مازاد تولید تخم مرغ داریم/مهار آنفلوآنزای فوق حادپرندگان در خراسان جنوبی
به گزارش جهان صنعت نیوز: علی صفر ماکنعلی در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ اتفاقات مثبتی در حوزه دامپزشکی افتاد، اظهار کرد: موفق به تولید واکسن تب برفکی و واکسن آنفلوآنزای فوق حادپرندگان در کشور شدیم.
وی ادامه داد: با رصد و پایش، برقراری شبکه های ملی تشخیص پیشرفته، تعیین بیماری و ابلاغ پروتکل های آموزشی خاص امسال در کاهش بیماری لکه سفید میگو را رکورد زدیم و با توجه به کنترل این بیماری بیش از ۱۰هزارتن میگو در سطح زیر کشت تولید شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: بیش از ۱۷۳ هزار واحد پرورش قزل آلا در کشور داریم و ایران رتبه اول تولید قزل آلا در آبهای سطحی دنیا را دارد و جزو کشورهایی هستیم که محصول پرورش یافته در قالب پروتکل های بهداشتی وارد بازار اوراسیا شده است.
به گفته وی قصد داریم حوزه مدیریت بهداشت بیماری های آبزیان را در کشور توسعه دهیم؛ اگرچه در حال حاضر این مدیریت انجام می شود ولی کافی نیست.
ماکنعلی در ادامه به بیماری های طیور نیز اشاره کرد و گفت: آنفولانزای فوق حاد پرندگان وسیع ترین و شدیدترین بیماری مختص به پرندگان در قاره های مختلف است. از ابتدای سال ۲۰۲۱ تا ۲۳ روز بعد آن در ۲۷کشور عضو اتحادیه اروپا ۲۹۹ کانون بیماری رخ داده است و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبود.
وی با بیان اینکه از قبل تدابیری برای کنترل و مقابله با این بیماری در استان های مختلف کشور اتخاذ شده بود، اظهار کرد:۳۵ کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را در برنامه ملی شناسایی، تایید و مهار کردیم. در استان خراسان جنوبی نیز به دلیل قرار گرفتن یکی از واحدهای صنعتی بزرگ در مجاورت یکی از آب بندهای این استان و تاخیر در گزارش این بیماری بنا به دلایل مختلف تعداد لاین مرغ تخم گذار درگیر این بیماری شدند که با رصد و پایش تایید، تشخیص، مهار و مختومه شدن آنها عملیات مهار نیز به پایان رسید.
رئیس سازمان دامپزشکی اضافه کرد: در تلاش هستیم واحدهایی که به دلیل این بیماری از چرخه تولید حذف شدند حداکثر ظرف یک دوره ۴۲ روزه با تایید مراجع مربوطه مجددا به چرخه تولید بازگردند.
ماکنعلی در پاسخ به این سوال که آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تا چه میزان خسارت وارد کرده است، گفت: این بیماری در استان های آذربایجان غربی، البرز، تهران، مرکزی، خراسان جنوبی، کرمانشاه، مازندران و… شناسایی شده است. در تالاب میقان ۱۲۶۴ قطعه پرنده تلف شدند ولی با اقدامات انجام شده به واحدهای صنعتی و روستا سرایت نکرد. در استان مازندارن نیز هیچ واحد صنعتی درگیرنشد. در کرمانشاه دو نقطه روستایی درگیر بیماری شدند. در خراسان جنوبی نیز درگیری داشتیم ولی با اقدامات انجام شده کنترل های لازم صورت گرفت. به طور کل خسارت های وارد شده ناشی از این بیماری کمتر از دو میلیارد تومان است.
وی با اشاره به آمارهای صادراتی محصولات کشاورزی گفت:در ۹ماهه ابتدای سال بیش از ۶۵هزارتن صادرات تخم مرغ وبیش ۳۵ هزارتن صادرات گوشت مرغ داشتیم؛ این در حالیست که زمانی واردکننده تخم مرغ و گوشت مرغ بودیم. همچنین براساس آمارها جمعیت گاو و گوساله در کشور در سال ۱۳۹۳ ، ۴ میلیون ۲۳۰هزار راس بود که در سال ۱۳۹۹ این رقم به پنج میلیون و ۴۱۰هزار راس رسیده است و این نشان می دهد که با افزایش در این بخش مواجه شدیم. جمعیت گوسفند و بزه و بره نیز در حال حاضر ۶۳میلیون و ۲۵۰ هزار راس است که نسبت به سال ۹۷ بیش از ۱۰ میلیون راس افزایش پیدا کرده است.
