xtrim

ظرفیت تولید پتروشیمی به ۴۰ میلیارد دلار می‌رسد

به گزارش جهان صنعت نیوز:  «بیژن نامدارزنگنه» روز پنجشنبه در مراسم بهره برداری از طرح های وزارت نفت با حضور رییس جمهوری افزود: خوراک لازم برای ابر پروژه های جهش سوم افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی ها نیز تامین و سرمایه گذاران آن مشخص و کار آن‌ها در این دولت آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: تعهد ما در سال ۱۳۹۹ این بود که طرح های پتروشمی به ظرفیت ۲۵ میلیون تن بهره‌برداری شود و اکنون با تلاش شبانه روزی مدیران و کارکنان شاغل در این طرح‌ها،  با وجود فشار بیماری کرونا و تحریم‌های شدید که علیه صنعت نفت وجود داشت که اکنون این مجموعه در برابر ملت سربلند هستند که بزرگ‌ترین جهش در تاریخ پتروشیمی در سال ۱۳۹۹ را رقم زدند.

وزیر نفت با بیان اینکه  جهش دوم پتروشیمی اکنون آخرین گام‌های مستحکم خود را برای رسیدن به مقصد بر می‌دارد، گفت: جهش سوم و طرح های آن با قدرت در حال اجرا است که با افزودن سه تا پروژه  طرح‌های جهش سوم آغاز و به این ترتیب ظرفیت تولید ما از ۳۴ میلیارد دلاری که درسال ۱۴۰۴ اعلام شده بود به ۴۰ میلیارد دلار ظرفیت تولید درسال ۱۴۰۶ خواهد رسید.

opal

زنگنه با بیان اینکه نه تنها با یاری خدا طرح های جهش دوم را به سامان رسانده و اکثر آنها به پایان رسید، گفت: ریل گذاری مستحکمی هم برای دولت بعد صورت گرفته است.

وی ادامه داد:  تولید خوراک به اندازه کافی از اهداف بوده لذا عمده طرح های تامین خوراک پتروشیمی ها اجرا شده و بخش کمی هم در دست اجرا است و در نتیجه خوراک برای طرح های جهش دوم و سوم تامین شده است.

وزیر نفت گفت:  امروز دو دسته طرح یکی مجموعه طرح های پارسیان سپهر است و بخش دوم دو طرح فناورانه تولید کاتالیست است که به بهره برداری خواهد رسید.  امروز با افتتاح طرح پارسیان سپهر چهاردهمین طرح از ۱۷ طرحی که تعهد شده بود به بهره برداری خواهد شد.

وی ادامه داد: سه طرح دیگر در ظرف هفته های آینده با توجه به برنامه متمی که جنابعالی برای افتتاح طرح ها دارید، آماده است که افتتاح شوند.

به گفته زنگنه، شروع عملیات طرح پارسیان سپهر از سال ۱۳۹۳ و در جریان نخستین سفر استانی رییس جمهوری به استان فارس بود که  به صورت ویدئو کنفرانس در کنار پالایشگاه پارسیان در منطقه مهر آغاز شد.

وزیر نفت افزود: هدف از اجرای این طرح، جداسازی هیدروکربن‌های سنگین از گازهای تولید میدان‌های تابناک، شانول، وراوی و هما بوده است که در منطقه عمومی مُهر و لامرد واقع شده‌اند.

زنگنه با اینکه میدان‌های تابناک، شانول، وراوی و هما در دوران ریاست‌جمهوری آقای خاتمی توسعه یافته بود و پالایشگاه پارسیان هم در همان مقطع اجرا شد، گفت: این طرح در مرحله نخست قرار بود تنها در شهرستان مُهر اجرا شود اما سرمایه‌گذار به دلیل فنی و اقتصادی محکم این طرح را دو منطقه پارسیان (بخش نخست) و عسلویه (بخش دوم) اجرا کرده است.

وی میزان سرمایه‌گذاری در طرح پالایش پارسیان سپهر را ۱.۳ میلیارد دلار و درآمد سالانه آن را بیش از یک میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: این طرح از سوی ستاد اجرایی فرمان امام انجام شده است و سالانه ۳.۳ میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی می‌افزاید.

وزیرنفت با بیان اینکه با افتتاح طرح استحصال اتان پالایشگاه پارسیان سپهر در مجموع ۲۱.۵ میلیون تن از تعهد افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی (۲۵ میلیون تن) کشور عملیاتی شده است، افزود: ظرفیت تولید پتروشیمی با افتتاح سه طرح باقیمانده از مجموع ۱۷ طرح برنامه‌ریزی شده به بیش از ۲۴.۵ میلیون تن می‌رسد.

زنگنه با تاکید بر اینکه این طرح‌ها از مصادیق اقتصاد مقاومتی، مقابله با خام فروشی، تکمیل زنجیره ارزش افزوده و جهش تولید است، گفت: صنعت پتروشیمی در دوران تحریم‌ها یکی از ارکان اصلی مقاومت کشور بود به نحوی که براساس گزارش بانک مرکزی نزدیک ۹۰ درصد ارزی که در سال گذشته در سامانه نیما عرضه شد از سوی شرکت‌های پتروشیمی بوده است.

وی همچنین تنوع‌بخشی به مقاصد صادرات محصولات پتروشیمی را از دیگر اقداماتی دانست که اگرچه سخت بود  اما در این سال‌ها اجرایی شد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
شناسه : 183275
لینک کوتاه :