عزم جدی دولت برای توسعه زنجیره پروپیلن در کشور
به گزارش جهان صنعت نیوز: بهزاد محمدی با تأکید بر توسعه زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی برای کیفیسازی و توسعه هوشمند این صنعت، گفت: با تصویب آئیننامه ساخت واحدهای میاندستی و پاییندستی پتروشیمی و اصلاح آئیننامه تخفیف پلکانی خوراک در هیئت دولت، زمینه اجرای طرحهای زنجیره پروپیلن فراهم شد.
وی درباره مصوبه هیئت دولت برای توسعه صنعت پتروشیمی و آمایش سرزمین در حوزه این صنعت، گفت: خوشبختانه مصوبه بسیار خوب و مؤثری صادر شده است که شامل دو بخش کلی است؛ بخش نخست آئیننامه ساخت واحدهای میاندستی و پاییندستی پتروشیمی با سرمایهگذاری بخش خصوصی و تعاونی برای انتقال پروپیلن تولیدی به داخل کشور با رویکرد آمایش سرزمینی و ایجاد اشتغال پایدار است که مسیر توسعه زنجیره ارزشمند پروپیلن را در کشور تسهیل میکند و بخش دوم «اصلاح آئیننامه تخفیف پلکانی خوراک» است که با اصلاحات انجام شده کاربردیتر و مؤثرتر میشود.
محمدی درباره کمک این مصوبه به توسعه صنعت پتروشیمی، افزود: همانطور که پیشتر هم اعلام شده بود، شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطالعه و بررسی گستردهای در خصوص ساختار کیفی صنعت پتروشیمی انجام داده است و راهبرد «توسعه زنجیره ارزش محصولات» را یک راهبرد و راهکار اساسی برای کیفیسازی و توسعه هوشمند صنعت پتروشیمی میداند. در این راه لازم است برخی از مواد قانونی و مقرراتی ایجاد و یا اصلاح شوند که دو آئیننامهای که به آن اشاره شد در همین زمینه تدوین و به هیئت دولت ارسال شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه زنجیره پروپیلن مهمترین زنجیره ارزش محصولات در صنعت پتروشیمی است، اما تا کنون در توسعه آن موفق عمل نشده است و یا ناکافی بوده است، ادامه داد: بخش عمدهای از واردات محصولات پتروشیمی، حدود ۶۰۰ میلیون دلار در زنجیره پروپیلن بوده که معادل ۴۰ درصد از کل ارزش واردات محصولات پتروشیمی است.
محمدی تصریح کرد: در بررسی دلایل توسعه نیافتن کافی زنجیره پروپیلن به مواردی از جمله مشکلات و موانع تولید پروپیلن در کشور برخوردیم، زیرا میدانیم اگر پروپیلن کافی تولید شود، زنجیره پاییندست آن جذابیت دارد و توسعه مییابد، هماکنون حدود یک میلیون تن پروپیلن در کشور تولید میشود که برای جبران کمبود آن طرحهایی تعریف کردهایم که در پایان برنامه هفتم توسعه، سال ۱۴۰۵ تولید پروپیلن ایران به حدود ۴ میلیون تن میرسد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه برای اجرایی شدن این طرحها لازم بود مسیر توسعه تسهیل و هموار شود، گفت: با آئیننامههای فوق در عمل این زمینه فراهم شده است و طرحهای تولید پروپیلن که در پارک پروپیلن عسلویه طراحی شده و خوشبختانه موافقتنامه اولیه طرحهای آن هم از سوی وزارت نفت صادر شده است به سمت اجرایی شدن خواهند رفت.
وی افزود: از سوی دیگر با توجه به لزوم توجه به توسعه متوازن و آمایش سرزمینی در حوزه صنعت پتروشیمی، با صدور این مصوبه از سوی هیئت دولت، طرحهای پاییندست پروپیلن در مناطق داخلی کشور قابل توسعه خواهند بود و به بازار هدف که همان بنگاههای کوچک و متوسط هستند، نزدیک میشوند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانلینک کوتاه :