xtrim

همکاری‌های شیلاتی ایران و روسیه افزایش می‌یابد

به گزارش جهان صنعت نیوز:  ایران و روسیه موافقت کردند که همکاری‌های دو کشور در زمینه شیلات و آبزیان نه تنها در خزر بلکه در دریای خلیج فارس نیز توسعه یابد.

در این نشست که کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشت «کاظم خاوازی «وزیر جهاد کشاورزی و «ایلیا شیستاکوف» مدیر شیلات روسیه ضمن استقبال از همکاری مشترک در زمینه تحقیقاتی و علمی در زمینه شیلات و آبزیان، موافقت کردند که دامنه همکاری را از خزر به خلیج فارس نیز انتقال دهند.

خاوازی با استقبال از پیشنهادات طرف روس در زمینه همکاری‌های آموزشی و تحقیقاتی در زمینه شیلات و آبزیان و همچنین گسترش دایره همکاری از خزر تا خلیج فارس گفت که انعقاد تفاهمنامه همکاری با روسیه در این زمینه‌ها برای ما اهمیت دارد.

وی تصریح کرد: دریای خزر برای همه پنچ کشور مرتبط ارزش دارد و لازم است که برای حفظ گونه‌های آبزیان این دریا برای همه و نسل‌های آینده تلاش مشترک و همگانی شود.

خاوازی اظهار داشت: ما هم برای مأموریت مهم حفاظت از ماهیان خاویاری و همین طور ماهیان استخوانی در دریای خزر آمادگی داریم.

رهاسازی بچه ماهی و کاهش صید ماهیان خاویاری

وی گفت: پیشنهاد ایران این است که با رهاسازی بچه ماهی و همچنین کاهش صید در این پروژه مشترک برای حفاظت از گونه‌های با ارزش آبزیان در دریای خزر همکاری کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه تفکرات و ایده‌های علمی باید به صورت صنعتی اجرایی شود تا منابع مولد ماهی خاویاری به خزر برگردد، افزود: در ایران به سمت پرورش ماهی خاویاری در مناطق خشک در حال فعالیت هستیم و ایجاد ۱۶۰ مزرعه پرورش ماهی در این مورد نشانه تلاش ایران برای کاهش فشار بر خزر است.

خاوازی اظهار داشت: لازم است همه کشورهای حوزه خزر نیز به همین سمت پیش بروند تا از نابودی ماهیان خاویاری جلوگیری شود و مجدداً این دریا شاهد فراوانی این گونه آبزیان باشد.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد می‌دهد که روی دانش تکثیر گونه‌های آبزیان خلیج فارس در دریای خزر به صورت مشترک با کشورهای حوزه خزر کار شود.

خاوازی افزود: ما باید نقاط مشترک دولت‌ها در بخش خصوصی به ویژه حوزه شیلات را پر کنیم تا بتوانیم به اهداف برسیم.

وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران گفت: ایران در زمینه توسعه میگو و آبزی پروری در مناطق خشک موفقیت‌هایی داشته است و با توجه به دانش و تجربه روسیه می‌توانیم همکاری‌های گسترده‌ای داشته باشیم.

خاوازی اظهار داشت: بخش شیلات برای ما مهم هست از این رو ایران آماده همکاری در این مورد است و امیدواریم انعقاد تفاهمنامه ها به صورت پایدار بین دو کشور به نتیجه برسد.

وی تصریح کرد: تقویت همکاری در حوزه شیلات و کشاورزی با روسیه به تقویت همکاری‌ها بین دو کشور در حوزه‌های دیگر منجر خواهد شد که رهبران دو کشور نیز بر آن تاکید داشته اند.

لزوم پایش منابع خزر و توجه به آلاینده‌های خزر

خاوازی گفت: واحدهای تحقیقاتی جمهوری اسلامی ایران برای ارزیابی وضعیت ذخایر خزر آمادگی دارند و لازم است تفاهمنامه ای برای پایش ذخایر و بحث آلاینده‌های خزر بین دو طرف و همه کشورهای حوزه خزر منعقد شود.

