xtrim

لیست کارخانجات اوایل هفته آینده به سامانه بازارگاه اضافه می‌شود

به گزارش جهان صنعت نیوز: مرتضی رضایی در نشستی خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد درباره اشکالات سامانه بازارگاه و عدم الحاق لیست کارخانجات تأمین خوراک دام آماده به این سامانه اظهار داشت: پیچیدگی‌های بسیار زیادی در این حوزه وجود داشته، ۶۷۰ کارخانه خوراک دام و ۱۸ هزار مرغداری فعال در این حوزه داریم همچنین ده‌ها وارد کننده و تأمین کننده نهاده‌های دامی در این زمینه فعال هستند و انواع خوراک دام نیز وجود دارد بنابراین فرآیند بسیار گسترده و پیچیده است.

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه برنامه نویسی و کدنویسی برای سامانه بازارگاه در این زمینه انجام شده و به اتمام رسیده است، گفت: بحث حقوقی شدن کار نیز در مراحل نهایی است و حقوقی شدن به این معناست که این نهاده با زحمت بسیار زیادی و با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شود بنابراین باید نظارت و مدیریت شدیدی انجام بگیرد تا هدر رفتی در این حوزه اتفاق نیفتد.

رضایی با اشاره به اینکه نهاده مرغداران تأمین شده است، گفت: استفاده از ظرفیت کارخانجات تأمین خوراک دام آماده باعث بهبود شرایط می‌شود و ما برای این کارخانجات ۴ شرط تعیین کردیم که مبتنی بر قیمت خوراک، مقدار خوراک، زمان تحویل و کیفیت آن است که باید به درستی رعایت شود.

opal

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: همانطور که اشاره کردم تمام مراحل کار نهایی شده و به شرط اینکه کارخانجات این ۴ تعهد را بپذیرند حداکثر از اوایل هفته آینده بارگیری برای کارخانجات شروع می‌شود.

رضایی در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر اینکه عنوان می‌شود برخی مرغداران با همکاری کارمندان وزارت جهاد کشاورزی نهاده بیشتری دریافت می‌کنند و بخشی از این نهاده را وارد بازار آزاد می‌کنند، گفت: به شدت این مساله را تکذیب می‌کنم. ما هم اکنون اجرای طرح مرغ سایز را نیز شروع کردیم و بر اساس طول پرورش مرغ سایز که بین ۴۰ تا ۴۲ روز است نهاده به مرغداران داده می‌شود و تحویل نهاده کاملاً شفاف و مشخص است.

وی تاکید کرد: مرغداران و دامدارانی که نهاده خریداری می‌کنند باید هم با تأمین کنندگان و وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط باشند تا اتفاقی پیش نیاید و شرایط بهبود پیدا کند.

کمبود جو با جایگزینی ذرت جبران می‌شود

معاون وزیر جهادکشاورزی در پاسخ به پرسش دیگر درباره کمبود جو دامی در بازار و جالش هایی که در این حوزه برای تولیدکنندگان به ویژه تولیدکنندگان دام سبک ایجاد شده است گفت: واردات جو دامی در سال جاری حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده با این حال ما دامداران را به ویژه در مناطق روستایی رها نکرده ایم و با استفاده از ذرت جایگزینی برای این نهاده انجام گرفته و در حال حاضر جیره ترکیبی از ذرت و جو به دامداران تحویل داده می‌شود.

رضایی اضافه کرد: پیشنهاد ما این بوده که دامداران از خوراک آماده در چنین شرایطی استفاده کنند که برخی پذیرفته اند اما برخی با این مساله موافقت نکرده اند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما با استفاده از ذخایر ذرت تلاش می‌کنیم بخشی از کمبود جو را جبراً کنیم درباره اینکه آیا دام سبک می‌تواند از ذرت برای تغذیه استفاده کند، گفت: به عنوان یک کارشناس عنوان می‌کنم دام سبک می‌تواند از ذرت استفاده کند و مصرف این نهاده مشکلی برای دام هیچ مشکل تغذیه‌ای ایجاد نمی‌کند.

قیمت مصوب مرغ اصلاح می‌شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به پرسش درباره اینکه مرغداران اعلام می‌کنند با توجه به افزایش نرخ مصوب نهاده‌های تولید قیمت مصوب مرغ باید اصلاح شود، گفت: در این زمینه نامه‌ای را به سازمان حمایت ارسال کردیم و آنالیز قیمت و مستندات نیز ارائه شده و این مساله در دست پیگیری است.

رضایی تاکید کرد: در حال حاضر قیمت مصوب مرغ ۲۰,۴۰۰ تومان است اما تفاوت قیمت چندانی با نرخ اصلاحی ندارد، به عنوان مثال این تصور به وجود نیاید که قیمت مرغ ۵ هزار تومان گران‌تر خواهد شد و تاکید می‌کنم این افزایش قیمت ناچیز خواهد بود.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 170869
لینک کوتاه :