xtrim

نیاز به ۸.۳ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل زیر ساخت مسکن مهر

به گزارش جهان صنعت نیوز:   «یدالله رحمانی» با اشاره به اینکه قانون، وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران شهرهای جدید را مکلف به اجرای برنامه‌های شهرسازی در مکان‌های مطالعه‌شده می‌کند، گفت: همین قانون سایر دستگاه‌های اجرایی را نیز مکلف می‌کند تا متناسب با جمعیتی که در شهرهای جدید مستقر می‌شوند خدمات خود را ارائه کنند.

رحمانی گفت: تاکنون بیش از چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خدمات زیربنایی، روبنایی، آماده‌سازی و محوطه‌سازی سایت‌های مسکن مهر هزینه کرده‌ایم و برآوردمان این است که مبلغ هشت هزار و ۳۵۲ میلیارد تومان دیگر فقط برای تکمیل زیرساخت‌های مورد نیاز مسکن مهر نیاز داریم.

وی عدم حضور و حضور کم‌رنگ دستگاه‌های خدمات‌رسان در شهرهای جدید را از دغدغه‌های سال‌های اخیر شرکت عمران شهرهای جدید برشمرد و افزود: ما حضور دستگاه‌های خدمات‌رسان را برای ارائه خدمات در شهرهای جدید نمی‌بینیم یا این حضور بسیار کم‌رنگ است. بنابراین شرکت عمران شهرهای جدید به‌عنوان متولی به‌منظور کسب رضایت ساکنان، علاوه بر وظایف قانونی، نقش دستگاه‌های اجرایی را در ارائه خدمات نیز اجرا می‌کند. به این معنا که ما خود اقدام به ساخت مدرسه، درمانگاه، مسجد، پارک، پاسگاه انتظامی و سایر خدمات روبنایی کرده‌ایم.

opal

رحمانی با بیان اینکه این مساله بار مالی قابل توجهی دارد و باید سازوکارهای لازم فراهم شود تا بتوانیم به خوبی از عهده این نقش برآییم، عنوان کرد: در سال‌های اخیر مکانیسم بند “ب” تبصره ۸ قانون برنامه و بودجه به ما این اجازه را داده است تا بتوانیم از ظرفیت این بند در تکمیل زیرساخت‌های مسکن مهر و طرح اقدام ملی مسکن استفاده کنیم.

وی به ذکر آماری از پروژه‌های روبنایی پرداخت که شرکت عمران شهرهای جدید، طی سال‌های ۹۶ تا پایان سال ۹۸ تکمیل و بهره‌برداری کرده است و با اشاره به اینکه این شرکت در این مدت ۱۴۱ مدرسه، ۱۲ مرکز فرهنگی، ۶۷ فضای ورزشی، ۶۱ فضای سبز و پارک و ۴۴ مسجد ساخته است، خاطرنشان کرد: به این منظور حدود ۸۵۷ میلیارد تومان اعتبار از محل منابع داخلی این شرکت هزینه کرده‌ایم و برای تکمیل سایر پروژه‌های نیمه‌تمام، عددی بیش از این میزان نیاز داریم.

عضو هیات‌مدیره شرکت عمران شهرهای جدید سپس به ذکر توضیحاتی در خصوص تکمیل زیرساخت‌های مسکن مهر در شهرهای جدید پرداخت و گفت: ما در سال ۹۸ از محل بند “ب” تبصره هشت، مبلغ ۸۱۴ میلیارد تومان و در سال ۹۹ نیز تاکنون حدود ۱۲۰ میلیارد تومان برای آماده‌سازی، محوطه‌سازی و زیرساخت‌های موردنیاز مسکن مهر هزینه کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: در کنار این موارد ما امسال به استناد بند “ب” تبصره ۸ و برای تکمیل زیرساخت‌های شهرهای جدید، اقدام به اخذ تسهیلات بانکی نیز کرده‌ایم و سه شهر پردیس، پرند و هشتگرد در مجموع برای اخذ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی اقدام کرده‌اند که تاکنون ۷۰۰ میلیارد تومان اخذ و در پردیس هزینه شده و دریافت و هزینه این تسهیلات در دو شهر دیگر نیز در حال نهایی شدن است.

دولت در سال ۹۷ بیش از ۱۴۰۰میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل زیرساخت‌های ۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر کشور اختصاص داد. تخمین دولت در آن سال این بود که بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد تومان برای تکمیل خدمات زیرساختی مسکن مهر نیاز است که افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت مصالح بر این رقم افزود.

احمد اصغری مهرآبادی ماه پیش اعلام‌کرد که طبق آئین نامه اجرایی تامین ۳۰ درصد از اعتبارات مورد نیاز خدمات زیر بنایی آب، فاضلاب، برق و تلفن را دولت باید پرداخت کند و این کار را هم به محض ارائه صورت وضعیت‌های مالی تامین می کند.

وی با تاکید بر این که حل مشکلات زیرساخت مسکن مهر باقی مانده نیازمند همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی دخیل در این کار است، گفت: حتی جاهایی که تامین اعتبار از سوی دولت کارساز نباشد، این آمادگی در دولت وجود دارد تا بهترین زمین‌های دولتی را به پیمانکاران مسکن مهر واگذار کند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانمسکن
شناسه : 176847
لینک کوتاه :