xtrim

اظهارنظر جنجالی رییس مجلس

به گزارش جهان صنعت نیوز: در این خصوص شاهد این هستیم که حسن روحانی درباره رسیدن قیمت دلار به ۱۵ هزار تومان صحبت می‌کند و رییس کل بانک مرکزی نیز در تایید صحبت‌های اخیر رییس‌جمهور،  این وعده را به مردم می‌دهد که نرخ دلار به زیر ۲۰ هزار تومان خواهد رسید. در حالی که به گفته کارشناسان، فارغ از اینکه این اعداد محقق می‌شود یا خیر، به طور حتم در حوزه‌های اقتصادی از جمله صادرات تاثیر منفی خود را خواهد گذاشت.

در این خصوص صاحب‌نظران اقتصادی بر این باورند که اظهارات بی‌پایه و اساس علاوه بر اینکه شرایط اقتصاد و تجارت را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، هیچ تاثیر مثبتی نیز در زندگی مردم نخواهد داشت و تنها شرایط معیشتی را برای اقشار مختلف سطح جامعه دشوارتر خواهد کرد.  در میان اظهارنظرهای متفاوت مسوولان دولت دوازدهم در مورد مباحث اقتصادی، اما شاهد اظهارنظرهای جنجالی از سوی قوه مقننه نیز هستیم. اوایل بهمن‌ماه سال جاری بود که رییس مجلس در مراسم تجلیل و تقدیر از پژوهشگران برتر مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: «تا ۲۷ مهرماه ۲/۴ میلیارد دلار پول قطعی تحقق یافته به نهاده‌ها داده‌ایم. مرغ با احتساب همه گرانی‌ها می‌شود ۵/۱ دلار یعنی باید کیلویی ۱۰ هزار تومان باشد. چرا مرغ ۲۵ هزار تومانی دست مردم می‌دهیم؟»

نامه مرغدار جهرمی: مرغداری من مال تو

این در حالی است که اظهارات اخیر رییس مجلس در خصوص قیمت مرغ واکنش‌های تولید‌کنندگان مرغ را در پی داشته است به طوری که چندی  پیش یکی از فعالان صنعت مرغ کشور  با انتشار جدولی در مورد هزینه‌های تولید مرغ در خبرگزاری برنا این ادعای قالیباف را زیر سوال برد و یک مرغدار جهرمی نیز نامه‌ای به قالیباف نوشت و در آن نامه اعلام کرد حاضر است مرغداری خود را در اختیار قالیباف قرار دهد تا او با تولید مرغ ۹ تا ۱۰ هزار تومانی ادعای خود را ثابت کند.

در بخشی از این نامه آمده است: «با احترام و عرض ادب به پیوست کلیپ منتسب به حضرتعالی در خصوص تعیین قیمت مرغ به ازای هر کیلو ۹ هزار تومان، ایفاد می‌گردد چنانچه کلیپ ارسالی دقیقا از بیانات حضرتعالی است پیشنهاد می‌شود در فرصت باقی‌مانده سال ۱۳۹۹ (۴۵ روز تا پایان سال ۱۳۹۹) مدرن‌ترین واحد مرغداری در شهرستان جهرم با ظرفیت ۳۹۵۰۰ قطعه جهت عملیاتی کردن دیدگاه آن جناب و اجرایی کردن آن در این خصوص نماینده قانونی معرفی تا در دفتر اسناد رسمی عقد قرارداد شود و رسما پرورش یک دوره تولیدی در سال جاری به عهده گیرد و به منظور حسن نیت در این راستا، اینجانب اجاره بهای سالن را طی قرارداد و برابر نظر کارشناس رسمی دادگستری به عنوان تشویق به مجریان اهداف آن مقام محترم و طرح پیشنهادی هبه می‌نمایم و در قبال آن درخواست عرضه مرغ به قیمت ۹ هزار تومان به شهروندان جهرمی را در آستانه تحویل سال نو در تعهد مجریان طرح خواستارم.»

