رمز ارزها، اصلیترین رقیب بازار سرمایه در فروردین ۱۴۰۰
به گزارش جهان صنعت نیوز: “پیمان حدادی” امروز (جمعه) به روند معاملات بورس در فروردین ماه اشاره کرد و افزود: شرایط بازار سهام در فروردین ماه ۱۴۰۰ برخلاف فروردین ماه سال های گذشته به هیچ عنوان معقول نبود و باز هم ضرر و زیان، شامل حال سرمایه گذاران بازار سرمایه در نخستین ماه از سال ۱۴۰۰ شد.
وی گفت: بازار سهام در این ماه برخلاف پیش بینی اکثر کارشناسان که گمان می کردند بازار، سال ۱۴۰۰ را متفاوت با روزهای پایانی سال گذشته آغاز می کند و تا حدودی از شتاب روند نزولی کاسته می شود، ادامه دهنده روند نزولی شاخص بورس بود و شاهد تغییر چندانی در معلات بازار سرمایه در یک ماه اخیر نبوده ایم.
وی با اشاره به اینکه معاملات بورس در نخستین ماه از سال جاری روزهای نگران کننده ای را برای سهامداران رقم زد، اظهار داشت: اکنون در شاخص بورس کاهش چندان چشمگیری را شاهد نیستیم اما در کلیت بازار، کاهش نرخ سهام کاملا محسوس بود و قیمت ها به کمتر از ارزش ذاتی خود رسیدند.
حدادی خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه این موضوع بود که حدود ۶۰ درصد از نماد شرکت های حاضر در بازار در بیشتر روزهای معاملاتی فروردین ماه در صف فروش قرار داشتند و معاملات اندکی را از خود ثبت کردند که چنین روندی در بازار دور از انتظار سهامداران و فعالان حاضر در بازار بود.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: کاهش چشمگیر ارزش معاملات به گونه ای بود که حتی در مدت یک روز ارزش خرد معاملات به کمتر از یک هزار میلیارد تومان رسید که تجربه چنین موضوعی در بازار در دو سال اخیر بی سابقه بوده است.
وی به عوامل تاثیرگذار در ایجاد رکود معاملات بورس اشاره کرد و افزود: ابهام موجود در رابطه با تغییر دامنه نوسان، همچنین بحث نتیجه مذاکرات هسته ای و تاثیر آن بر نرخ ارز از جمله عواملی بودند که باعث ریسک گریزی سهامداران در بازار سهام شد و نتیجه آن عدم خرید سهام از سوی سهامداران و خروج سرمایه هایشان از این بازار شد.
وی تاکید کرد: زمانی که بازار با چنین بحرانی مواجه شود هیچ خریدار موثری در بازار حضور پیدا نمی کند؛ بنابراین در گذر زمان ترس در بازار حاکم می شود و شاهد فروش و عرضه های هیجانی در بازار از سوی سهامداران خواهیم شد.
حدادی خاطرنشان کرد: این موضوع در شرایطی در بازار سهام رخ داده است که روند معاملاتی بسیار مثبتی در بازارهای جهانی حاکم بود و طبق قاعده باید با تاثیر مثبت بر معاملات بورس همراه شده و اکثر سهام تحت تاثیر چنین اتفاقی در مدار صعودی قرار می گرفتند.
وی به روند معاملات بازار رمز ارزها در فروردین ماه اشاره کرد و گفت: در فروردین ماه بازار رمز ارزها رقیب اصلی بازار سرمایه بود، به گونه ای که هر چه از ارزش معاملات بازار سهام کاسته می شد به ارزش معاملات رمز ارزها از طریق صرافی های غیرمجاز در داخل کشور اضافه می شد.
حدادی به دیگر عامل تاثیرگذار در وجود هیجان معاملات بورس اشاره کرد و اظهار داشت: موضوع دیگر که در شرایط نامساعد بازار سهام در فروردین ماه تاثیرگذار بود، مساله انتخابات ریاست جمهوری ایران است که این موضوع نه تنها بازار سهام بلکه باقی بازارها را تا حدودی در حالت سکون قرار داده است و باعث تردید سهامداران برای ورود سرمایه های خود به بازار های سرمایه گذاری شده است.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: افرادی که کاندید می شوند و فردی که به عنوان شخص رییس جمهوری انتخاب می شود از دید سیاسی و اقتصادی می تواند ادامه روند معاملات بورس و قیمت سهام در بازار را مشخص کند.
وی با بیان اینکه فروردین ماه یکی از بدترین ماه های معاملاتی بازار سرمایه بود، گفت: با توجه به اینکه معاملات بازار سهام در فروردین ماه کاهش محسوسی را در قیمت ها ثبت نکرد و علت آن هم ناشی از عدم معاملات بود اما از این لحاظ بدترین ماه معاملاتی بود که شاهد کاهش بسیار شدیدی ارزش معاملات بودیم.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفتهای که گذشت (چهارشنبه، یکم اردیبهشت ماه) با ۳۶ هزار واحد کاهش به عدد یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته قبل آن حدود سه درصد افت داشت.
بر اساس برخی برآوردها، میزان ورود سرمایه های جدید به بازار رمزهای کشور روزانه حداقل ۳۰۰ میلیارد تومان بوده که در فروردین ماه، روندی افزایشی داشته است.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :