xtrim

انتقاد از چرخه معیوب واردات گوشی در ایران

جهان صنعت نیوز| محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه برنامه روز ارتباطات درباره مشکلات سامانه همتا در موضوع گوشی مسافری بیان کرد: سامانه همتا اختلال ندارد، بحث این است که بر اساس قانون، بار مسافری در گمرک تعریف دارد. عده‌ای چون کانال رسمی درست نیست از طریق مسافری گوشی می‌آورند، در صورتی که اگر این کانال تسهیل شود، این واردات به صوت رسمی انجام می‌گیرد و تخلفی هم رخ نمی‌دهد.

وی ادامه داد: گمرک می‌گوید بر اساس قانون، مسافر یعنی کسی که رفته سفر و اطلاعاتش باید چک شود؛ حرف گمرک هم درست است، اما چرخه واردات معیوب است و اکوسیستم باید درست شود. البته عده‌ای هم به دنبال سودجویی هستند، تحت عنوان فروشنده خود را جا می‌زنند و همان قاچاق را انجام می‌دهند.

واردکنندگان رسمی گوشی دچار مشکلند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این‌که اقتصاد بازار تلفن همراه برعهده وزارت ارتباطات نیست، گفت: ما سامانه فنی را راه‌اندازی کردیم اما واردکنندگان رسمی اکنون برای تأمین ارز و ثبت سفارش دچار مشکل هستند که هیچکدام بر عهده ما نیست.

آذری‌جهرمی افزود: ما این مشکل در تأمین گوشی‌های مورد نیاز بازار را به وزیر صمت و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گزارش کرده و اطلاع دادیم که بازار گوشی خوب نیست. باید برای این‌که چرخه سالم واردات گوشی به کشور تسهیل شود، چاره‌ای اندیشه کرد. واردکنندگان باید به وزارت صمت ثبت سفارش کنند و تأمین ارز را باید فراهم کرد.

وی با بیان این‌که مشکلات واردات گوشی به اکوسیستم ما هم ضربه می‌زند، گفت: چرخه واردات گوشی امروز معیوب است و در بازار مصرف اثر می‌گذارد. البته کلید حل این مشکلات دست ما نیست اما این چرخه باید درست شود.

شرکت‌ها باید ادغام شوند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره مشکلات شرکت‌های اینترنت ثابت توضیح داد: رشد و توسعه شبکه ثابت با سرمایه‌گذاری محقق می‌شود. شرکت مخابرات حرکت سرمایه‌گذاری را آغاز کرده و پروژه تانوما را توسعه می‌دهد؛ برخی از شرکت‌های اینترنت ثابت هم سرمایه‌گذاری را شروع کردند. این شرکت‌ها به دلیل مسائل تحریم نمی‌توانند منابع خارجی جذب کنند، در بورس هم به مشکل برخوردند، در نهایت ۱۷ شرکت ثابت نمی‌توانند ۱۷ شبکه را توسعه دهند و باید ادغام شوند.

آذری‌جهرمی با بیان این‌که نمی‌توان توسعه کشور را معطل کرد، گفت: گزارش سازمان تنظیم مقررات ارتباطات شاید برای ارائه پروانه جدید به کمیسیون تنظیم تهیه شده، در کمیسیون‌های تخصصی بررسی و درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود. اگر لازم باشد به اپراتوری دیگر که در سرمایه‌گذاری توانمند باشد، مجوز دهیم این کار را می‌کنیم.

وی ادامه داد: نمی‌شود مخابرات ایران توسعه دهد و سایر شرکت‌ها روی این سرویس‌ها برای خودشان ثروت ایجاد کنند. امروز عمر ADSL در کشور به پایان رسیده و نیاز به سرمایه‌گذاری برای توسعه VDSL است. باید توجیه سرمایه‌گذاری وجود داشته باشد و کار پیش رود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اختلال در برخی از خدمات اینترنت ثابت گفت: این اختلال ربطی به کمبود پهنای باند نداشت و به دلیل مشکل در تمدید قرارداد شرکت ارتباطات زیرساخت با تأمین کننده پهنای باند خارجی بود که برای بالا بردن قیمت و فشار به شرکت زیرساخت، ۲۰۰ گیگ اینترنت این شرکت را قطع کرد. البته این موضوع خلاف مقررات است و زیرساخت باید ۱.۵ برابر ظرفیت فروخته‌شده پهنای باند خود ظرفیت موجود داشته باشد و از سازمان تنظیم مقررات رادیویی خواسته‌ام با این شرکت به دلیل مشکل ایجادشده برخورد کند.

اخبار برگزیدهدانش و فناوری
شناسه : 19800
لینک کوتاه :