به وقت وعده
به گزارش جهان صنعت نیوز: آقایان نامزدها این روزها را صرف شناساندن خود به مردم میکنند و چه ابزار تبلیغاتی بهتر از وعده دادن آن هم با چاشنی انتقاد از دولت مستقر، خاصه اکنون که اوضاع و احوال اقتصادی و معیشتی تحت تاثیر عوامل بیرونی و درونی مردم را به تنگ آورده است. همین است که میبینیم آقایان از در اقتصاد وارد شده و حرفهای قشنگ میزنند. حرفهای راست و دروغ آن یا قابل اجرا بودن و نبودن آن چندی بعد از انتخابات معلوم خواهد شد. البته اگر آنقدر خوششانس باشند که پاستورنشین شوند.
دخالت دولت در بورس غلط بود
مثلا محسن مهرعلیزاده که به نظر میرسد کمترین شانس را برای رییسجمهور شدن داشته باشد، دیروز در برنامه دومین گام رادیو اقتصاد کلی وعده و وعید داد. از ضرورت یکسانسازی نرخ ارز گفت و تاکید کرد که نظام چندنرخی باید از بین برود. او با بیان اینکه «من اعتقاد دارم که امروز فقر و تنگدستی و شکافهای متعدد اجتماعی و فاصله غیرقابل تحمل طبقاتی رنجی بیش از حد را بر مردم تحمیل کرده است» اظهار کرد: حذف بسیاری از اقلام از سفرههای مردم گرچه یک موضوع اقتصادی است، اما نوعی ضعف مدیریت عملکرد است. صحنه داخلی ایران مملو از کشمکشهای بیهوده است که اقتصاد ایران را نشانه گرفته و معتقدم خلق ثروت و حل مشکلات اقتصادی حاصل همافزایی و کنار گذاشتن کشمکشهاست.
مهرعلیزاده از نیاز به یک برنامه مدون گفت و تاکید کرد که خودش از سال ۸۴ که بحث دولت رفاه را مطرح میکرده، برنامه داشته است.
او از مسائل دیگری مثل ضرورت نظارت بر قیمتها، عدم حذف یارانه پنهان که مردم را با مشکل مواجه میکند، صادرات و… گفت تا به بورس رسید. او تاکید کرد: «هرگاه دولت کوچکترین مداخلهای در بورس کند، ضرر و زیان وحشتناکی وارد خواهد شد. مردم نباید ضرر برنامههای غلط دولت را بدهند و این برنامهای که سال گذشته در بورس اجرا شد، غلط بود. دولت فقط باید در زمانی که بازاری دچار شکست میشود، در آن دخالت کند؛ اینجا دولت وارد شد و ورشکستگی ایجاد کرد. بورس بازار بسیار خوبی است، اما دولت و سهامداران حقوقی بزرگ نباید اجازه دخالت در آن را داشته باشند.»
پنج به یک عادلانه نیست
نشست خبری و برنامه رادیو و تلویزیونی اما تنها راه ارتباط با مردم نیست. برای همین هم همتی با استفاده از توئیتر خودش، شعارش و ایدههایش را در معرض دید مردم قرار داد و خبرساز شد. او نیز با وعده اقتصادی شروع کرد اما کمی هم کنایه چاشنی کارش بود. همتی نوشت: «معیشت اولین دغدغه مردم است و رفاه مهمترین نیاز آینده کشور اما شرط لازم برای تحقق این دو داشتن بینش اقتصادی و تنشزدایی خارجی است.»
او این توئیت را با هشتگ معنادار «پنج به یک عادلانه نیست» منتشر کرد و نوشت: «تعامل، از خانه تا جهان» شعار دولت من است. بدون توافق برای رفع تحریم و بهبود رابطه با جهان و منطقه و بدون توافقهای مسالهمحور در داخل میان نیروهای سیاسی و اجتماعی و میان حاکمیت و شهروندان نه میتوان وضعیت معیشت مردم را بهتر کرد، نه حکمرانی را باکیفیتتر و نه ایران را قدرتمندتر. معیشت، اولین دغدغه مردم است و رفاه، مهمترین نیاز آینده کشور. اما شرط لازم برای تحقق این دو به داشتن بینش اقتصادی در اعمال سیاستهای اجرایی و تنشزدایی در سیاست خارجی و شرط کافی داشتن سیاستهای اقتصادی دانشمحور و غیرپوپولیستی است.
به وقتش خجالتزده میشوند
امیرحسین قاضیزادههاشمی نیز دیگر کاندیدایی بود که از دولت احتمالی خود و آنچه در نظر دارد، سخن گفت. او پس از یک گفتوگوی ضبطی با ایرانیان خارج از کشور در استودیوی جام جم، در جمع خبرنگاران گفت: در گفتوگوی امروز با هموطنان در خارج از کشور به لزوم توجه به آنها و فرزندانشان که در غربت زندگی میکنند و همچنین استفاده از ظرفیتشان برای سرمایهگذاری در کشور مباحث مختلفی مطرح شد.
وی همچنین با اشاره به یکی از شعارها و برنامههای انتخاباتیاش درباره اختصاص اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی برای جوانان گفت: برخی پس از اعلام این موضوع سخنانی مطرح کردند که اگر در زمان خودش درباره نحوه تامین اعتبار آن توضیح دهم حتما آنها خجالت زده خواهند شد.
قاضی زادههاشمی درباره این پرسش که تفاوت کابینه شما با کابینه دولتهای فعلی و گذشته چه خواهد بود؟ گفت: دولت من دولت کار
۲۴ ساعته خواهد بود چرا که ما باید برای رفع مشکلات کشور از همه زمانها و فرصتها استفاده ببریم و امید را در دل جوانها زنده نگه داریم. مهمترین رکن کابینه من استفاده از ظرفیت جوانان است که در طول یکی دو دهه گذشته، تجارب سیاسی کسب کرده و آبدیده شدهاند بنابراین جوانان بهترین ظرفیت برای رشد کشور و رفع مشکلات هستند.
تهدیدهای انتخاباتی!
مساله اما فقط وعده دادن نیست. انتخابات است و در این بیان هزار حاشیه و شایعه هم مطرح میشود. به هرحال فصل انتخابات است و مع الاسف مرز تخریب و تبلیغات انتخاباتی در کشور ما سالهاست که از بین رفته است. به همین خاطر هم شاهدیم که هر روز یک حرف جدید درباره نامزدهای ریاستجمهور مطرح میشود. حرفهایی که تا ثابت شود مبتنی بر واقعیت بوده یا ساخته و پرداخته رقبا، فضای مجازی و شبکههای اجتماعی را پر میکند.
یکی از قابل توجهترین مسائل حاشیهای اما به علیرضا زاکانی مربوط است. او در روزهای اخیر بارها مورد توجه قرار گرفته است. یک بار وقتی که گفته شد دخترش در خارج از کشور است و این موضوع با ردصلاحیت علی لاریجانی با بهانهای مشابه مقایسه شد؛ یک بار هم وقتی در فضای مجازی پر شد که او دو همسر دارد و از چند همسری با افتخار دفاع میکند!
زاکانی اما دیروز در نشست خبری که در خبرگزاری مهر برگزار شد، به این مسائل پاسخ داد. او گفت: «دختر من بدون رانت و بورس رفت سوییس و درسی که باید دو ساله میخواند را یک ساله طی کرد و فرزندش در آستانه اتمام تحصیل به دنیا آمد؛ نوهام الان شناسنامه آنجا را دارد و به کشور برگشت.» وی افزود: «حاشیه درست کردند که دو همسر یکی در تهران و یکی در قم دارم؛ شرم نمیکنند؟ من چه خاری در گلوی آنها هستم؟ وقتی روی کار بیایم آنها را راحت نمیگذارم؛ هر چه خوردند، بردند از گلویشان بیرون میکشم. دانشگاه دختر من پولی نبود و از ۱۴ نفر، دختر من بین هشت نفر موفق شده بود. من یک ریال خرج دخترم نکردم و دخترم و همسرش آنجا کار میکردند و خرج خودشان را میدادند.»
اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسیلینک کوتاه :