مرغ کیلویی ۴۲ هزار تومان می‌شود

در واقع کارشناسان در واکنش به اظهارنظرهای قابل تامل برخی از مسوولان کشور این هشدار را می‌دهند که چنین سخنانی نه تنها باعث ایجاد نارضایتی در جامعه می‌شود بلکه دلسردی تولیدکنندگان را نیز در پی خواهد داشت. در همین خصوص فعالان صنعت مرغ دلایل گرانی‌ اخیر گوشت مرغ را عدم تامین نهاده‌ها با قیمت مصوب، افزایش هزینه دارو، قیمت بالای انرژی و سوخت و همچنین کمرنگ بودن صادرات مرغ عنوان  می‌کنند و معتقدند اگر قرار باشد مرغ به قیمت ۱۰ هزار تومان عرضه شود، به طور حتم این مساله به معنای نابودی صنعت مرغ کشور خواهد بود. این در حالی است که  طی چند سال گذشته با اینکه  شرایط تولید برای مرغداران بسیار سخت شده است اما با این حال به تولید خود ادامه داده‌اند و همچنان بیش از ۹۰ درصد مصرف داخلی کشور را تامین می‌کنند.

در این خصوص حتی به تازگی یک فعال صنعت مرغداری با اشاره به صحبت‌های رییس مجلس در خصوص توزیع مرغ ۱۰ هزار تومانی، با ارائه دو جدول مقایسه‌ای گفت: در حال حاضر با احتساب تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به مرغ، حداقل قیمت تمام‌شده برای مصرف‌کننده بیش از ۱۸ هزار تومان است و در صورتی که ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود و ارز ۱۷۵۰۰ تومانی داده شود  قیمت هر کیلو مرغ به بیش از ۴۲ هزار تومان می‌رسد.

صحبت‌های تولیدکنندگان در مورد افزایش هزینه‌های تولید اگرچه امری مشخص و قابل لمس است اما به طور حتم بازار مصرف را بیش از پیش با افزایش قیمت روبه‌رو خواهد کرد؛ افزایش قیمت‌هایی که تولیدکنندگان مقصر آن نیستند و سیاست‌های نابسامان دولت در مورد اقتصاد و همچنین بی‌توجهی به بازار آشفته نهاده‌های دامی به عنوان عوامل اصلی این گرانی معرفی می‌شوند. سیاست‌هایی که حتی قیمت هر کیلو مرغ در ماه‌های اخیر را به ۳۰ هزار تومان هم رساند و باعث اعتراض قابل توجه مصرف‌کنندگان شد. این در حالی است که در شرایط فعلی با وجود اینکه قیمت مرغ کمتر از ۳۰ هزار تومان است اما در صورتی که مشکلات بازار نهاده‌های دامی حل نشود، قیمت هر کیلو از این کالای اساسی پرمصرف بار دیگر  با روند صعودی روبه‌رو خواهد شد.

بلاتکلیفی مرغداران

در همین خصوص نایب‌رییس کانون سراسری مرغداران گوشتی گفت: تعلل وزارت جهاد در رفع ایرادات سامانه بازارگاه، تولیدکنندگان و کارخانجات را دچار مشکل کرده است.

حبیب اسدالله‌نژاد  با بیان اینکه قیمت مرغ گرم آماده طبخ در بازار هم‌اکنون کیلویی ۲۳ هزار تومان است،  اضافه کرد: قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده نیز بین ۱۶ تا ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان است.

این فعال بخش خصوصی درباره وضعیت قیمت مرغ در روزهای آینده پیش‌بینی کرد اتفاق خاصی در این حوزه رخ نمی‌دهد.

وی همچنین درباره آخرین وضعیت سامانه بازارگاه و افزوده شدن لیست کارخانجات تامین دان آماده به این سامانه، گفت: متاسفانه با وجود پیگیری‌های بسیار زیادی که انجام داده‌ایم هنوز این اتفاق رخ نداده و تولیدکنندگان همچنان درگیر این چالش هستند.