وی همچنین اعلام کرد که برای اولین بار در کشور برنامه ملی کنترل باقی مانده های عسل، شیر و فرآورده های لبنی، گوشت مرغ و تخم مرغ را عملیاتی کردیم و امیدواریم با اعتبار بخشی به آزمایشگاه توسط شرکت های بین المللی شرایط حضور محصولات و فرآورده های خام دامی را در بازارهای بین المللی فراهم کنیم
ماکنعلی در ادامه به واکسیناسیون تب برفکی نیز اشاره کرد و گفت: در رابطه با کنترل بیماری تب برفکی سه بخش درنظر گرفته شده است. بخش اول واحدهای صنعتی است که سازوکار برنامه سازمان دامپزشکی واکسیناسیون به روش آماده باش است. در تمامی واحدهای صنعتی افراد مورد تایید سازمان می توانند واکسن را از مراکز مجاز تحویل بگیرند و در قالب سیاست سازمان دامپزشکی استفاده کنند و ما نیز نظارت بر کارایی واکسنها خواهیم داشت.
وی اضافه کرد:در گاوداری های شیری کاهش تب برفکی در ۱۵سال اخیر رکورد زده است و شیر و فرآورده های لبنی تولید شده در کشور استانداردهای اوراسیا را به دست آورده و این محصولات صادر می شوند.
وی اظهار کرد: بخش های دیگر این برنامه واحدهای عشایری و روستایی و کنترل بهداشت دام آنها است. در حوزه دام روستایی واکسیناسیون جمعی نخواهیم داشت بلکه به صورت ریسک بیس واکسیناسیون انجام خواهد شد.
به گفته این مقام مسوول در سازمان دامپزشکی بیش از ۷۵ میلیون پرنده تخم گذار در واحدهای پرورش مرغ تخمگذار در داخل کشور وجود دارند. که هشت میلیون آنها مازاد بر نیاز کشور است و با مازاد تولید مواجهیم.
وی در پاسخ به اینکه چرا با وجود مازاد تولید قیمت تخم مرغ برای مصرف کننده همچنان بالاست گفت: کشور روزانه به ۲۴۰۰تن تخم مرغ نیاز دارد و براساس آمار اعلام شده در ۲۱ دی ماه سالجاری ۳۰۶۶تن تخم مرغ تولید شده است و این یعنی ۶۶۶تن تخم مرغ مازاد بر نیاز کشور تولید شده است. اینکه چرا با قیمت بالا به دست مصرف کننده می رسد را باید در زنجیره تولید تا مصرف جست وجو کرد.
وی در خصوص مرغ سایز نیز گفت:مرغ سایز یک اصطلاح غلط است. برنامه پرورش مدیریت سنی مرغ گوشتی را ابلاغ کردیم ودر حال اجراست. پرورشدهندگان مرغ گوشتی نباید بیشتر از ۴۰ روز نیمچه های گوشتی را نگهداری کند.
رئیس سازمان دامپزشکی به عرضه تخم مرغ بسته بندی شده نیز اشاره کرد وگفت: تمام تخم مرغ هایی که در واحدهای پرورشی دارای پروانه فعالیت از سازمان های مربوطه تولید می شوند از نظر سلامت هیچ تفاوتی با بقیه تخم مرغ ها ندارند و تاکنون حتی یک مورد مسمومیت یا بیماری ناشی از مصرف تخم مرغ در داخل کشور گزارش نشده است. معتقدیم برنامه های بهبودی و ارتقایی نباید الزامی باشد و بایستی ایجابی باشد. ما نیز از آنها حمایت میکنیم.
وی همچنین به عرضه فله محصولات دامی نیز اشاره کرد و گفت:شیرهای جمع آوری شده از واحدهای دامداری تحت نظارت سازمان دامپزشکی می تواند با شناسنامه به صورت خام عرضه شود.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانلینک کوتاه :