قطع برق، قطع ارتباطات
به گزارش جهان صنعت نیوز: این در حالی است که آنتنهای BTS هنگام بروز قطعی برق به طور اتوماتیک از باتری اضطراری استفاده میکنند و گفته میشود که برق مورد نیاز آنها بسته به نوع باتری میتواند مدت پنج تا شش ساعت تامین شود. با این حال بروز اختلال در تلفن همراه برخی از مشترکان در مناطق مختلف تهران، نشان میدهد که باتری آنتنهای BTS اپراتورها کارآیی لازم را نداشته است. این باتریها یا ظرفیت کمی دارند و یا اینکه مستهلک شدهاند و برای آنها جایگزینی در نظر گرفته نشده است.
اپراتورهای موبایل ضمن تایید این نکته، حاکی از آن است که ظرفیت همه باتریها به یک اندازه نیست و هر کدام دارای شرایط خاص خود هستند که ممکن است در یک منطقه با وجود قطعی مکرر برق، امکان تامین برق از طریق باتری به مدت زیاد فراهم نشود. اپراتورها میگویند که قطعی مکرر برق آن هم در فواصل کوتاه سبب میشود که برخی از باتریها امکان شارژ مجدد نداشته باشند. از سوی دیگر باتری آنتنهای BTS با توجه به میزان استفاده از خدمات VOICE یا دیتا، مدت زمان متفاوتی برای تامین انرژی دارند. در نهایت اینکه اپراتورها پاسخگویی به چرایی قطعی ارتباطات در زمان قطع برق را وظیفه رگولاتوری میدانند.
مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات گفت: دلیل اصلی اختلالات اخیر در حوزه ارتباطات مخابراتی، قطع برق در مناطق مختلف کشور است که با وجود پیشبینیهای انجامشده متاسفانه شاهد اختلال ارتباطات مخابراتی چندساعته در برخی از مناطق مخابراتی هستیم. محمدرضا بیدخام افزود: با توجه به عدم سرمایهگذاری مطلوب در خرید و نوسازی تجهیزاتی نظیر دیزل ژنراتورهای برق به علت نبود منابع مالی مورد نیاز در مواقع قطع برق، شاهد اختلالات ارتباطی در برخی مناطق هستیم که این نکته از قبل به اطلاع مراجع ذیصلاح حاکمیتی رسیده است.
مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران با تاکید بر منطقی شدن تعرفههای مخابراتی گفت: برای ارائه خدمات و نوسازی و بازسازی تجهیزات مخابراتی با ترمیم تعرفههای مخابراتی و حمایت دستگاههای حاکمیتی میتوان توسعه و بهینهسازی تجهیزات مخابراتی را انجام داد. بیدخام یکی از دلایل افزایش تماسها با سامانه ۲۰۲۰ را در روزهای اخیر خارج شدن مودمهای خانگی از مداربه علت قطع برق دانست که این امر مشکلات زیادی را برای مشتریان به وجود آورده که امیدواریم هرچه زودتر این مشکلات با کمک نهادهای درگیر و مسوول به حداقل ممکن برسد.
خاموشی ۲ هزار دکل مخابراتی در کشور
رییس روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در پی قطعی پراکنده برق در کشور، دو هزار دکل مخابراتی نیز از دسترس خارج شدند. رییس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات قطع برق را عامل خاموشی دکلهای مخابراتی خواند.
سیدجمال هادیانزواره در توئیتر خود نوشت: قطع برق باعث خاموشی بیش از دو هزار دکل مخابراتی اپراتورها در سراسر کشور شده است. وی افزود: هر دکل فقط تا دو ساعت توان تامین برق را دارد، وقتی خاموشی سهساعته شد، خاموشی تجهیزات اجتنابناپذیر است. هادیان تاکید کرد: ضمن تعامل با وزارت نیرو و با همکاری اپراتورها، مشکل به زودی حل خواهد شد.
علت قطع برق، استخراج رمزارز نیست
رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس تاکید دارد که علت قطع برق در این روزها استخراج رمزارز نیست و نباید این موضوع را به عنوان دلیل اصلی خاموشیها به مردم اعلام کرد. «مجتبی توانگر» اعلام کرده درخصوص ارتباط احتمالی قطعی برق و استخراج رمزارزها، موضوع را در کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس بررسی کردهاند. این کمیته در نهایت به این نتیجه رسیده که موضوع قطعی برق ارتباطی به استخراج رمزارزها در کشور ندارد؛ موضوعی که در این چند روز گذشته که کشور دچار قطعی برق بود، دائما از سوی برخی نهادها به عنوان دلیل اصلی قطعی برق نام برده شده است. توانگر در این باره توضیح داده که «ظرفیت اسمی تولید برق در کشور ۸۵ هزار مگاوات و ظرفیت واقعی تولید برق در کشور ۶۰ هزار مگاوات است.» وی با بیان اینکه میزان برق مصرفی در صنعت استخراج ارزهای دیجیتالی در دنیا ۱۲ هزار مگاوات است، اضافه کرد: «سهم میزان برق مصرفی در صنعت استخراج در واحدهای مجاز ۳۰۰ مگاوات و در واحدهای غیرمجاز ۳۰۰ مگاوات است، همچنین سهم برق صنعت استخراج رمزارز در کشور از کل برق تولیدی یک درصد است.»
باید گفت این عدد (سهم استخراج رمزارز در ایران) توسط سخنگوی صنعت برق نیز در سال گذشته حدود سه درصد اعلام شده بود و از آن طرف تاکید شده بود که ۸۷ درصد استخراجکنندگان رمزارز به طور غیرقانونی فعالیت دارند. با یک حساب سرانگشتی ساده و با استناد به این آمارها هم میتوان گفت که سهم استخراج رمزارز از مزارع قانونی رمزارزهای دیجیتالی که در حال حاضر به دستور دولت در ساعات پرمصرف برقشان قطع میشود، زیر یک درصد قرار دارد. برخی از کارشناسان بر این باورند این سهم ناچیز قاعدتا نباید این حجم از خاموشی را در کشور ایجاد کند. رییس کمیته اقتصاد انرژی مجلس، سهم کشور از کل صنعت استخراج رمزارز در دنیا را کمتر از ۵ درصد عنوان کرده و تاکید داشته که «علت قطع برق، استخراج رمزارز نیست بلکه علت توقف سرمایهگذاری و فرسودگی شبکه توزیع و تولید است.»
مقایسه تولید و مصرف برق استخراج رمزارز
یک کارشناس با انتقاد از مقایسه صنعت استخراج بیتکوین با مصرف خانگی برق، گفت: مصرف برق استخراج رمزارز در ایران، درمقایسه با تولید برق کشور قابل توجه نبوده و اینکه بخواهیم عدم مدیریت صحیح در صنعت برق را به این صنعت ارتباط دهیم، منصفانه نیست. محمدرضا شرفی با بیان اینکه اگر نسبت به استخراج بیتکوین در سطح جامعه اقبالی صورت گرفته، نباید به آن بیتوجه باشیم، گفت: اگر نتوانیم نیاز مردم را در داخل تامین کنیم، باید خارج از کشور با خروج ارز نسبت به تامینش اقدام کنیم. بنابراین عملا بحث استخراج رمزارزها همانطور که در سطح دنیا و کشورهای مطرح مورد توجه قرار گرفته، در کشور ما هم به همین صورت باید مورد توجه قرار گیرد. وی ادامه داد: پیش از این بیشترین میزان استخراج در کشور چین بوده با ۶۷ درصد کل استخراج جهان، اما طبق آخرین آماری که منتشر شده، میزان استخراج در چین به ۵۵ درصد رسیده و این کاهش نشاندهنده رشد استخراج در کشورهای آمریکا و کاناداست و در حال حاضر در این کشورها در زمینه استخراج رمزارز، در سطح وسیع سرمایهگذاری صورت میگیرد و این تصمیم خودمان است اگر بخواهیم از این موضوع عقب بمانیم.
او با بیان اینکه در کشور ما در سالهای گذشته مرکز تحقیقات وزارت نیرو برآوردی درباره پیشبینی رشد مصرف برق انجام میدهد، افزود: طبق دلایلی که این پژوهشها صورت میگیرد، وزارت نیرو باید نسبت به پیشبینی و تامین افزایش مصرف در سطح کشور اقدام کند. عدم تامین برق مورد نیاز در حال حاضر، مصادف شده با بروز پدیده رمزارزها و یا ظهور صنعت استخراج رمزارز که صنعت جوانی است و هنوز از حمایتهای لازم برخوردار نیست و همه تقصیرها را به دوش میکشد. شرفی ادامه داد: کل مصرف صنعت استخراج در ایران، حدود ۴۰۰ مگاوات است و حتی اگر بخواهیم استخراج غیرقانونی را هم به این میزان اضافه کنیم، حدود ۷۰۰ مگاوات میشود. میزان تولید برق کشور ما از نیروگاهها در حال حاضر بالغ بر ۶۰ هزار مگاوات است. باید دید آیا عدد ۷۰۰ مگاواتی تا این اندازه میتواند در مصرف برق کشور تاثیرگذار باشد؟ مسوولان باید به این سوال پاسخ دهند. اما اینکه بخواهیم مغرضانه موضوعی را مطرح کرده و عدم مدیریت صحیح در صنعت برق کشور را به یک صنعت جدید و نوظهور ارتباط دهیم، منصفانه نیست.
بالاترین نرخ فروش برق معادل یکپنجم قیمت در صنعت رمزارز است
وی با بیان اینکه قیمت برق در صنعت استخراج رمزارز به ازای هر کیلووات، هشت سنت یعنی معادل ۱۸۰۰ تومان است، گفت: بالاترین عدد فروش برق در کشور ما، حدود ۴۰۰ تومان به ازای هر کیلووات است و این یعنی بالاترین نرخ فروش برق معادل یکپنجم قیمت در صنعت رمزارز است. کشور ما به هیچ عنوان نمیتواند برق را با قیمت هشت سنت به هیچ کشوری صادر کند و این عدد در کشور ما اصلا سابقه نداشته است. اگر صنعت استخراج همه برق کشور را با بالاترین نرخ بخرد، میتوانیم صنعت برق را زیر و رو کنیم.
رییس کارگروه استخراج رمزارز انجمن بلاکچین ایران ادامه داد: صنایع دیگر هم برق مصرف میکنند و حتی به آنها یارانه هم پرداخت میشود، این صنعت نه تنها یارانهای دریافت نمیکند، بلکه بیشتر از قیمت تمامشدهاش هم هزینه پرداخت میکند. پس انصاف نیست این صنعت را هم گران حساب کنیم و هم بلاگردان سوءمدیریت کشور کنیم. باید دید بانکهای دنیا که اطلاعات را در سرورهایشان ذخیره میکنند، چه مقدار انرژی مصرف میکنند، صنایعی هستند که به مراتب بسیار بالاتر از شبکه بیتکوین برق مصرف میکنند. شرفی با انتقاد از مقایسه صنعت استخراج بیتکوین با مصرف خانگی بیان کرد: ذوب آهن اصفهان خیلی بیشتر از صنعت بیتکوین کشور برق مصرف میکند. استخراج بیتکوین هم صنعت است و باید با سایر صنایع قیاس شود، نه با مصارف غیرمرتبط. وزارت نیرو میتواند کارشناسی کند که قطع برق به چه دلیل بوده و نتایج آن را اعلام کند. در آن صورت مشخص میشود که این قطعیها به دلیل سوءمدیریت رخ داده و ارتباطی به سایر صنایع ندارد.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهخواندنیدانش و فناوریلینک کوتاه :