xtrim

نمکی: داشته‌های ما در برابر کرونا تصاعدی افزایش یافته است

به گزارش جهان صنعت نیوز: سعید نمکی روز یکشنبه در مراسم رونمایی از واکسن ضد کرونای «نورا» ساخت دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: امروز به تخت اضافی برای بستری بیماران در هیچکدام از امواج کرونا نیاز نداریم.

وی ادامه داد: در سال های تحریم و گرفتاری بیش از ۱۶۰ دستگاه سی تی اسکن به دورترین نقاط کشور فرستادیم.

نمکی تصریح کرد:‌ هفته پیش در مراوه تپه بیمارستانی ساخته شد که در خواب و رویا هم نمی دیدند و این افتخار جمهوری اسلامی ایران است.

وزیر بهداشت افزود: برای نفس کشیدن بیماران مبتلا به کرونا در هیچ بیمارستانی کمبود اکسیژن نداریم در حالیکه در روزهای اول شیوع کرونا بشدت گرفتار بودیم.

نمکی گفت:‌ امروز ۴۷۰ دستگاه اکسیژن ساز در بیمارستان های کشور نصب کرده ایم و تعداد آزمایشگاه مولکولی از ۲ به ۴۰۰ رسیده و در دورترین نقاط کشور در اختیار قرار گرفته است.    

 آیین رونمایی از واکسن کرونای  «نورا» سپاه با حضور سردار حسین سلامی فرمانده‌کل سپاه،  رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و جمعی از فرماندهان و مسئولین در دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله برگزار شد.

واکسن «نورا» با تلاش ۱۶ماهه پزشکان، متخصصان و پژوهشگران بخش تحقیقات و پژوهش بیمارستان بقیه الله (عج) و با مشارکت محققان دانشگاه امام حسین (ع) ساخته‌شده و از امروز به‌ طور رسمی وارد فاز بالینی می‌شود.

سرتیپ‌دوم پاسدار دکتر سید حسین صمدی نیا رییس بیمارستان بقیهالله(عج)   اولین دریافت‌کننده واکسن کرونای «نورا»  بود.

همزمان با تولید واکسن کرونا در دنیا شرکت های داخلی نیز تلاش برای تولید واکسن را شروع کردند، معروفترین آنها ستاد اجرایی فرمان امام(ره) است که واکسن کوویران برکت را در دست ساخت دارد.  

واکسن «سابرانا» نیز با همکاری انستیتو پاستور ایران و شرکت فینلای کوبا مراحل کارآزمایی بالینی و تولید را طی می کند.

واکسن رازی کرونا نیز در موسسه سرم سازی مسیر تولید را طی می کند.  

واکسن فخرا نیز در مجموعه وزارت دفاع در حال ساخت است. دو شرکت داروسازی خصوصی نیز برای تولید تحت لیسانس واکسن کرونا در ایران اقدام کرده اند.

شرکت اکتوورکو قرار است خط تولید واکسن اسپوتنیک روسیه را در ایران راه اندازی کند و شرکت سیناژن نیز در تلاش است تا با همکاری یک شرکت استرالیایی واکسن کرونایی با تکنولوژی بایو تولید کند.  تاکنون واکسن های ایرانی، کوویران برکت، رازی، فخرا، پاستور و سیناژن توانسته اند، کد اخلاق بگیرند و وارد فاز سوم مطالعه یعنی مرحله مطالعات انسانی برسند.

از بین واکسن هایی که مراحل تولید را در ایران می گذارند تاکنون واکسن های کوویران برکت، رازی، فخرا، پاستور و سیناژن توانسته اند، کد اخلاق بگیرند و وارد فاز سوم مطالعه یعنی مرحله مطالعات انسانی برسند. فاز سوم یا کارآزمایی بالینی انسانی تولید واکسن ها سه مرحله دارد و اکنون دو واکسن کوویران برکت و پاستور به مرحله سوم مطالعات بالینی انسانی رسیده اند.

 تاکنون ۴ میلیون و ۴۱۶ هزار و ۹۸۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۱۹۶ هزار و ۱۵۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده‌اند.

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژه
شناسه : 199217
لینک کوتاه :