عدم تمایل بازار ارز به افزایش قیمت
به گزارش جهان صنعت نیوز: در روزهای گذشته کارشناسان پولی و بانکی پیشبینی کرده بودند بازار ارز رمق و توانایی لازم برای تداوم شیب صعودی را که در هفته پیشین به اوج خود رسید، ندارد. معاملات هفته پیش صحت این تحلیل را نشان داد. بر این اساس در هفته ای که اتفاق سیاسی ویژه نتوانست جو روانی در بازار ایجاد کند، پس از نزدیک به یک ماه روند نمودار تحولات قیمت ارز در بازار آزاد و صرافیهای بانکی شیب نزولی به خود گرفت.
منفی شدن شیب نمودار بهای معاملات بازار ارز در حالی رخ داد که در روز ابتدایی هفته، فضای روانی حاکم بر بازار تفاوت چندانی با هفته پیشین نداشت و بازار ارز همچنان روند صعود خود را تدوام داده بود. مسئلهای که تا میانههای روز معاملاتی یکشنبه نیز ادامه داشت و در حالی که برخی معاملهگران برای افزایش قیمت دلار از مرز ۲۵ هزار و ۴۰۰ تومان خود را آماده کرده بودند، اما به یکباره، این روند متوقف شد و مسیر بازار تغییر کرد. تغییر مسیری که تا پایان هفته بازار با تجربه نوسانات محدود در مجموع به سمت کاهش قیمتها ادامه یافت.
کارشناسان بازار ارز در تحلیل این فرایند ضمن تاکید بر وجود انتظارات تورمی در جامعه که طی یک ماه گذشته و پس از افول روند مذاکرات هسته وین موجب افزایش قیمتها شد، بر رفتار محتاطانه معاملهگران بازار ارز به دلیل پیشبینی ناپذیر بودن روند تحولات سیاسی و دیپلماتیک آینده کشور، تاکید میکنند. به اعتقاد این گروه از کارشناسان، در هفتههای اخیر در مجموع حجم معاملات در بازار ارز سنگین نبوده و فعالان اصلی بازار از ریسکهای عمده پرهیز میکنند.
علاوه بر این برخی از معاملهگران بازار تغییر روند بازار را به دلیل افزایش فشار عرضه از سوی بازارساز عنوان می کنند. ادعایی که مخالفانی هم دارد، اما به هر ترتیب بازارساز از روز یکشنبه با کاهش معنادار فاصله قیمت ارز میان صرافیهای بانکی و بازار، تاثیرگذاری خود را در شکستن توان معاملهگرانی که به دنبال افزایش قیمتها بودند، نشان داد. به اعتقاد کارشناسان بانکی کاهش فاصله میان نرخ فروش ارز در صرافیهای بانکی با بازار آزاد، انگیزه عرضه دلار را افزایش میدهد و از پدیده تقاضای کاذب در بازار جلوگیری میکند.
علاوه بر این برخی دیگر از فعالان بازار ارز، انتشار اخباری مبنی بر نزدیک بودن دور جدید مذاکرات هستهای را دلیل ورود بازار به فاز احتیاط عنوان میکنند. همچنان که برخی با اشاره به تاثیر پدیده قطعیهای برق و البته تعطیلات کرونایی که منجر به کاهش فعالیت مراکز تجاری و بازارهای کشور شده است، این مسائل را نیز از جمله عوامل موثر بر تغییر رفتار بازار در هفتهای که گذشت، میدانند.
مشاهده مسیر بازار ارز در این هفته نشان میدهد، از روز یکشنبه و پس از شکسته شدن روند صعودی قیمتها، نوسانگیران از تداوم افزایش قیمت ارز ناامید شدهاند. به همین دلیل وارد شدن این گروه از معاملهگران به فاز فروش برای سودگیری از دلارهای خریداری شده در قیمتهای پایینتر نیز از دلایلی است که به اعتقاد کارشناسان میتواند با افزایش حجم عرضه در بازار، به این تغییر روند کمک کرده باشد.
به هر ترتیب توجه به نمودار تغییر قیمت نشان میدهد در هفتهای که گذشت، از یک سو قیمتها در بازار آزاد و صرافیهای بانکی ضمن کاهشی بودن به یکدیگر نیز نزدیک شدهاند و از سوی دیگر، بهای دلار و یورو در سامانه نیما با شیب مثبت قابل توجهی همچنان در حال افزایش و نزدیک شدن به قیمت ارز در بخشهای دیگر بازار است. پدیده ای که می تواند حاکی از سیاستگذاری جدید بازارساز برای روزهای آینده بازار باشد.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :