xtrim

مبادلات تجاری ایران و ارمنستان می‌تواند به یک میلیارد دلار در سال هم برسد

به گزارش جهان صنعت نیوز: به نقل از روابط عمومی بانک ملی، فرهاد دژپسند در این دیدار با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم در زمینه زیر ساخت های ارتباطی، توسعه جاده و خطوط ریلی را افزایش دهیم گفت: تمرکز بر خط راه آهن ایروان – جلفا – تهران سبب توسعه روابط تجاری دو کشور خواهد شد و از ظرفیت خود به عنوان وزیر اقتصاد در شورا و مجامع اقتصادی کشور جهت تسریع در این امر استفاده خواهم کرد.

وزیر اقتصاد با تاکید بر حل کردن مشکلات به صورت ساختاری افزود: باید روابط گمرکی دو کشور را توسعه دهیم و نباید در رابطه اقتصادی عمیق دو کشور این مسایل مانع ایجاد کند.

وی در ادامه و با اشاره به همکاری های بانکی و بیمه ای بین دو کشور اظهار داشت : باید در این خصوص مدل های جدید همکاری تعریف کنیم و مبادلات دو جانبه پولی، بانکی و مالی در قالب قرار دادهای دو جانبه داشته باشیم.

opal

دژپسند در ادامه پیشنهاد کرد که بانک مشترک میان دو کشور تاسیس شود تا مشکلات توسعه مالی حل شده و روند سریعتری را در این خصوص شاهد باشیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه  صرف نظر از همه موارد، می توان به یک مدل تسویه مالی دست یافت تا هم دولتمردان و هم بازرگانان ارمنستانی را مصون نگه دارد، افزود: در این زمینه ما مدل تجربه شده داریم و شما می توانید با معاون وزیر و رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران مذاکره کرده و از آن مکانیسم  بهره مند شوید.

دژپسند به نبود تفاهم نامه بیمه بین کشور ایران و ارمنستان اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به ظرفیت های موجود در زمینه حمل و نقل و برقراری امکان تردد وسایل نقلیه و کالا در عمق خاک دو کشور و همچنین ظرفیت همکاریهای گردشگری می توان به تفاهم نامه بیمه ای دست یافت که درحل این قبیل مسایل کمک خواهد کرد.

وی در ادامه به لزوم توسعه روابط تجاری دو طرف بدون فوت وقت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حجم  مبادلات ایران و ارمنستان حدود ۳۰۰ میلیون دلار در سال است که با توجه به ظرفیت های دو کشور این رقم می تواند به یک میلیارد دلار برسد و  با توجه به ظرفیتهای صادراتی ایران دستیابی به این هدف ناممکن نیست.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه در زمینه تجارت خارجی با معرفی ظرفیتها می توانیم تجار و بازرگانان را نیز برای توسعه حداکثری حجم مبادلات تجاری دخیل کنیم اظهار کرد: در حال حاضر ‌کالاهای زیادی از کشور های دیگر وارد ارمنستان شده که بخش قابل توجهی از آن در ایران قابل تهیه است که پیشنهاد می کنیم به عنوان فرصت طلایی در نظر بگیرید.

دژپسند در ادامه به سرمایه گذاری خارجی در دو کشور با توجه به فرصتها و ظرفیت های موجود بخصوص در حوزه نفت و گاز و صنایع معدنی اشاره کرد و افزود: با سرمایه گذاری خارجی مشترک می توانیم برای کشور های منطقه و اتحادیه اوراسیا ، محصول خاص با برند خاص تولید کنیم.

وی با اشاره به سابقه تاریخی میان دو جمهوری اظهار کرد: این سرمایه گذاری ها سبب گسترش روابط دو کشور بصورت نمایی بوده و دارای اثرات دائمی است و می تواند سکوی پرتابی برای دو کشور ایران و ارمنستان در منطقه شود.

او از واهان کروبیان، وزیر اقتصاد جمهوری ارمنستان خواست از نقش خود جهت عضویت کامل و دائم ایران در اتحادیه اروسیا استفاده کند و در ادامه افزود:  مساله هزینه های بالای کامیون های ایرانی در ارمنستان نیز از جمله موارد ضروری است که طرف ارمنی باید برای بر طرف نمودن آن اقدام کند.

وزیر اقتصاد جمهوری ارمنستان نیز در ادامه این دیدار با اشاره به اینکه سخنان وزیر اقتصاد ایران ایده های جدیدی را در ذهن طرف ارمنی زنده کرد، افزود:  می توانیم مساله بیمه را بصورت مجزا مورد بحث قرار داده و روی آن متمرکز شویم و بخصوص بیمه صادارت را اعمال کرده که سبب ترغیب بیشتر سرمایه گذاری و صادارت کالا خواهد شد.

وی با اشاره به توسعه تبادلات تجاری دو کشور  اظهار کرد: در نمایشگاهی که ماه آینده در شهر اصفهان برگزار خواهد شد، گروهی از کارآفرینان و دست اندرکاران تجاری کشور ارمنستان اعزام خواهند شد و برنامه ریزی ها جهت برگزاری همایش اقتصادی در ارمنستان نیز انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه ارمنستان مذاکره کننده اصلی جهت عضویت کامل ایران در اتحادیه اورسیا است گفت: این مذاکرات ماه آینده برگزار خواهد شد و ما آمادگی داریم هر چه سریعتر این امر محقق شود.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 168674
لینک کوتاه :