اسدالله‌نژاد تاکید کرد: در حال حاضر هم مرغداران بلاتکلیف هستند و هم کارخانجات تامین خوراک آماده دچار مشکلات عدیده‌ای شده‌اند.

این فعال بخش خصوصی ضمن انتقاد شدید از امروز و فردا کردن مسوولان وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: با وضعیت ایجاد شده و تعللی که می‌شود، می‌توان گفت یا زیرساخت‌ها آماده نیست یا اینکه مسوولان مربوطه قدرت برنامه‌نویسی ندارند.

افزایش قیمت جو به دلیل تعلل وزارت صمت

در این خصوص همچنین رییس انجمن صنفی گاوداران صنعتی از افزایش قیمت و کمبود جو به علت تعلل وزارت صمت در ثبت سفارش برای واردات این نهاده دامی خبر داد.  احمد مقدسی گفت: از ابتدای سال جاری وزارت صنعت، معدن و تجارت که مسوولیت ثبت سفارش نهاده‌های دامی را برعهده داشت، برای واردات جو اقدام نکرد که نتیجه آن کمبود جو و افزایش قیمت این نهاده است.

رییس انجمن صنفی گاوداران صنعتی گفت: واردات جو به کشور کاهش یافته است به همین منظور وزارت جهاد کشاورزی به جای این محصول، ذرت در اختیار گاوداران صنعتی سنگین قرار می‌دهد اما تولید‌کنندگان دام سبک و روستایی و پرواربندان گوساله برای تهیه جو مورد نیاز مشکل دارند و سهمیه‌ای کمتر از نیازشان دریافت می‌کنند.

وی افزود: برای تنظیم بازار این محصول دولت سهمیه گاوداران شیری را که امکان جایگزینی دارند، حذف کرده و در اختیار واحد‌های تولیدی یادشده قرار می‌دهد. رییس انجمن صنفی گاوداران صنعتی ادامه داد: به خاطر مشکلات ارزی و کاهش ثبت سفارش مقدار کمتری جو به کشور وارد شده که امروز شاهد کمبود این محصول در کشور هستیم.

 وی با بیان اینکه هم‌اکنون واحد‌های دامداری با بحران تامین نهاده مواجه‌اند و بحران تامین خوراک که در ماه‌های پیش مرغداران با آن مواجه بودند سراغ دامداران آمده است گفت: در حالی جو در بازار آزاد ۴۳۰۰ تا ۴۶۰۰ تومان به فروش می‌رسد که قیمت مصوب ۱۷۰۰ تومانی دارد.

 بر اساس اطلاعات موجود میزان ثبت سفارش این محصول برای سال جاری ۶۸ درصد، میزان تخصیص ارز ۵۷ درصد، وضعیت تامین ارز ۶۷ درصد و میزان ترخیص وزنی و دلاری به ترتیب ۵۰ و ۵۲ درصد کاهش یافته است.

مشکلات موجود در حوزه تامین خوراک دام مرغداری‌ها و گاوداری‌ها در حالی است که رییس مجلس شورای اسلامی به جای اینکه به فکر بازخواست مسوولان برای توضیح در مورد شرایط نابسامان فعلی بازار باشد، اظهارنظری می‌کند که خود باعث دلسردی تولیدکنندگان و دامن زدن هر چه بیشتر به شرایط نابسامان بازار مصرف می‌شود. در واقع دلسردی تولیدکنندگان برای ادامه فعالیت در حوزه تولید شرایطی را فراهم می‌کند که به دنبال آن به طور حتم بازار مصرف با کمبود و گرانی روبه‌رو خواهد شد. از این رو به نظر می‌رسد بهتر است مسوولان سه قوه به جای اظهارنظرهای جنجالی در مورد شرایط بازار، به فکر راهکارها و تمهیداتی برای بهتر شدن شرایط اقتصادی و معیشتی مردم باشند تا اینکه به مشکلات و گرانی‌های موجود دامن بزنند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهسیاسی
شناسه : 169549
لینک کوتاه :