xtrim

طالبان نسبت به احتمال سقوط مرز دوغارون به ایران هشدار داده بود

به گزارش جهان صنعت نیوز:  جواد هدایتی اظهار کرد: دیروز (پنج شنبه ۱۷ تیر ماه) ظهر بود که با گذشت ۴۸ ساعت از آخرین اخطار گروه طالبان به مرز اسلام قلعه در خاک افغانستان، اعضای این گروه وارد مرز اسلام قلعه شدند و کنترل این پایانه را بدون مقاومت خاصی به دست گرفته و مرز اسلام قلعه سقوط کرد و پرچم طالبان را به اهتزاز درآوردند.

وی افزود: یکی دو ساعت بعد هم همین در خصوص مرز ماهیرود اتفاق افتاد و بندر خشک ابو نصر فراهی در خاک این کشور به دست طالبان تصرف شد و نیروهای این مرز چه کارکنان اداری و نیروهای مرزبانی آنها وارد خاک جمهوری اسلامی ایران شدند و بر اساس تصمیمات مأخوذه، در این مرز مستقر شده‌اند تا ببینیم وضعیت مرز ایران و افغانستان بعد از تصرف طالبان به چه شکل خواهد بود.

مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: به نظر می‌آید مشکل خاصی نداشته باشیم ولی منتظر هستیم تا فردا آخرین وضعیت با طرف مقابل مرزهای ایران، به چه صورت خواهد بود؛ آیا تردد را باید متوقف کنیم یا اینکه جریان تجاری از سوی طالبان با مشکل مواجه نمی‌شود و کماکان ادامه خواهد یافت؟

opal

هدایتی درباره وضعیت رانندگان و کامیون‌های ایرانی مستقر در داخل افغانستان و اینکه آیا در بازداشت طالبان هستند یا خیر؟ گفت: تقریباً از سه چهار روز قبل از سقوط مرز، ما در جریان بودیم و طالبان بابت این موضوع به ما اخطار داده بود؛ ما هم به رانندگان و شرکت‌های حمل و نقلی و تشکل‌های مربوطه اطلاع رسانی کرده بودیم که هم رانندگان جدید به آن سوی مرز نروند و هم اینکه رانندگانی که آنجا حضور داشتند، سریعاً بارهای خود را تخلیه کنند و به داخل خاک کشورمان برگردند؛ تا کنون گزارشی به من ارسال نشده که رانندگان ایرانی حاضر در خاک افغانستان، دچار مشکل شده باشند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر فقط مرز میلک در دست دولت افغانستان است ولی در آنجا هم گفته می‌شود طالبان تا ۲۰ کیلومتری و پشت دروازه‌های شهر زرنج رسیده‌اند.

هدایتی درباره ارسال کالاهای ترانزیتی هند به افغانستان از بندر چابهار و توقف یا ادامه فعالیت ارسال این کالاها تصریح کرد: فعلاً بار تا مرز میلک ارسال می‌شود؛ اما با حداقل بار ممکن است؛ چون خود تجار افغانستانی هم دست نگه داشته‌اند؛ چون بار آنها از زرنج به داخل خاک افغانستان تخلیه و حمل نمی‌شود؛ اما ما فعالیت مرزی را متوقف نکرده‌ایم و خدمات دهی ما در مرز میلَک به قوت خود باقی است؛ اما رانندگان ناوگان ایرانی را از رفتن به افغانستان منع می‌کنیم تا وضعیت روشن و تعیین تکلیف شود و مشکلی برای اتباع ایرانی پیش نیاید.

مدیرکل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای درباره ترددهای مسافری میان ایران و افغانستان و نیز اینکه آیا ورود روزانه ۲ هزار اتباع افغان به داخل خاک ایران صحت دارد یا خیر؟ اظهار کرد: ورود اتباع افغانستانی ادامه دارد و طبق پروتکل‌های بهداشتی ابلاغ شده، تست کرونا از متقاضیان افغان ورود به ایران انجام می‌شود؛ فعلاً جریان غیر عادی در مرز نداریم.

وی یادآور شد: به نظر نمی‌رسد مشکل آن‌چنانی پیش بیاید چون بخش عمده‌ای از تجار و بازرگانان و سرمایه داران افغانستانی خودشان جزو طالبان محسوب می‌شوند و بخشی از منابع درآمدی طالبان، تجارت است.

هدایتی در خصوص انتشار اخباری در خصوص برخی اعتراضات ایرانی‌ها در مرز نوردوز (مرز ایران با ارمنستان) نسبت به متوقف کردن خودروهای ایرانیان از سوی مأموران سازمان راهداری گفت: ما منعی نداریم؛ اگر ستاد ملی مقابله با کرونا و همچنین تصمیمات کشور مقابل، مناسب باشد، ما هم به خودروهای عبوری در مرز اجازه عبور و مرور را می‌دهیم؛ نکته‌ای که وجود دارد این است که مقامات ارمنستانی به دلیل اینکه مرز یکی دو سالی آنچنان فعالیت نداشته، تغییر رویه داده‌اند؛ مشکل ما این است که کارکنان طرف ارمنی مرز، توان هندل کردن حجم زیاد مسافر را مثل سابق ندارند و ایرانیان در آن سوی مرز، گیر می‌افتند یا روی پل متوقف می‌شوند.

وی ادامه داد: اگر در هنگام رفت برای ایرانیان مهر ورود در پاسپورت‌ها درج نشود، امکان بازگشت نخواهند داشت؛ از همین رو همکاران ما در سازمان راهداری به مسافران می‌گویند کمی صبر کنید یا سفر خود را به فردا بیندازید؛ به مسافران گفته می‌شود اگر مهر خروج در پاسپورت‌ها درج شود، در آن سوی مرز زیر آفتاب و بدون امکانات بهداشتی معطل می‌شوید؛ از همین رو مسافران فکر می‌کنند ما اجازه عبور به آنها را نمی‌دهیم.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 201734
لینک کوتاه :