xtrim

فاز یک واکسن فخرا به زودی به اتمام خواهد رسید

به گزارش جهان صنعت نیوز:  سرتیپ دوم پاسدار حسن عراقی زاده رییس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح و دبیرقرارگاه بهداشتی – درمانی امام رضا (ع) در نیروهای مسلح صبح امروز دوشنبه در نشست خبری افزود: تعداد بیمارانی که از ابتدای شیوع کرونا تا چهارم اردیبهشت ماه امسال در بیمارستان‌های نیروهای مسلح  بستری شدند، ۵۴ هزار و ۷۹۱ بیمار کرونایی بوده و الان هم حدود ۲ هزار بیمار کرونایی همزمان روی تخت‌های ما بستری هستند.

وی با بیان اینکه بیمارستان‌های نیروهای مسلح جهت ارائه خدمات درمانی و بستری بیماران آمادگی صددرصد دارند، گفت: به هر تعدادی که وزارت بهداشت و درمان لازم بدانند و اعلام رسمی کنند ما آماده هستیم که بیمارستان‌های سیار خودمان را در هر نقطه‌ای از کشور چه در شهرهای بزرگ، شهرستان‌ها و چه در  مناطق دور افتاده به سرعت کمتر از ۲۴ ساعت مستقر و ارائه خدمات را آغاز کنیم.

سردار عراقی‌زاده گفت: هر جا لازم باشد و وزارت بهداشت اعلام کند، آماده راه اندازی تخت‌های نقاهتگاهی هستیم. طرح شهید سلیمانی که از ابتدا با قوت و قدرت کارش را شروع کرد این روزها هم به کار خود بسته به شرایط و بسته به اینکه آنها اجازه داشته باشند که به درب منازل مراجعه کنند و صلاح باشد این کار را ادامه خواهند داد.

opal

  دبیرقرارگاه بهداشتی – درمانی امام رضا (ع) همچنین درباره آخرین وضعیت واکسن فخرا گفت: تولید واکسن فخرا هم به سرعت در حال پیشرفت است و به زودی فاز یک آن به اتمام خواهد رسید و وارد فاز دوم خواهیم شد.

وی در ادامه گفت: وظیفه ذاتی نیروهای مسلح دفاع از کیان و مرزهای نظام مقدس جمهوری اسلامی و حفظ امنیت کشور است و هر ماموریت دیگری هم که در کنار آن انجام می دهند نباید به این دو مأموریت اصلی خدشه وارد شود. این موضوعی بوده که از ابتدا مورد توجه بوده یعنی علیرغم اینکه ما در یک ماموریت‌های ثانویه مثل کرونا، سیل و زلزله وارد می شویم اما ماموریت اصلی ما که دفاع و امنیت از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است نباید خدشه دار شود و این در این دوره هم مورد توجه قرار گرفته و ذره‌ای خدشه به این دو مأموریت اصلی وارد نشده است. 

سردار عراقی زاده افزود: ما به موضوع کرونا به عنوان یک رزمایش دفاع بیولوژیک نگاه کردیم. کرونا ممکن بود منشا طبیعی یا غیر طبیعی داشته باشد اما ما به عنوان یک رزمایش نگاه کردیم که بتوانیم کشور را در مقابل تهدیدات عمدی بیولوژیک مصون‌سازی کنیم و آمادگی‌های لازم را برای آن روز داشته باشیم. 

رییس اداره بهداشت نیروهای مسلح ادامه داد: سیاست کلی ستاد کل نیروهای مسلح و قرارگاه امام رضا (ع) از ابتدای موضوع کرونا تا امروز هماهنگی کامل و لحظه به لحظه با ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت و درمان است. هیچ اقدامی را بدون هماهنگی با ستاد ملی و یا وزارت بهداشت انجام ندادیم و امروز هم همین حرف می‌زنیم و در آینده هم همین مسیر را خواهیم رفت. 

دبیرقرارگاه امام رضا (ع) یادآور شد: موضوع کرونا در تاریخ یکم یا دوم اسفندماه سال ۱۳۹۸ که اولین موارد شناخته شده کرونا در کشور مطرح شد بلافاصله در ستاد کل قرارگاهی تحت عنوان قرارگاه مقابله با ویروس کرونا به ریاست معاون هماهنگ کننده ستاد کل سردار عبداللهی تشکیل شد. متناظر این قرارگاه ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و وزارت دفاع شکل گرفت. این قرارگاه به صورت روزانه فعالیت‌های خود را به روز می کرد و متناسب با شرایط کشور برنامه‌های خود را اعلام می‌کرد.  در تاریخ ۲۲ اسفند که فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر یک حمایت همه جانبه و دفاع همه جانبه و کمک همه جانبه نیروهای مسلح در حوزه کرونا صادر شد که در آن زمان قرارگاه امام رضا (ع) با ریاست سرلشکر باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح تشکیل شد و این قرارداد متناظر آن در ۴ سازمان دیگر تشکیل شد. 

وی با بیان این که در ذیل قرارگاه امام رضا (ع) ۱۰ کمیته تشکیل شد گفت: کمیته اطلاعات انتظامی و امنیتی، کمیته عملیات، کمیته آماد و پشتیبانی، کمیته نیروی انسانی، کمیته آموزش و فرهنگ‌سازی، کمیته فنی و تحقیقات، کمیته فرهنگی و اطلاع رسانی، کمیته بهداشت و درمان که در عین حال دبیرخانه قرارگاه هم بود،  کمیته طرح ریزی و راهبردی و کمیته مستندسازی که هر کدام از آنها در حوزه موضوعی خود ماموریت‌های خاصی را به عهده گرفتند.

سردار عراقی زاده افزود: در روزهای ابتدایی علاوه بر کمبودهایی در زمینه مواد محافظتی مثل ماسک و مواد ضدعفونی کننده و لباس‌های خاص، احتکار هم زیاد شده بود بنابراین  در حوزه‌های امنیتی بسیج، ‌سپاه و نیروی انتظامی از جهت کشف انبارهای ماسک و مواد شوینده که احتکار شده بود فعال شدند. 

وی ادامه داد: در فضای مجازی اطلاعات غلط و تشویش‌ آوری برای جامعه ایجاد می‌شد که حوزه فاوا و   امنیتی از همان ابتدا فعال شدند و برخوردهای مناسبی داشتند و این فعالیت ها هنوز هم ادامه دارد. 

دبیرقرارگاه امام رضا (ع) گفت: در حوزه عملیاتی به درخواست وزارت بهداشت نیاز به یک ضدعفونی کردن و پاکسازی‌های محیطی در سطح وسیع داشتیم که این کار توسط دهها و صدها یگان نیروهای مسلح در اقصی نقاط کشور، شهرها و مناطق دورافتاده انجام شد و پاکسازی‌های محیطی صورت گرفت که بعدها بنا به دلایلی خواسته شد که این کار کم شود.  
وی افزود: در بخش کمیته آماد با توجه به کمبودهایی که آن روزها در ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده وجود داشت همه ظرفیت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و بسیج به کار گرفته شود و حتی کارگاه های محلی نیروهای مسلح به کار گرفته شد برای اینکه بتوانند در این حوزه در واقع نیاز کشور را فراهم ‌کنند.

رییس اداره بهداشت و درمان ستاد کل ادامه داد: با توجه به این که کرونا یک پدیده ناشناخته در همه دنیا و در کشور بود نیاز به تحقیقات مفصلی در این حوزه داشتیم بنابراین کمیته تحقیقات تشکیل شد. دانشگاه علوم پزشکی ارتش و دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله در سپاه برای دریافت طرح‌های تحقیقاتی و انجام طرح‌های تحقیقاتی فعال شدند که بسیاری از طرحها به نتیجه رسیده است. 

سردار عراقی زاده گفت: کمیته بهداشت و درمان یا دبیرخانه که نقش هماهنگی‌های درون سازمانی و برون سازمانی را داشت از ابتدا تشکیل شد چرا که  ما عضو ستادی که در وزارت بهداشت برای هماهنگی های لازم تشکیل شده بود از ابتدا بودیم و هماهنگی‌ها را انجام دادیم. 

وی افزود: سعی کردیم از ابتدا تا امروز تمام کنش‌ها، واکنش‌ها و فرآیندهایی را که در سطح نیروهای مسلح و در سطح کشور تا حدی که ما اطلاع داریم اتفاق افتاده همه آنها را مستند سازی کنیم و بتوانیم از آن در آینده به عنوان درس آموخته‌ها استفاده کنیم و برای آیندگان هم یک مجموعه مستند ارزشمندی را به جا بگذاریم بتوانند در آینده در حوادث مشابه اگر اتفاق افتاد از آن استفاده کنند.

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژه
شناسه : 185604
لینک کوتاه :