بورس امروز سبزپوش شد
به گزارش جهان صنعت نیوز:برپایه معاملات امروز بیش از ۶ میلیارد و ۳۴ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۳ هزار و ۷۴۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هموزن) با ۱۶۷ واحد افزایش به ۴۲۷ هزار و ۴۵۰ واحد و شاخص قیمت (هموزن) با ۱۰۹ واحد رشد به ۲۷۸ هزار و ۲۴۹ واحد رسید.
شاخص بازار اول ۱۳ هزار و ۷۷۱ واحد و شاخص بازار دوم ۲۳ هزار و ۸۰۱ واحد افزایش داشتند.
علاوه بر این در بین همه نمادها، نماد فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با سههزار و ۲۳۸ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با سه هزار و ۴۹ واحد، صنایع پتروشیمی خلیجفارس (فارس) با یکهزار و ۶۴۹ واحد، شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) با یکهزار و ۳۱۳ واحد، فولاد خوزستان (فخوز) با ۹۲۴ واحد، شرکت سرمایهگذاری غدیر (وغدیر) با ۸۲۷ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۶۲۶ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۶۲۴ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۵۱۷ واحد و پتروشیمی پردیس (شپدیس) با ۴۹۳ واحد و نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۴۸۸ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.
در مقابل گروه مپنا (رمپنا) ۴۶۹ واحد، مخابرات ایران (اخابر) با ۳۲۹ واحد، فولاد خراسان (فخاس) با ۲۴۰ واحد، گروه مدیریت سرمایهگذاری امید (وامید) با ۲۱۸ واحد، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه) با ۱۹۱ واحد، سایپا (خساپا) با ۱۴۶ واحد، صنایع شیمیایی ایران (شیران) با ۱۰۶ واحد، نفت بهران (شبهرن) با ۱۰۴ واحد، شرکت سرمایهگذاری ملی ایران (ونیکی) با ۹۶ واحد و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۸۰ واحد تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند.
بر پایه این گزارش، امروز نماد سایپا (خساپا)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، ایران خودرو (خودرو)، گروه دارویی برکت (برکت)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) و گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو (خگستر) در گروه نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.
گروه خودرو هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۲ میلیارد و ۷۷۵ میلیون برگه سهم به ارزش پنجهزار و ۳۵۴ میلیارد ریال دادوستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۳۲ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۶۳۶ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار یک میلیارد و ۴۱۷ میلیون برگه سهم به ارزش ۵۸ هزار و ۲۵۳ میلیارد ریال دادوستد شد.
امروز نماد پلیمر آریا ساسول (آریا)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان)، سهامی ذوبآهن اصفهان (ذوب)، نفت ایرانول (شرانل)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا) و تولید نیروی برق دماوند (دماوند) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار داشتند.
در مقابل سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، مدیریت انرژی تابان هور (وهور)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، پالایش نفت شیراز (شراز)، زغال سنگ پرورده طبس (کزغال)، توسعه و عمران استان کرمان (کرمان)، کلر پارس (کلر)، ذوب روی اصفهان (فروی)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا) و توکاریل (توریل) تاثیر منفی بر شاخص فرابورس داشتند.
تصمیمات مهم ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در مورد تقویت بازار سرمایه
به گزارش ایرنا، هیات دولت در جلسه امروز تصمیمات مهمی برای حمایت از بازار سرمایه و توسعه بسترهای سرمایهگذاری در بورس و پشتیبانی از تامین مالی طرحهای توسعهای و سرمایهگذاری در بنگاههای اقتصادی کشور اتخاذ کرد.
براساس تصمیم اتخاذ شده در این جلسه، به خریداران صندوق قابل معامله پالایش یکم که واحدهای این صندوق را از دولت خریداری کرده و بعدا به دلیل نوسانات متحمل زیان شدهاند، از واحدهای سرمایهگذاری همین صندوق یا سایر موارد سهام تشویقی داده خواهد شد.
همچنین براساس مصوبات امروز در راستای مصوبه تخصیص یک درصد منابع خلاق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار، مقرر شد منابع ریالی معادل ۲۰۰ میلیون دلار از مصوبه مذکور توسط بانک مرکزی کارسازی و در وجه صندوق تثبیت پرداخت شود.
در جلسه امروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت همچنین تصویب شد که ممنوعیت اعطای تسهیلات بانکی به شرکتهای سرمایهگذاری، هولدینگهای سرمایهگذاری و کارگزاری برای حمایت از بازار و توسعه سرمایهگذاری آنها در سهام لغو، شود.
اعطای اقامت ۵ ساله به سرمایه گذاران خارجی بورس
براساس تصمیم این ستاد به منظور تشویق سرمایهگذاری، به سرمایهگذاران خارجی که طبق ضوابط، ۲۵۰ هزار دلار در بازار بورس سرمایه گذاری کنند، اقامت ۵ ساله جمهوری اسلامی ایران اعطا میشود.
بر این اساس ۸۰ درصد درآمد ناشی از مالیات نقل و انتقال سهام در سال ۱۴۰۰ به عنوان آورده دولت برای حمایت از بازار سهام و تشویق سرمایهگذاری در این حوزه به حساب صندوق تثبیت بازار واریز شود.
صفر شدن مالیات آن بخش از سود انباشته شرکتهای بورسی که به حساب افزایش سرمایه منظور شود با هدف ترغیب شرکتهای بورسی به افزایش سرمایهگذاری و توسعه شرکتها از دیگر تصمیمات امروز ستاد اقتصادی دولت بود.
امهال مالیاتی یک ساله ۵۰ درصد مبلغ خرید شرکتهایی که نسبت به خرید سهام خودشان یا زیرمجموعهشان با هدف حمایت از بازار و مبتنی بر ضوابط شورای عالی بورس اقدام میکنند، از جمله تصمیمات مهم اتخاذ شده در این جلسه بود که بعد از تصویب در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا اجرایی خواهد شد.
معافیت بانکها و موسسات اعتباری که در راستای حمایت از بازار سرمایه سهام خریداری کنند یا اموال و داراییهای مازاد خود را به سهام تبدیل کنند از شمول ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید و جرائم ناشی از آن، فراهم شدن امکان سرمایهگذاری صندوق توسعه ملی در بازار سرمایه به عنوان اصلاح اساسنامه این صندوق، که در صورت تصویب نقش مهمی در حفظ ارزش داراییهای این صندوق برای نسلهای آینده خواهد داشت، از دیگر تصمیمات امروز ستاد بود.
ستاد هماهنگی اقتصادی همچنین به صندوق تثبیت و صندوق توسعه بازار اجازه داد تا سقف ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی با ضمانت دولت منتشر و در راستای ایجاد پایداری و توسعه بازار به کار گرفته شود.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمهلینک کوتاه :