ads
xtrim

آغاز تزریق یک میلیون دوز واکسن کرونا از امروز

  به گزارش جهان صنعت نیوز: سعید نمکی روز دوشنبه در حاشیه نشست بلند پایه مجمع سیاستگذاری هلسینکی با محوریت تقویت همکاری‌های کشورهای اروپایی، خلیج فارس، مدیترانه شرقی و شمال آفریقا در حوزه پاندمی کووید ۱۹ و در یک ارتباط زنده تلویزیونی افزود: بحث واکسن کووید ۱۹ امروز در جهان یک بحث جدی است و خوشبختانه ما از روز اولی که بحث ساخت واکسن در جهان مطرح شد، گام‌های موثری را در این زمینه برداشتیم. می‌دانستیم که واکسن فقط یک کالای بهداشتی و پیشگیرانه  نیست، بلکه واکسن کووید ۱۹ برای جهان یک حربه سیاسی است.

خرید واکسن کرونا از کوواکس و سایر کشورها

وی ادامه داد: ما مشارکت خود را با کوواکس آغاز و شروع به خرید سهمیه واکسن در این قالب کردیم پیش خرید  ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز در آنجا انجام شد و ماه‌ها برای نقل و انتقال پول گرفتار بودیم که حل شد. از طریق روسیه هم از اولین تاریخی که توانستیم مذاکره کنیم، یعنی اردیبهشت ماه ۹۹ بود که پس از ۹ ماه مذاکره و همکاری سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو منتهی به عقد قراردادی شد که در آنجا توانستیم هم همکاری و تولید مشترک را در زمینه واکسن «اسپوتنیک وی» دنبال کنیم و هم خرید واکسن و عقد قراردادها را پیش بریم. همچنین با کشور هند مذاکراتی کردیم. قطعا می‌دانستیم که کوواکس سازوکار مناسبی است، اما قدرت اجرایی این مجموعه را با توجه به محدودیت تولید واکسن در آن حد نمی‌دانستیم که بتواند ما را به میزان کافی حمایت کند. به همین دلیل به کشورهایی مانند هند، چین، روسیه رو انداختیم و توانستیم قراردادهایی را با آن‌ها دنبال کرده و به نتیجه برسانیم.

اعتراض به شیوه توزیع واکسن در جهان

نمکی بیان کرد: نشست امروز بیشتر جنبه سیاسی و دیپلماتیک داشت. از مدت‌ها قبل، ما و بسیاری از کشورها معترض شیوه‌های توزیع واکسن در جهان بودیم. سازوکار کوواکس را گرچه سازوکار مناسبی می‌دیدیم، اما سازوکار با اقتداری ندیدم. امروز در نشستی که داشتیم، چند تن از کشورهای اروپایی، تعدادی از کشورهای شرق مدیترانه سازمان جهانی بهداشت، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در قاهره و ما مشارکت کردیم و به نوعی پیگیری دیپلماتیکی بود که به سازمان جهانی بهداشت، کوواکس و سازمان های بین المللی فشار بیاوریم  که باید به بی عدالتی توزیع واکسن در جهان رسیدگی کنند.

وی ادامه داد: امروز به شدت معترض شدیم به این‌که چرا باید ۸۰ تا ۸۵ درصد واکسن دنیا را کمتر از ۱۰ کشور جهان مصرف کرده باشند و تعداد قابل توجهی از کشورهای جهان حتی یک واکسن را وارد نکرده باشند. اعتراض کردیم به تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای که برخی کشورها مانند ما را هدف قرار داده و واکسن و تجهیزات را از ما دریغ می‌کنند. همچنین اعلام کردیم که خوشبختانه ایران در عین مظلومیت به دلیل تحریم‌ها، توانست نیازهای خود را مانند داروهای مورد نیاز کووید، تجهیزات پزشکی و ساخت واکسن را مدیریت کند و اعلام کردیم که ما شش پلتفرم تولید واکسن را با موفقیت طی کرده و از ماه‌های آینده تولیدمان به مصرف می‌رسد.

ادامه تزریق واکسن کرونا به گروه‌های اولویت دار

نمکی اظهار کرد: یک میلیون نفر افراد باقی مانده از واکسن قبلی در گروه پزشکی، پیراپزشکی و گروه‌های بهداشت و درمان و رزیدنت‌ها، انترن‌ها، دانشجویان پزشکی که در بیمارستان‌ها هستند، دانشجویان پرستاری، علوم آزمایشگاهی و همه کسانی که در کادر بهداشت و درمان با بیمار مواجهه و خطر ابتلا دارند، واکسینه می‌کنیم؛ آن هم در کنار بیماران صعب‌العلاج، سرطانی و گروه‌های آسیب پذیر که گروه اول هدف ما بودند.

وی ادامه داد: بر این اساس دانشگاه‌های علوم پزشکی مجدد فراخوان خواهند داد. با اینکه ما لیست افراد پرخطر را داریم، اما از امروز فراخوان می‌کنند تا از امروز بیماران پرخطر مانند افراد مبتلا به سرطان، افرادی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی دریافت می‌کنند و بیماران صعب‌العلاج و خاص ثبت نام کنند و ما ان‌شاءالله تا قبل از مرحله دوم، واکسیناسیون این گروه مرحله اول را تا حداکثر هفته اول اردیبهشت ماه به اتمام خواهیم رساند.

وزیر بهداشت بیان کرد: امیدوارم که مرحله دوم را هم بتوانیم در اردیبهشت ماه طبق جدولی که اعلام کردیم، انجام دهیم.

 ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت،  بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژه
شناسه : 184136
لینک کوتاه :
ads