xtrim

کمبود کاذب و ذخیره سازی خانگی، دو عامل افزایش قیمت مرغ در بازار

 به گزارش جهان صنعت نیوز:  حبیب اسداله نژاد، نائب رئیس کانون صنفی مرغداران گوشتی، اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته توسط ستاد تنظیم بازار کشور، مرغداران مرغ تولیدی خود را تحویل کشتارگاه می‌دهند؛ اما پس از تحویل مرغ به کشتارگاه هیچگونه نظارتی بر توزیع مرغ در کشور صورت نمی‌گیرد، به همین دلیل هم سودجویی‌هایی صورت می‌گیرد که موجبات کمبود کاذب مرغ در بازار و نوسانات شدید قیمتی را فراهم می‌آورد.

وی اضافه کرد: در حالی که قیمت مرغ در بازار نباید بیش از ۲۴ تا ۲۵ هزار تومان به ازای هر کیلو باشد، این سودجویی‌ها باعث شده تا شاهد آن باشیم که این محصول با قیمت ۳۵ تا ۳۶ هزار تومان عرضه می‌شود.

اسداله نژاد گفت: نظارت کافی در سطح عرضه مرغ از کشتارگاه می‌تواند بخش اعظمی از مشکلات فعلی بازار مرغ را حل کند.

opal

وی افزود: تولید مرغ در سطح کشور بر اساس برنامه ریزی ستاد تنظیم بازار در حال شکل گیری است و با توجه به حجم تولیدی کمبودی در عرضه مرغ نباید وجود داشته باشد.

نائب رئیس کانون صنفی مرغداران گوشتی گفت: در جلسه هفته گذشته که با حضور نماینده تشکل‌ها شکل گرفت کارگروه تنظیم بازار در تفاوت معنادار قیمت تمام شده مرغ با قیمت مصوب، اذعان کرد و مقرر شد که درباره قیمت مصوب تصمیم گیری شود، اما متاسفانه این اصلاح قیمت به سال آتی موکول شد که این امر منطقی نیست و انگیزه و رغبت تولید را از بین می‌برد و تولید کننده را در معرض زیان قرار می‌دهد؛ چرا که در حال حاضر قیمت تمام شده تولید مرغ بیش از قیمت مصوب است.

وی افزود: از عوامل دیگری که موجب افزایش قیمت مرغ در بازار شده افزایش تقاضای مردم به این محصول است و این افزایش تقاضا نیز به این دلیل شکل گرفته که مردم بر این باورند که قیمت مرغ در روزهای پیش رو افزایش بیش از این خواهد داشت و در واقع به نوعی ذخیره سازی خانگی در حال شکل گیری است.

اسداله نژاد گفت: موضوع تلفات که در بسیاری واحدهای مرغداری بواسطه شرایط فصلی شکل گرفته نیز تا حدودی روی تولید تاثیر گذاشته است.

وی ادامه داد: امیدواریم سیاستگذاری‌ها به شکلی باشد که نوسانات و التهابات موجود در بازار مرغ، حداقلی باشد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 174226
لینک کوتاه :