روحانی: خدمات الکترونیک جلوی فساد و رانت را میگیرد
به گزارش جهان صنعت نیوز: حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه در مراسم بهره برداری از طرحهای ملی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی افزود: سرمایه گذاری مردم در مناطق آزاد، تحول بسیار مهم برای ارائه یا دریافت خدمات است و برای سرمایهگذاری نیازی به حضور نیست و خدمات از طریق سیستم الکترونیک ارائه می شود.
رییس جمهوری ادامه داد: اکنون ۳۰ روزه پاسخ نهایی متقاضی برای سرمایه گذاری در مناطق آزاد داده میشود و در آینده به ۲۰ روز می رسد. ۷۰ درصد خدمات به مردم به این شیوه ارائه میشود که تا پایان دولت به صد در صد خواهد رسید. این اقدام بسیار امیدوار کننده است بنابراین ضرورت دارد مناطق آزاد در این زمینه فعالتر شوند.
وی گفت: بخش خصوصی باید فعال و در صحنه باشد چرا که اساس اقتصاد کشور بخش خصوصی است، دولت در این زمینه باید تسهیل کننده و حمایت کننده باشد. این مساله حائز اهمیت است که بتوانیم در سرمایه گذاری ها شرایطی در مناطق آزاد و سراسر کشور فراهم کنیم تا بخش خصوصی فعال شود.
روحانی در ادامه افزود: بسیار خوشحالیم که در چهل و یکمین پنجشنبه شاهد افتتاح بیش از ۶۰ طرح مهم در مناطق آزاد و مناطق ویژه هستیم که ارزش این طرحها مجموعا حدود ۹۲۰۰ است که باعث اشتغال بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ نفر میشود.
رییسجمهوری با تاکید بر اهمیت خاص مناطق آزاد و ویژه، گفت: مبنای این مناطق این بوده است که سرمایه گذاران بتوانند با یک تسهیلات ویژه و معافیتها و امتیازات خاص بتوانند در این مناطق سرمایه گذاری کنند و عمدتا آنچه به دست میآید صادر کنند و این مناطق جاذبهای داشته باشد که با این جاذبه بتواند سرمایههای خارجی و داخلی و همچنین تکنولوژی را جذب کنند.
روحانی افزود: امتیازات، تسهیلات و معافیتها در این مناطق برای این است که محصولات قابل رقابت با جهان و با استانداردهای قابل قبول تولید شود تا به مراکز صادراتی تبدیل شود که هم به اقتصاد آن منطقه و کشور کمک کند.
وی ادامه داد: مناطق آزاد بیشتر در مناطق مرزی فعال هستند. بنابراین نیاز به یک حلقه اتصال میان داخل و خارج است، تسهیلاتی برای ورود و خروج افراد وجود دارد برای اینکه سرمایه گذار خارجی و حتی کالا و محصولات راحت تر بتواند وارد و خارج یا انبار شود.
مناطق آزاد اقتصادی نباید محل واردات باشد
روحانی یادآور شد: از آغاز دولت یازدهم در سال ۹۲ مهمترین تاکید من به رییس و مدیران عامل مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی این بود که این مناطق نباید محل واردات باشد که ما کالایی را از یک کشوری با مالیات کم و با تسهیلات زیاد وارد کنیم و عدهای مردم آن را بخرند استفاده کنند و یا در شهر خود بفروشند. مقصود ما از مناطق آزاد این نبوده است.
رییسجمهوری با بیان این که مناطق آزاد به جای اینکه صادر کننده باشند بیشتر وارد کننده محصولات و کالاهای ساخت خارج بود، گفت: از ابتدا گفتیم ریل گذاری بر این مبنا باید عوض شود. به جای این که وارد کننده باشیم باید عمدتا صادرکننده شویم. آماری که امروز اعلام شد نشان داد که ما در طول این مسیر موفق بودیم صادرات ما حدود ۱۳۸میلیارد و واردات ماهم مجموعا ۴۷ میلیارد دلار بوده است.
رعایت اصل رقابتپذیری با صادرات
روحانی افزود: وقتی جنس صادر میشود یعنی ما اصل رقابت پذیری را مراعات میکنیم، وقتی سرمایه وارد میشود معنی آن این سهولت کسب و کار است. ریسک پذیریها را کم و مزیتها را بیشتر میکنیم.
رییسجمهوری با بیان این که کارها با «سامانه پنجره واحد خدمات الکترونیک مناطق آزاد و ویژه» انجام میگیرد، گفت: بسیار مهم است که هر فردی خواست در داخل و چه خارج سرمایه گذاری کند لازم نباشد حضوری مراجعه کند و امروز این دولت الکترونیک توانسته این مساله را حل کند. کسی که می خواهد سرمایه گذاری کند نیازی نیست که به مناطق آزاد سفر کند و کسی را ببیند فقط باید بتواند وارد سایت و پنجره واحد شود و آنچه را نیاز دارد دریافت کند و بتواند در یک زمان کوتاه سرمایه گذاری خود را انجام دهد.
وی اضافه کرد: در گذشته ماهها این کار طول می کشید و گاهی هم از سال هم میگذشت. امروز از این که به ما گفته میشود حداکثر زمان سرمایهگذاری و دریافت خدمات ۳۰ روز بیشتر نیست و این باید تا پایان دولت تدبیر وامید به ۲۰ روز برسد.
خدمات الکترونیک جلوی فساد و رانت را میگیرد
روحانی یادآور شد: ۷۰ درصد خدمات الکترونیکی است و تا پایان دولت باید خدمات الکترونیکی صد در صد شود که این خبر بسیار خوشحالکننده است که هم رونق را به دنبال دارد هم جلوی فساد و رانت میگیرد و عدالت را اجرا میکند یعنی هر کس که میخواد می تواند وارد این سایت شود چرا که این سایت دیگر قوم و خویش و همسایه نمیشناسد.
ادامه دارد…
اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسیلینک کوتاه :