xtrim

بازگشت رشد به بورس به شرط حمایت بازارگردان‌ها

به گزارش جهان صنعت نیوز: “هومن عمیدی” امروز (جمعه)  به روند معاملات بورس در هفته دوم اسفند ماه اشاره کرد و افزود: در هفته ای که گذشت همچنان شاهد فشار فروش در کلیه نمادهای بازار سهام بودیم؛ بنابراین فضای ترس و بی اعتمادی بین سهامداران به همراه فشار فروش سنتی در ماه اسفند و انتهای سال باعث قرمزپوشی کلیه نمادها در بازار  شد.

وی اظهار داشت: هنوز به درستی معلوم نیست که چه زمانی قرار است بازارگردان ها اقدام به جمع آوری فشار فروش بازار به شکل منسجم کنند و فضای ترس و بی اعتمادی را به جو مثبت تغییر جهت دهند.

عمیدی با بیان اینکه از مهمترین تصمیمات سازمان بورس برای بازگرداندن رشد به معاملات بازار سهام، الزام صندوق ها به بالابردن وزن سهام در سبد دارایی های این صندوق ها بود، اظهار داشت: این موضوع موجب اعتراض برخی از مدیران این صندوق ها شد، تصمیم اتخاذ شده در چند روز اخیر نقطه مقابل اقدامات انجام شده در مرداد ماه بود که کاهش وزن سهام را در آن مقطع زمانی در دستور کار صندوق ها قرار داده بودند.

opal

 این کارشناس بازار سرمایه یکی از دلایل افت بازار در مرداد ماه را اتخاذ چنین تصمیمی در آن مقطع زمانی دانست و افزود: این اقدام باعث افزایش فشار فروش سهام توسط این صندوق ها شد.  

وی به دیگر تصمیم سازمان بورس اشاره کرد و گفت: از مهمترین تصمیمات اتخاذ شده توسط اعضای شورای عالی بورس ضمانت کسب بازدهی ۲۵ درصدی برای سهامداران خرد است، طبق آن سهام‌داران خردی که در تاریخ ۱۲ اسفند ماه ارزش پرتفوی‌شان کمتر از ۱۰ میلیون تومان است در صورتی که تا اردیبهشت سال آینده یعنی تا حدود دو ماه آینده، هیچ سهمی از پرتفوی خود را نفروشند، در تاریخ مذکور، بازدهی ۲۵ درصدی برای آن ها تضمین شده است، در صورتی که این بازدهی به دست نیاید و بازدهی کسب شده کمتر از ۲۵ درصد باشد مابه التفاوت آن به سهامداران پرداخت خواهد شد.

عمیدی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد چنانچه نوع فعالیت بازارگردان ها که بارها مورد هشدار قرار گرفته بود تغییر نکند، تغییری در رویه معاملات بازار سرمایه رخ نمی دهد و بهتر است سازمان بورس هرچه سریعتر نسبت به تغییر قوانین مربوط به بازارگردان ها اقدام کند و باید به دنبال آن، دستورالعمل های مربوطه اصلاح و موارد تصحیح شده به مرحله ابلاغ و اجرا در آید.  

این کارشناس بازار سرمایه گفت: از نکات رایج در  بازار سرمایه که در چند وقت اخیر بازار را وارد مدار نزولی کرد، بی توجهی سرمایه گذاران به گزارش‌های مالی منتشر شده روی کدال و بی توجهی به نرخ های جهانی کامودیتی‌ها (مواد پایه و معدنی)  و نفت بود.

وی درباره پیش‌ینی روند معاملات بورس، گفت: با توجه به اعلام ممنوعیت معاملات رمز ارزها و بستن مجاری خروج ارز برای چنین معاملاتی می توان امیدوار بود که در هفته پیش رو به دلیل وجود مولفه های مثبت در بازار سرمایه به همراه ورود نقدینگی موثر صندوق ها، مسیر معاملات بورس تغییر و جریان معاملات به سمت رشد شاخص کل و بازار سوق پیدا کند.

عمیدی خاطرنشان کرد: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته به نظر می رسد در هفته آتی معاملات گروه فلزی، خودرو و بانکی شرایط بهتری را تجربه کنند و نقدینگی آزاد شده صندوق‌ها در سهام این نوع شرکت‌ها وارد شود.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: با توجه به افت طولانی مدت بازار در ماه‌های اخیر در کنار مصوبه های جدید سازمان بورس، حرکت شاخص بورس به سمت روند صعودی، دور از ذهن نیست.

شاخص بورس در معاملات هفته‌ای که گذشت ۲۸ هزار واحد کاهش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (‌۶ اسفند ماه) در حالی با رقم یک میلیون و ۲۰۵ هزار واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (‌۱۳ اسفند) به یک میلیون و ۱۷۷ هزار واحد رسید.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 175650
لینک کوتاه :