xtrim

تصمیم‌های جدید شورای عالی بورس، چتر نجاتی برای بازار سرمایه

به گزارش جهان صنعت نیوز: «جلال روحی» امروز (دوشنبه) به رشد شاخص بورس در بازار روز گذشته اشاره کرد و افزود: روند معاملات بورس در وضعیت فعلی را می توان از دو جهت مورد ارزیابی قرار داد.

وی اظهار داشت: در ابتدا شاخص بورس برای چندمین بار به نقطه حمایتی خود نزدیک شد، باید توجه داشت که از زمانی که شاخص روند نزولی را در پیش گرفت با حمایت های مختلفی روبرو شده است.

روحی ادامه داد: شاخص بورس روز شنبه به نقطه حمایتی جدید رسید که در نهایت روز گذشته واکنش مثبتی را نسبت به این نقطه حمایتی از خود نشان داد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که در روند صعودی معاملات بورس در روز گذشته تاثیرگذار بود تصمیمات امیدوار کننده ای بود که روز جمعه در جلسه هیات مدیره سازمان بورس اتخاذ و در نهایت در جلسه شورای عالی بورس تایید نهایی و به بازار ابلاغ شد، این موضوع از نظر روانی به شدت بر روند بازار تاثیرگذار بود.

وی با بیان اینکه روند نزولی شاخص بورس بیشتر ناشی از رفتار هیجانی، روانی و مالی افراد است که بر تصمیم گیری آنها در بازار تاثیرگذار است، گفت: فعالان بازار به نقطه حمایتی و مقاومتی که برای شاخص بورس مشخص می شد واکنش نشان دادند، بازار برای مدتی طولانی وارد مدار نزولی شد و در بهمن ماه شدت بیشتری را به خود گرفت.

روحی اظهار داشت: تداوم روند نزولی بازار، سهام‌داران را  از نظر رفتار مالی به این مرحله رسانده بود که فروش سهام آنها در معاملات امروز بازار  بهتر از فردا است و با این اقدام ضرر کمتری را متحمل می شوند.

روحی اظهار داشت: تصمیم گیری اخیر سازمان و اعضای شورای عالی بورس چنین امیدواری را بین سهامداران ایجاد کرد که دیگر سقوط و ضرر و زیان های سنگین تهدیدکننده بازار نیست و قوانینی، اندیشیده شده است تا ضرر فعالان بازار کمتر شود.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه بازار روز گذشته از این موضوع تاثیر پذیرفت،  اظهار داشت: بازار روز گذشته از همان ابتدا معاملات خود را با روند صعودی پرقدرت آغاز کرد و به کانال بیش از یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد بازگشت، امیدواریم شاخص بورس بتواند از این کانال عبور کند و معاملات این بازار به مدار معقولی بازگردد.

وی با بیان اینکه امیدواریم با توجه به قوانین وضع شده زمینه ثبات و روند پایدارتری در بازار فراهم شود، گفت:  قوانین اعمال شده به صورت مستقیم بر روند بازار تاثیرگذار نیستند بلکه اهرم هایی مانند رفتار سهامداران است که شکل دهنده روند اصلی بازار هستند.

روحی تاکید کرد: اگر جو بدبینی و بی اعتمادی حاکم شده در بازار  کنترل شود و شاهد بازگشت اعتماد دوباره به معاملات بازار باشیم، به طور حتم زمینه جلوگیری از رفتارهای هیجانی و فروش بی مهابا در بازار فراهم می شود و قوانین جدید منجر به پایداری بازار می شوند که به دنبال آن دیگر ریزش های سنگین در بازار رخ نمی دهد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: ایجاد صف های خرید و فروش هیجانی در بازار ناشی از رفتار سهامداران است که باید تا حدودی در رفتار سهامداران کار شود تا از رفتار و تصمیم گیری های هیجانی جلوگیری شود.

وی با تاکید بر اینکه روند معاملات بورس دارای فرآیند کلی است، گفت: با در نظر گرفته شدن ریزش بازار سهام در سال های ۱۳۷۴، ۱۳۸۴، ۱۳۸۸ و ۱۳۹۲ و ریزشی که بازار امسال تجربه کرد شاهد پنج ریزش سنگین در تاریخ بازار سرمایه ایران بودیم.

روحی ادامه داد: ارزیابی بازار در چند سالی که متحمل ریزش شده است نشان می دهد که در یک فرآیند بلندمدت همه مشکلاتی که باعث ریزش بازار شده بودند برطرف شده و شاخص بورس از نوسان و اصلاح های ایجاد شده در بازار عبور کرده است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: شاخص بورس در سال ۹۲  در کانال ۹۰ هزار واحد قرار داشت، بعد از افت به کانال ۶۰ هزار واحد رسید و حدود ۳۵ درصد نزول داشت. در آن زمان قیمت سهام شرکت ها به کف قیمتی رسیدند اما اکنون بازار تا چند برابر ۹۰ هزار واحد که آن زمان به دست آورده بود رشد کرده است.

وی با بیان اینکه افت و خیزها ذات بازار سرمایه است، افزود:  هر زمانی که بازار در مسیر صعودی قرار می گیرد ممکن است برای مدتی وارد فاز نزولی شود اما بعد از زمانی دوباره وارد مدار صعودی می شود.

روحی با بیان اینکه بخش عمده ای از افت بازار و قیمت سهام در دست سهامداران حقیقی و حقوقی و فعالان بازار است، گفت: اگر منطقی تر بازار را بررسی کنیم، مشاهده می شود که بازار می تواند بازدهی مناسبی را در اختیار افرادی قرار دهد که نگاه بلندمدتی به سرمایه گذاری در بورس دارند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه پیش بینی بازار به دلیل نزدیک شدن به پایان سال کمی دشوار است، افزود: متغیرهای تاثیرگذار بر معاملات بازار تغییر چندانی نکرده است اما باید رفتار معامله گران را تغییر داد و براساس رفتار آنها مسیر معاملات بازار را مشخص کنیم.

وی معتقد است، بازار سرمایه بازاری با نگاه بلندمدت برای سرمایه گذاری است؛ بنابراین روند فعلی بازار موقتی است و از این دوران عبور می کنیم.

روحی خاطرنشان کرد: تفاوتی که سرمایه گذاری در بورس با برخی از بازارها مانند بازار مسکن دارد این است که تابلوی بورس و نوساناتی را که این بازار تجربه می کند هر لحظه پیش روی سهامداران قرار دارد و این موضوع باعث شده است تا این افراد با توجه به نوسان روزانه بورس اقدام به فروش سهام در بازار کنند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه نمی توان بازاری بهتر و نقدشونده تر از بازار سرمایه پیدا کرد، گفت: بازار سرمایه همیشه سودی را در اختیار سهامداران قرار داده است اما به شرط آنکه سهم مناسبی انتخاب شود و براساس آینده نگری باشد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمه
شناسه : 170812
لینک کوتاه :