xtrim

۹۴ پروژه در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به بهره‌برداری می‌رسد

به گزارش جهان صنعت نیوز:  از دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، این تعداد پروژه با بیش از ۶ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی قشم، چابهار، اروند، ارس و مناطق ویژه اقتصادی پیام و سلفچگان همزمان با روز عید سعید فطر با حضور رئیس جمهوری به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح خواهد شد که برای حدود سه هزار نفر اشتغالزایی مستقیم ایجاد می‌کند.

بر همین اساس در منطقه آزاد ارس ۳۸ پروژه افتتاح ازجمله واحدهای الیاف کائولن، روغن مایع و شکلات و فرآورده های کاکائویی، ۲۱ واحد صنعتی تولیدکننده انواع محصولات سلولزی، سرامیکی، لوازم برقی، مواد غذایی، پوشاک، مواد شوینده و شیمیایی، هفت واحد کشاورزی تولیدکننده شیلات، صیفی جات، گل و دام و طیور و پنج پروژه عمرانی و فرهنگی توسعه زیرساخت های صنعتی، ورزشی و انبارداری در دستور کار قرار دارد که ارزش سرمایه گذاری های آن یک هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان و ۳.۷ میلیون دلار است که برای ۴۹۸ نفر فرصت شغلی جدید ایجاد کرده است.

۳۱ پروژه نیز در منطقه آزاد چابهار به بهره برداری می رسد که ارزش سرمایه گذاری آن ها یک هزار و ۴۱۳ میلیارد تومان است و برای ۶۵۷ نفر شغل ایجاد می کند. پروژه آماده سازی اراضی یک هزار و ۲۰۰ هکتاری پتروشیمی نگین مکران، ۲۸ واحد انبار و خدمات عمومی و اختصاصی، مجتمع تجاری رویال سنتر مکران و آغاز به کار شبکه تلفن همراه مکران تِل از جمله مهم ترین پروژه های قابل افتتاح در چابهار است.

رئیس جمهور همچنین در چهارمین مراسم افتتاح پروژه های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ۱۱ پروژه را در منطقه آزاد قشم افتتاح می کند که ارزش سرمایه گذاری آنها در قشم ۴۱۸ میلیارد تومان و ۲۱ میلیون دلار است که به طور کامل توسط بخش خصوصی تامین شده و برای ۶۰۶ نفر فرصت شغلی ایجاد می کند.

مهم ترین این پروژه ها افتتاح مجتمع پرورش ماهی در قفس با ظرفیت نهایی پنج هزار تن در سال و بهره برداری از ۶ واحد تولیدی پرورش ماهی و میگو دیگر است که در مجموع هشت هزار تن ماهی و سه هزار و ۶۸۰ تن میگو در سال تولید خواهد کرد. همچنین دیوتی فری شاپ فرودگاه، ۲ واحد تولیدی لوازم آرایشی و بهداشتی و فاز اول مجموعه اقامتی هتل سارینا در قشم به بهره‌برداری می رسد.

در منطقه آزاد اروند نیز هفت پروژه به ارزش سرمایه گذاری یک هزار و ۴۴۲ میلیارد تومان، و ۱.۶ میلیون یورو در بخش خصوصی به بهره برداری می رسد که این پروژه ها امکان اشتغال ۹۰۷ نفر را به صورت مستقیم فراهم کرده است، پست برق ۴۰۰ مگاواتی و واحد جداسازی هوا (اکسیژن پلان) در شرکت فولاد جهان آرا، واحد تولیدی قطعات و ملزومات انواع دستگاه های خودپرداخت(پایانه فروش آنلاین)، مرکز نوآوری اروند تک، یک مجتمع تجاری و یک سردخانه دو مداره و واحد صنعتی تولیدکننده تجهیزات الکترونیکی و کلید مینیاتوری، لوازم بهداشتی(عطر و ادکلن) و فیلتر خودرو از جمله پروژه هایی است که قرار است در منطقه آزاد اروند افتتاح شود.  

همچنین هفت پروژه نیز در مناطق ویژه اقتصادی از جمله در  پیام چهار طرح و سلفچگان سه طرح به بهره برداری خواهد رسید.  

مجموع ارزش پروژه های قابل افتتاح در منطقه ویژه اقتصادی پیام ۱۹۵ میلیارد تومان و ۱.۵ میلیون دلار و هفت میلیون یورو توسط بخش خصوصی تامین شده است و واحدهای تولیدکننده تجهیزات پزشکی، آرایشی بهداشتی، دارویی و غذایی، تجهیزات جانبی لوازم خانگی و نیروگاه تولید برق کوچک از جمله مهم ترین موارد قابل افتتاح خواهد بود که اشتغال ۱۲۵ نفر را به همراه دارد.

در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان نیز واحدهای تولیدکننده انواع تجهیزات فلزی آشپزخانه، پالایش قیر، ضدیخ و گریس و نخ دندان و مسواک با حجم سرمایه گذاری ۹۵ میلیارد تومان و ۷۰۰ هزار یورو و اشتغالزایی ۱۶۵ نفر به بهره برداری می رسد.  

در شهریورماه سال ۹۹، ۵۸ پروژه به ارزش سرمایه‌گذاری یک هزار و ۵۸۰ میلیارد تومان و اشتغال چهار هزار و ۴۱۲ نفر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به بهره‌برداری رسید و در دوره دوم دی ماه سال ۹۹، ۶۰ پروژه به ارزش سرمایه ‌گذاری ۹ هزار میلیارد تومان و اشتغال سه هزار و ۲۰۰  نفر افتتاح شد.

همچنین در دوره سوم در فروردین ۱۴۰۰ نیز ۳۹ طرح با سرمایه‌ گذاری هفت هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی برای حدود پنج هزار و ۴۲ نفر به بهره‌ برداری رسید.

در مجموع سه دوره افتتاح پروژه های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از سال ۹۹ تاکنون، ۱۵۷ طرح با اعتبار ۳۲ هزار میلیارد تومان و ۱۲ هزار و ۶۵۴ نفر اشتغال به بهره برداری رسیده است که با احتساب برگزاری دوره چهارم افتتاح‌ها مجموع سرمایه گذاری‌ها به ۳۸ هزار میلیارد تومان، تعداد پروژه ها ۲۵۱ و اشتغال نزدیک به ۱۶ هزار نفر می‌رسد.  

بر اساس آخرین اعلام دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی میزان صادرات از مناطق آزاد ۸۵۴ میلیون دلار و از مناطق ویژه اقتصادی بیش از ۱۳ میلیارد دلار بوده است و تراز تجاری مناطق آزاد ۱۵۴ میلیون دلار و مناطق ویژه اقتصاد بیش از ۱۰ میلیارد دلار در سال گذشته بود.

ایران اکنون دارای مناطق آزاد تجاری-صنعتی کیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند و ماکو است و طی روزهای گذشته تشکیل هفت منطقه آزاد و ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی تصویب شد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 188988
لینک کوتاه :