xtrim

ایجاد ایمنی ۹۲ درصدی، خرید واکسن روسی را توجیه می‌کند

به گزارش جهان صنعت نیوز: دکتر مصطفی قانعی روز شنبه  افزود: تاکنون چهار کشور از واکسن اسپوتنیک -۵ روسیه استفاده کرده اند؛ بنابراین ما زمانی داریم واکسن روسیه را وارد کشور و از آن استفاده می کنیم که هم به کشورهای دیگر صادر و هم نتایج فاز سه آن کاملا مشخص شده است. همچنین کشورهای دیگر نیز نتایج استفاده از آن را اعلام می کنند.

وی افزود: در حال حاضر کشور آرژانتین در خصوص استفاده از این واکسن کار خوبی که انجام می دهد این است که نتایج عملکردی دریافت کننده های این واکسن را در کشور خود روی یک سایت اعلام می کند. 

رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا بیان کرد: واکسن روسیه بر پایه حامل ویروس بوده و از این نظر معادل واکسن آسترازنیکا-آکسفورد است. این واکسن دو دوز دارد و ‌در حال حاضر نشان داده است که تا ۹۲ درصد در ایجاد ایمنی در انسان موفقیت دارد.

opal

قانعی افزود: واکسن اسپوتنیک -۵ روسیه یک ویژگی دارد و آن این است که در ساخت آن از یک حامل ویروسی به نام «آدنو ویروس» استفاده شده است؛ استفاده از این حامل برای تولید واکسن قبلا و توسط شرکت آسترازنیکا-آکسفورد صورت گرفته بود.

وی در این خصوص توضیح داد: در تولید واکسن آسترازنیکا-آکسفورد از آدنو ویروس جنس شامپانزه‌ای استفاده شده بود ولی روسیه از آدنو ۵ و ۶ استفاده کرده است که پاسخ خیلی بهتری نسبت به واکسن آسترازنیکا می دهد.

رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا بیان کرد: به همین دلیل آسترازنیکا به خاطر تجربه موفقی که روسیه داشته است، تصمیم گرفته با روسیه نیز واکسنی مشترک طراحی کند.

وی ادامه داد: انتقادهایی که آن زمان به روسیه وارد می شد، به خاطر این بود که یک مقدار با سرعت وارد فاز سه شده وگرنه در مورد فناوری و تکنولوژی واکسن نقدی بر آن وارد نبود.

قانعی، ‌درخصوص تکنولوژی واکسن روسیه گفت: در حال حاضر واکسن کرونا با چهار پلتفرم یا شکل متفاوت در دنیا تولید می شود؛ نخستین شکل آن شامل تهیه واکسن از ویروس کشته شده است که در ایران در حال حاضر این نوع واکسن توسط شرکت شفا فارمد وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در حال تولید است.

وی افزود: دومین شکل شامل تهیه واکسن بر پایه حامل ویروسی است، یعنی قطعاتی از ویروس کرونا را روی یک ویروس دیگر به غیر از کرونا که خیلی آسیبی برای بدن ایجاد نمی کند و ضرری ندارد، سوار می کنند و بر علیه قطعه ویروس کرونا با استفاده از این واکسن ایمنی ایجاد می کنند.

قانعی ادامه داد: شکل سوم واکسن ها نیز بر پایه پروتئین هستند؛ یعنی یک قطعه از ویروس را به روش نوترکیب استفاده می کنند؛ مانند واکسنی که موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی آن را پیش می برد و سری چهارم از واکسن ها نیز بر پایه MRNA است که در حال حاضر واکسن مدرنا و فایزر به این شکل تولید شده است.

رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در خصوص نحوه توزیع این واکسن در کشور یادآور شد: واکسن روسی کرونا  بر اساس اولویت بندی گروه هایی که در کمیته کشوری اخلاق مشخص شده اند، توزیع خواهد شد. گروه یک شامل کادر بهداشتی و درمانی هستند که در معرض بیماری قرار دارند و افرادی که دارای سن بالا و بیشترین گروه مرگ و میر را تشکیل می دهند، گروه دوم افراد در معرض خطر و دارای بیماری زمینه ای هستند، گروه سوم را افرادی تشکیل می دهند که در تماس بالا با مردم قرار دارند و گروه چهارم واکسیناسیون عموم مردم است.

قانعی در خصوص همکاری ایران با روسیه در زمینه تولید واکسن افزود: از زمانی که روسیه کار تحقیقاتی روی این واکسن را شروع کرد، ایران تقاضای همکاری و کار مشترک داشت؛ روس ها در ابتدا قبول نکردند اما در حال حاضر آماده همکاری با ایران هستند.

وی در خصوص اینکه در فضای مجازی و برخی رسانه ها گفته می شود که واکسن روسی واردشده، حاصل بخشی از فاز مطالعاتی این واکسن و همکاری مشترک ایران با روسیه است، یادآور شد: الان که کشورهای دیگر شروع به مصرف این واکسن کرده اند و فاز سه مطالعات آن تمام شده است، دیگر این موضوع مفهومی ندارد و در واقع ما واکسن را از کشور روسیه خریداری می کنیم.

رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در خصوص شرایط دمای نگهداری این واکسن نسبت به سایر واکسن ها بیان کرد: اثربخشی و کارآیی این واکسن در دمای حدود چهار تا هشت درجه حفظ می شود و از جهت زنجیره انتقال با توجه به امکاناتی که ایران دارد مشکلی ایجاد نمی شود.

اخبار برگزیده
شناسه : 171550
لینک کوتاه :