پیش بینی بازار ارز، طلا، مسکن و بورس در ۱۴۰۰
به گزارش جهان صنعت نیوز: سهراب دل انگیزان در صفحه شخصی اینستاگرام خود به تحلیل نوسان بازارها در سال آینده پرداخت و گفت: هر چه ارتباطات بین المللی کشور با ابهام روبرو شود، عرضه و تقاضای ارز به هم میریزد و نوسان ایجاد میکند. از آنجا که وضعیت دلار تحت تاثیر انتخاب بایدن کاهشی شده و انتظارات تورمی در ایران هم کاهشی است؛ اگر آمریکاییها به تعهدات برجامی خود برگردند، به نظر میرسد که ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان تاثیر کاهشی بر نرخ ارز داشته باشد.
وی افزود: با کاهش نرخ ارز، بقیه بازارها هم تحت تاثیر آن روند کاهشی پیدا میکنند، به عنوان مثال، بازار طلا به سرعت واکنش نشان میدهد و به ازای هر اونس، ۲۰۰۰ دلار کاهش مییابد.
وضعیت بازار مسکن در سال آینده
این تحلیلگر اقتصادی ادامه داد: درباره بازار خودروهای داخلی، کاهش قیمت دلار فقط شتاب قیمت را کم می کند.
وی با بیان اینکه بازار مسکن در سالهای ۹۸ و ۹۹ بیشترین افزایش قیمت را داشته است، گفت: با توجه به شرایط موجود پیش بینی میشود که ملک کاهش قیمت داشته باشد و قیمت فولاد تحت تاثیر دلار مقداری کاهشی باشد و سایر مصالح ساختمانی هم افزایش قیمت نداشته باشند.
طبق گفته دل انگیزان، در بهار و تابستان سال آینده به علت رکود تقاضا و عرضه، کاهش قیمت مسکن داشته باشیم و تعداد معاملات و قیمت هم کاهشی باشد اما فعالیتهای ساخت و ساز تغییری نخواهند کرد.
این کارشناس اقتصادی در ادامه درباره وضعیت بازار سهام در سال آینده گفت: کاهش قیمت دلار بر قیمت سهام تاثیر قابل ملاحظهای میگذارد زیرا حجم زیادی از سهام شرکتهای بورسی صادرات محور است. پیش بینی من این است که در سال آینده شاخص بورس در نقطه یک میلیون تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد به آرامش برسد و این فرآیند را تا سال ۱۴۰۱ ادامه دهد.
رشد نقدینگی و تورم در سال ۱۴۰۰
وی درباره بازار رمز ارزها نیز توضیح داد که چشم انداز بلند مدت برای این بازار صعودی است و یک الگوی ثابت برای نوسانات آن وجود دارد؛ به طوری که قیمت آن برای یک مدت یک ساله سکون سپس شش ماه تا یک سال افزایش دو برابری و یک سوم افق بعدی کاهش پیدا میکند.
دل انگیزان در پایان سخنانش مطرح کرد که بازار نفت هم معادل ۶۰ تا ۹۰ دلار هر بشکه نفت افزایش قیمت را تجربه خواهد کرد و اگر محدودیتها در این زمینه برای کشورمان برداشته شود، دولت معادل ۳۰ تا ۵۰ میلیون دلار و بخش خصوصی نیز ۴۰ میلیارد دلار درآمدزایی خواهد داشت. نقدینگی نیز در سال آینده ۴۰ درصد رشد خواهد کرد و تورمی نزدیک ۴۰ درصد را تجربه خواهیم کرد.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانلینک کوتاه :