبات ستاد ملی مدیریت کرونا در مورد اعطای تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده ناشی از ویروس کرونا، تعداد ۵۰۶.۹۰۸ واحد مشمول مصوبات کرونا تا تاریخ ۱۳ دی ماه ۱۳۹۹ به شعب بانکی ارجاع شدهاند که از این تعداد، حدود ۳۷۳ هزار واحد با ۶۴۲ هزار نفر شاغل در مجموع مبلغ حدوداً ۸۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات را دریافت کردهاند.
وی افزود: در راستای اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و حمایت از مستاجران کمدرآمد در شرایط اقتصادی تحمیل شده بر کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا، بر اساس گزارش دریافتی از سامانه جامع طرح اقدام ملی مسکن تاکنون به حدود ۱۷۰ هزار نفر جمعاً به مبلغ ۳۵ هزار میلیاردریال تسهیلات کمک هزینه ودیعه مسکن پرداخت شده است.
میرمحمد صادقی به تصمیمات متخذه در جلسات ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر لزوم اعطای تسهیلات ۱۰ میلیون ریالی با کارمزد چهار درصد به یارانه بگیران معیشتی اشاره کرد و گفت: در خصوص این مصوبه، در پنج مرحله مجموعاً به تعداد ۲۱.۵۶۹.۱۰۶ فقره تسهیلات ۱۰ میلیونریالی به متقاضیان واجد شرایط (اعم از متقاضیان عادی و نیروهای مسلح معرفیشده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سازمان هدفمند سازی یارانهها) پرداخت شده است. همچنین، متعاقب چهلوپنجمین جلسه این ستاد نیز در دو مرحله مجموعاً به تعداد ۶.۹۹۳.۱۳۱ فقره تسهیلات ۱۰ میلیونریالی به یارانه بگیران معیشتی پرداخت شده است.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی گفت: تسهیلات پرداختی بانکها طی هشت ماهه ابتدای سال ۱۳۹۹ در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۵۱۱۹.۵ هزار میلیارد ریال (معادل ۹۶.۳ درصد) افزایش داشته است. با توجه به بهبود روشهای گزارشگیری و همچنین تکمیل و اصلاح اطلاعات موجود در سامانههای بانک مرکزی توسط بانکها و موسسات اعتباری، اطلاعات تسهیلات پرداختی در هشت ماهه نخست سال ۱۳۹۸ از ۵۳۱۳.۹ هزار میلیارد ریال به ۵۷۱۰.۴ هزار میلیارد ریال تعدیل شده است که با اعمال این تعدیل، رشد تسهیلات پرداختی طی هشت ماهه ابتدای سال ۱۳۹۹ نسبت به دوره مشابه سال قبل از ۹۶.۳ به ۸۲.۷ درصد میرسد.
میرمحمدصادقی درباره راهاندازی و بهبود مستمر عملکرد سامانه متمرکز اطلاعات تسهیلات و تعهدات بانکی(سمات) گفت: با توجه به پیشرفت فناوری و لزوم افزایش سرعت و دقت در فرآیند ارسال اطلاعات تسهیلات و تعهدات پرداخت یا ایجاد شده توسط شبکه بانکی کشور به سامانه مذکور، بانک مرکزی با اهتمام بر بهینهسازی فرآیندهای قبلی، سامانه متمرکز اطلاعات تسهیلات و تعهدات (سمات) را از تاریخ ۲۵ خرداد ماه ۱۳۹۸ راهاندازی و جایگزین سامانه قدیم تسهیلات و تعهدات کرد که افزایش سرعت و کیفیت فرآیند ارسال اطلاعات بانکها و مؤسسات اعتباری به این سامانه، ایجاد قابلیت اخذ گزارش در سطوح خرد و کلان حوزه تسهیلات و تعهدات، احراز هویت اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و غیرایرانی ثبت شده در سامانه سمات از بستر سامانه نهاب از جمله مهمترین تغییرات ایجاد شده در سامانه سمات نسبت به نسخه قدیم است.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به راه اندازی سامانه سیاح (سامانه یکپارچه الکترونیکی حسابهای بانکی) گفت: بانک مرکزی با راه اندازی سامانه حسابهای مشتریان شبکه بانکی کشور(سیاح) نسبت به ثبت اطلاعات تمام حسابها از تاریخ ۳ خرداد ماه ۱۳۹۹ به صورت وب سرویس در سامانه سیاح و اخذ کد رهگیری براساس تکالیف قانونی اقدام و این مهم را در سه فاز اجرایی کرده است.
در فاز اول این طرح حدود ۹۴ درصد از اطلاعات حسابهای مشتریان حقیقی و حقوقی که مربوط به حسابهای قبل از راه اندازی وب سرویس سامانه سیاح بوده به صورت فایل دریافت شد که حدودا شامل اطلاعات ۶۰۰ میلیون حساب در شبکه بانکی است. در حال حاضر قوه قضائیه از سرویس یاد شده برای اخذ استعلام اطلاعات حساب اشخاص حقیقی و حقوقی استفاده می کند. درخصوص شرکتها و سازمانها بهصورت موردی، مطابق مستندات قانونی و اعلام اداره بررسی های حقوقی، دسترسی به منظور تطبیق شماره یا شناسه ملی با شماره شبا فراهم میشود.
وی با اشاره به فاز دوم سامانه سیاح عنوان کرد: وب سرویس سامانه سیاح از تاریخ ۳خرداد ماه ۱۳۹۹ درشبکه بانکی راه اندازی و مقرر شد از تاریخ مذکور مابقی حسابهای قبلی بهصورت فایلی و همچنین تمام حسابهایی که در شبکه بانکی بعد از آن تاریخ افتتاح خواهند شد به صورت آنی و برخط در سامانه سیاح ثبت و کد رهگیری دریافت کنند که در حال حاضر در اکثر بانکها اجرایی شده است.
میرمحمدصادقی درخصوص فاز سوم گفت: ارایه سرویس از سامانه سیاح برای قوه قضاییه و وزارت امور اقتصادی و دارایی مطابق با تکالیف قانونی از جمله استعلام شماره حساب، مسدودی حساب و رفع مسدودی حساب بهطوریکه در حال حاضر قوه قضائیه از سرویس یاد شده برای اخذ استعلام اطلاعات حساب اشخاص حقیقی و حقوقی استفاده میکند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :