xtrim

رعایت پروتکل‌های بهداشتی ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است

 به گزارش جهان صنعت نیوز: سیما سادات لاری روز دوشنبه درباره وضعیت شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشور افزود: مرگ و میر به علت کرونا در ۵۰ درصد استان‌های کشور صفر است و این به دلیل افزایش شناسایی بیماران و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از طرف مردم و اصناف و همچنین اجرای طرح‌هایی مانند طرح شهید سلیمانی است. اکنون شرایط ثبات نسبی، اما شکننده‌ای در زمینه کرونا داریم و نگران تعطیلات عید نوروز و سفرها هستیم.

وی ادامه داد: واکسن کرونا وارد کشور شده و تولید واکسن در کشور نیز در حال انجام است. از مردم می‌خواهیم که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و سفر نروند تا دچار خیز جدید بیماری نشویم و تعداد زیادی از هموطنان را از دست ندهیم. تاکنون واکسن‌های وارداتی مثل باهارات هند و واکسن اسپوتنیک روسی و واکسن سینوفارم چینی وارد شده و واکسن کرونا از سبد کوواکس نیز در هفته‌های آینده وارد می‌شود.

معاون وزیر بهداشت گفت: نوسان مرگ و میر به علت کرونا در حال حاضر به علت فوتی‌هایی است که در خوزستان رخ می‌دهد و حتی استان‌های همجوار مثل کهگیلویه و بویراحمد هم در خطر هستند و روز شنبه هفته جاری مشاهده کردیم که گچساران هم دچار وضعیت قرمز شد.

opal

لاری اظهار کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمینه محدودیت‌ها پیشنهاد دهنده است، اما تصمیم نهایی را ستاد ملی مقابله با کرونا اتخاذ می‌کند. پیشنهاد وزارت بهداشت این است که مردم در ایام نوروز سفر نروند و مباحثی مانند قرنطینه بیماران جدی گرفته شود. محدودیت‌ها و جریمه‌ها بر اساس رنگ بندی شهرها اگر جدی گرفته شده و نظارت‌ها بیشتر باشد، وضعیت شهرهایی مانند تهران هم بهتر خواهد شد.

طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بسیج مستضعفین همزمان با دوم آذر ماه و آغازین روز از هفته بسیج در سراسر کشور به اجرا درآمده است.

در این طرح بسیجیان ‌و کارشناسان حوزه بهداشت با مراجعه به افراد نیازمند و تأمین نیازهای اولیه آنها، به اجرای بهینه پروژه قرنطینه معکوس یاری می دهند.

اطلاع رسانی به موقع و تشخیص مخاطرات در فوریت ها می تواند جان انسانهای در معرض خطر را در شرایط اضطراری به شرط اعمال مداخلات موثر، سریع و هماهنگ نجات بخشد.

در این زمینه بهترین و موثرترین راه جلب مشارکت اجتماعی از طریق بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی و سازماندهی محله محور مردم است.
 این مشارکت محله محور باید بگونه ای طراحی شود که ضمن جلب اعتماد مردم، اهداف و فعالیتها توسط گروههای مردمی نیز به تحقق برسد. در این راه اطلاعات مرتبط با پیشگیری و مقابله با مخاطرات باید به روشی مورد قبول و منطبق بر فرهنگ و توانایی مردم محله به آنان ارائه شود.
موضوعی که مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید و یادآور می شوند: بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی، کمک بزرگی به رهایی کشور از این عارضه (ویروس کرونا) همه گیر خواهد کرد.
بر همین اساس، طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با محتوای مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ و برای جلب مشارکت مردم از طریق انتخاب یک سفیر سلامت برای هر خانوار و یک رابط سلامت محله برای هر ۴۰ سفیر خانوار با محوریت بسیج امکانات محله و در جهت بهبود وضعیت اجتماعی (از جمله سلامت)، اقتصادی و فرهنگی جامعه مطرح شد تا با مشارکت مردم و نهادهای مردم محور، محلات از محرومیت خارج شود.

از زمان شیوع کرونا در کشور(ابتدای اسفند ۹۸) تا کنون ۶۱ هزار و ۲۳۰ نفر از هموطنان بر اثر ابتلا به این ویروس جان باخته اند.

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژه
شناسه : 177670
لینک کوتاه :