زنگنه: دلیل فحاشی علیه وزارت نفت، نزدیک شدن به انتخابات است
به گزارش جهان صنعت نیوز: «بیژن زنگنه» امروز در مراسم بهرهبرداری از سه خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی و طرحهای ذخیره سازی، با اشاره به نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، افزود: پیروزی هزار پدر دارد و شکست، یتیم است. تصمیمات ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس از سال ۸۲ آغاز شد و دولتهای بعدی نیز در حد توان و مدیریت خود آن را پیش بردند و ما نیز به همان میزان قدردان زحمات آنها هستیم.
وی ادامه داد: در این میان، هر کس میخواهد دستاوردها را به اسم خود به ثبت در بیاورد. پالایشگاه ستاره خلیج فارس واحدهای فرآیندی در نیمه سال ۹۲ حدود ۴۰ درصد پیشرفت داشتند.
وزیر نفت افزود: من همواره معتقد بودم یکی از طرح هایی که باید در مدیریت پروژه درس داد طرح نیروگاه شهید رجایی بود که به واسطه بی نظمی مدیریتی برای اتمام کار، تصمیم گرفتیم شرکت های پیمانکار عمومی راهاندازی شود، اما وقتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس را دیدم، نیروگاه شهید رجایی در برابرش هیچ بود. در زمینه اغتشاش مدیریتی بدتر از پالایشگاه ستاره خلیج فارس در ابتدای دولت تدبیر و امید طرحی ندیدم.
وی تاکید کرد: این پروژه ابتدا با روش خوبی شروع شده بود اما در دو مرحله قراردادها و انتقال قراردادها به سمتی رفته بود که باید در دانشگاه ها برای پرهیز از این اقدامات تدریس کنیم. این اغتشاش مدیریت آنچنان زیاد بود که سردار عبداللهی که فرمانده قرارگاه بود تعریف می کرد که در جریان بازدید یکی از سرداران سپاه پرسیده بود که آیا اینجا داعش حمله کرده است؟
زنگنه با اشاره به اینکه از این واحد بهم ریخته با مدیریت درست به سمتی رفتیم که بنزین تولید شد، گفت: در این پالایشگاه همه نوع کار شده بود اما «واحد فرآیندی» ساخته نشده بود. در این دولت مسئولان پالایش و پخش هر هفته سفر کردند و رفتند البته منتی نداشتیم چون وظیفه ما بوده است اما باید تاکید کنم آنچه که به ما رسید نه تنها پیشرفت کم بلکه یک پروژه مغشوش بود.
وی با تاکید بر اینکه فکر و تدبیر مدیران کار را به نتیجه می رساند، ادامه داد: متشکرم از کسانی که زحمت کشیدند اما نباید تک خوری کنند.
زنگنه تصریح کرد: دلیل اینکه حرف نمیزنیم این نیست که زبان نداریم بلکه این است که وقت نداریم.
صادرات ۸۰۰ هزار بشکه از ظرفیت پالایشی کشور
وزیر نفت با اشاره به اینکه شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در تامین به موقع نیازهای مردم نقش اساسی دارد، ادامه داد: ایران اکنون ۱۳ هزار کیلومتر خطوط انتقال نفت و فرآورده دارد.
زنگنه با بیان اینکه از ۱.۵ میلیون بشکه از ظرفیت پالایشی کشور صرف مصارف داخلی می شود، افزود: ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار بشکه نیز صادر می شود.
وزیر نفت با اشاره به اینکه احداث ۳ خط لوله ای که امروز به بهره برداری می رسد در دولت تدبیر و امید آغاز شد و به اتمام رسید، تاکید کرد: یکی از کارهایی که مانع قاچاق می شود احداث خطوط لوله است. از سوی دیگر این خطوط لوله برای تامین فراورده های شمال کشور نیز موثر است.
زنگنه با تاکید بر اینکه متناسب با توسعه پالایشگاه ها، زیر ساخت های انتقال نیز باید رشد می کرد، ادامه داد: در حال حاضر نیز خط ۲۶ اینچ بندرعبای-سیرجان-رفسنجان را در دستور کار داریم که بنزین پالایشگاه ستاره خلیج فارس را به مرکز کشور می رساند.
به گفته وزیر نفت، برای احداث این ۳ خط لوله و همچنین مخازن ذخیره سازی، در مجموع ۸ هزار میلیارد تومان هزینه شده است.
زنگنه با بیان اینکه توانمندی فنی کشور بالا رفته و تقریبا خطوط لوله ایرانی است، گفت: در خط لوله گوره-جاسک که جزو ایرانی ترین خطوط لوله است، بار ترافیکی هزاران تانکر از جاده ها برداشته شد.
وی با اشاره به اینکه همه فرایند تولید فولاد در ایران انجام شد، افزود: «تختال» مورد نیاز این خط لوله در فولاد مبارکه تولید و در فولاد اکسین به ورق تبدیل می شود. برنامه این است تا قبل از پایان امسال جوشکاری و لوله گذاری تمام شود.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه ۴۰ درصد خط هنوز تست آب برای سنجش فشار را انجام نداده است، ادامه داد: بدون این تست ممکن است آلودگی زیست محیطی ایجاد شود. با انجام این تست، در ماه های اول سال آینده صادرات نفت از جاسک را انجام خواهیم داد.
وی تاکید کرد: این دولت کارهای بزرگی در پالایش و صادرات فرآورده داشته است. ظرفیت پالایشی ما در ابتدای سال ۹۲ حدود ۱.۸ میلیون بشکه در روز بود که این رقم در سال ۹۸ به بالای ۲.۲ میلیون بشکه رسیده است. تولید روزانه بنزین کشور از کمتر از ۵۰ میلیون لیتر به ۱۰۷ میلیون لیتر و تولید روزانه گازوئیل از ۹۴ میلیون لیتر به ۱۱۳ میلیون لیتر رسیده است.
وزیر نفت با بیان اینکه در سال ۹۱ تولید بنزین یورو ۴ و ۵ در کشور صفر بوده است، افزود: در سال ۹۸ تولید بنزین یورو ۴ و ۵ در کشور به ۷۶ میلیون لیتر در روز رسید. تولید گازوییل با استاندارد یورو نیز از ۶ میلیون لیتر به ۹۵ میلیون لیتر افزایش داشته است.
به گفته زنگنه، صادرات فرآورده های نفتی نیز در این سال ها ۴ برابر شده و از ۵.۹ میلیون تن در سال ۹۱ به ۲۳ میلیون تن در سال ۹۸ افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه طرح های بهسازی و ارتقا کیفی و کمی پالایشگاه های کشور نیز در این دولت به انجام رسیده، گفت: با اجرای این طرح ها پالایشگاه های تبریز، اصفهان و بندر عباس هفت میلیون لیتربه ظرفیت تولید بنزین اضافه شد و کیفیت نیز ارتقا پیدا کرد.
زنگنه به طرح های در دست اقدام در پالایشگاههای کشور نیز اشاره کرد و افزود: طرح تثبیت تولید پالایشگاه آبادان در جریان است که مازوت تولیدی را از ۴۵ درصد به ۲۶ درصد کاهش میدهد. این طرح۶۵ درصد پیشرفت داشته و فاز اول سال آینده به بهره برداری می رسد. طرح «جی اچ دی» پالایشگاه اصفهان نیز با سرمایه گذاری ۳.۵ میلیارد دلار در حال اجرا است.
وی با تاکید بر اینکه آنچه سهممان در اجرای قانون پتروپالایشگاهها بوده را اجرا کردیم، ادامه داد: ۴۴ مجوز ساخت پالایشگاه نفت به ظرفیت روزانه ۳.۱ میلیون بشکه صادر کردهایم.
وزیر نفت تصریح کرد: برای آینده چه در گاز و چه در فرآورده های نفتی اگر مصرف بهینه نکنیم با هیچ تولیدی جوابگوی نیازها نخواهیم بود.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :