ترک مشارکت یا حمایت از همتی؟
به گزارش جهان صنعت نیوز: نیازی به گفتن نیست که طیف محافظهکارتر از جمله کارگزاران و اعتدال و توسعه که در واقع مرز بین اصلاحطلبان و راست میانه است، طرفدار نظریه دوم هستند. این طور که به نظر میرسد حتی انتخاب خود را کرده و از بین مهرعلیزاده و همتی، همتی را برگزیدهاند. شاهد آنکه غلامعلی دهقان، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه در گفتوگویی با «نامهنیوز» گفته بود: «همتی با توجه به حضورش بهعنوان معاونت سیاسی سیما در اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد از شمّ سیاسی خوبی هم برخوردار است. حضور یک اقتصاددان برجسته دانشگاهی آن هم با تخصص اقتصاد کلان، فرصت مغتنمی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور است.» وی افزوده است: « نباید ناامید شد. همیشه در ناامیدیها بسی میتوان امیدوار بود. هرچند کار سخت و راه ناهموار است اما برای شروع کار، همتی لازم است.»
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران نیز گفته بود: «آقای همتی عضو کارگزاران بوده و هیچوقت هم استعفا ندادهاند اما برای ما مساله اصلی کشور، کارآمدی و حل مشکلات مردم است، باید ببینیم که ایشان در این زمینه چه اندازه میتواند کار کند و چه برنامه کاری در این حوزه دارد. البته اصل این موضوع باید در جبهه اصلاحطلبان بررسی شود و بعد درباره آن اعلامنظر صورت گیرد.»
علیمحمد نمازی، یکی از اعضای کارگزاران اما صراحت بیشتر به خرج داده و «مثلثآنلاین» گفته است: «آقای همتی در جلسهای که با جبهه اصلاحات داشته خوب برنامهها را توضیح داده است. اخیرا هم با اقتصاددانها جلسه داشته که آنها هم راضی بودند. تعلق سیاسی او هم کارگزاران بوده است و گرچه چند سال از حزب کارگزاران به دلیل مشغلهاش فاصله گرفت، اما بههرحال او یک کارگزارانی و اصلاحطلب است. در واقع به صراحت میشود گفت که آقای همتی متعلق به کارگزاران است.»
به گفته نمازی اگر سازوکار انتخاباتی اصلاحطلبان نامزدی برای ارائه نداشته باشد، کارگزاران سراغ همتی خواهد رفت زیرا «همیشه باور دارد نباید صحنه انتخابات را ترک کرد.»
نکته اینجاست که تکلیف جبهه اصلاحطلبان مشخص شده و طبق بیانیهای که پیشتر منتشر شده بود نامزدی نخواهند داشت. حزب اتحاد ملت و برخی احزاب دیگر نیز همین تصمیم را گرفتهاند. مثلا دیروز الیاس حضرتی دبیرکل حزب اعتمادملی در واکنش به شایعاتی که درباره حمایت این حزب از مهرعلیزاده وجود داشت، در توئیتر خود نوشت: «حزب اعتمادملی نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ندارد»
محمود صادقی، عضو نهاد اجماعساز اصلاحطلبان نیز درباره شرایط محسن مهرعلیزاده گفته بود: «مهرعلیزاده تلاش زیادی کرد که در لیست کاندیداهای اصلاحطلبان قرار بگیرد، اما حتی نتوانست در لیست اولیه اصلاحطلبان حضور پیدا کند. از همینرو نمیتواند روی پایگاه رای اصلاحطلبان حسابی باز کند. اصلاحطلبان نیز در بیانیهای رسما اعلام کردند که کاندیدایی در این دوره ندارند.»
نباید نادیده گرفت که برخی از سیاسیون در این جریان با صراحت و تاکید بیشتری از ضرورت ترک مشارکت میگویند مثلا سعید حجاریان، تئوریسین اصلاحطلب در صفحه توئیتر خود نوشته بود: «اصلاحطلبان هم دیگر در شطرنج سیاسیای که حین انجام، برقش قطع شود، شرکت نمیکنند.»
شاید تکلیف اصلاحطلبان به صورت کامل مشخص نشده باشد و ندانیم که این جریان سیاسی در نهایت روی عدم مشارکت به اجماع میرسد یا کارگزاران کار خود را کرده و مثل انتخابات ۹۸ با معرفی نامزد خود، وارد عرصه میشوند، اما میدانیم و مشخص است که اصلاحطلبان تصمیم خود را از یک جهت گرفتهاند. هیچ حزب اصلاحطلبی تا این جای کار پشت مهرعلیزاده نایستاده و بنای حمایت از او را ندارد. در واقع گزینه مهرعلیزاده حذف شده و فقط یک دوراهی باقی است؛ عدم مشارکت یا حمایت از همتی.
اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسیلینک کوتاه :