وی خاطرنشان کرد: در مذاکرات با وزیر کشاورزی روسیه قرار شد درباره موضوعات مختلف کشاورزی، تفاهماتی در زمینه‌های همکاری‌های دو جانبه انجام شود و از یک هیأت مجرب روسی برای بررسی ظرفیت‌های کشاورزی و شیلات برای بررسی ظرفیت‌های ایران دعوت به عمل می‌آوریم.

آمادگی روسیه برای پذیرش دانشجویان ایرانی در رشته شیلات

رئیس شیلات روسیه نیز بر اجرای طرح‌های مشترک بین دو کشور تاکید کرد و گفت: در صورت تمایل ایران، آمادگی لازم برای پذیرش دانشجویان ایران در زمینه شیلات و ابزی پروری را داریم.

شیستاکوف اظهار داشت: ما همچنین آمادگی لازم برای برگزاری دوره‌های آموزشی برای تولید و پرورش ماهیان خاویاری را داریم.

نیاز به تمدید ممنوعیت صید ماهیان خاویاری در دریای خزر

وی با تاکید بر اینکه نیاز به تمدید ممنوعیت صید ماهیان خاویاری در خزر وجود دارد، اظهار داشت: لازم است که کشورهای حوزه خزر برای حفاظت از گونه‌های با ارزش و نادر آبزیان تلاش وافری از خود نشان دهند.

روسیه، ایران، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان برای سال ۲۰۲۰ مهلت قانونی برای صید تجاری ماهیان خاویاری در دریای خزر را تمدید کردند.

این تصمیم در جریان جلسه کمیسیون مربوط به حفظ، استفاده منطقی از منابع بیولوژیکی آبزی دریای خزر که از ۲۳ تا ۲۵ دسامبر در تهران برگزار شد، اتخاذ گردید.

وی با قدردانی از ایران در چارچوب همکاری‌های پنج جانبه دریایی خزر گفت: امیدواریم همکاری‌ها گسترش یابد و بتوانیم قرارداد جدیدی برای حفظ منابع آبی دریای خزر امضا و مسائل مهم دیگر خزر را هم بررسی کنیم.

رئیس شیلات روسیه با بیان اینکه لازم است آزمایش‌ها و تحقیقاتی جدید برای بررسی وضعیت اکولوژیک خزر انجام شود، تصریح کرد: آمادگی داریم با کمک انستیتو های ایران از وضعیت خزر ارزیابی‌هایی انجام شود.

شیستاکوف با اعلام آمادگی برای همکاری با ایران در تکثیر گونه‌های آبزیان در حوزه خلیج فارس گفت: به این منظور آمادگی داریم تجهیزات و امکانات لازم در حوزه شیلات و آبزی پروری را در اختیار ایران قرار دهیم.

دعوت از ایران برای اجلاس شیلات

رئیس شیلات روسیه اظهار داشت: اجلاس شیلات که پارسال به خاطر کرونا برگزار نشد را امسال برگزار خواهیم کرد و از جمهوری اسلامی ایران مانند سال‌های گذشته برای حضور در این نشست دعوت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه با شیلات ایران به طور دائم در تماسیم، گفت: ما هر سال با طرف ایرانی نشست‌هایی برگزار و در این نشست همکاری‌های علمی و تحقیقاتی به خصوص در حوزه شیلات را بررسی می‌کنیم.

شیستاکوف همچنین با استقبال از همکاری بخش خصوصی ایران و روسیه در زمینه شیلات گفت: یک هیأت بخش خصوصی روسیه را برای بررسی وضعیت ایران و همکاری در این مورد به ایران اعزام خواهیم کرد.

مقام شیلات روسیه از ایران برای همایش شیلات و آبزیان در ژوئن امسال دعوت کرد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 193301
لینک کوتاه :