ردیابی تحرکات حقیقیها
به گزارش جهان صنعت نیوز: از سوی دیگر بررسی عملکرد حقیقیها در بازار سرمایه نشان میدهد طی ماه جاری و همچنین هفته گذشته این بازیگران موثر بازار، رویکرد خود در معاملات را تغییر داده و در سمت تقاضا فعالتر شدهاند. بر این اساس در طول هفته مورد بررسی، سرانه خرید و فروش حقیقیها روندی مثبت را طی کرده و حاکی از نقش پررنگتر آنها در سمت خرید بوده است. گفتنی است از ابتدای خردادماه بدین سو تحرکات حقیقیها در بازار افزایش یافته و به نظر میرسد با عبور از هیجانات، برای سرمایهگذاری به سمت نمادهای کوچک و متوسط گرایش بیشتری داشته اند. در این میان همچنین یونیتهای صندوقهای سرمایهگذاری نیز بیش از پیش در سبد خرید حقیقیها دیده میشود. گفتنی است هفته گذشته نماد شرکت سرمایهگذاری صبا تامین (صباح) توانسته است بیشترین ورود پول حقیقی را در میان دیگر نمادهای بازار سرمایه تجربه کند. در همین حال با توجه به تقسیم سودهای بالا در نمادهای نوری و رمپنا، این دو شرکت نیز مجددا به فهرست مورد توجه حقیقیها افزوده شدهاند.
طی هفته گذشته ارزش معاملات خرد بازار سرمایه به میانگین شش هزار و ۵۵۱ میلیارد تومان رسید. گفتنی است از ابتدای تیرماه، بازار سرمایه توانسته است این میانگین ارزش معاملاتی را حفظ کند. روندی که به گفته کارشناسان، نوید روزهای روشنتری را برای دادوستدهای بازار سرمایه میدهد. در همین حال بررسی آمارهای معاملاتی در هفته گذشته حاکی از همگامی خریداران و فروشندگان در معاملات و افزایش قدرت خریداران است. به نظر میرسد بازار سرمایه توانسته است با عبور از هیجانات سیاسی و اقتصادی در کنار تثبیت نسبی نرخ دلار، مجددا به اصلیترین میزبان سرمایهگذاران بدل شود. به ویژه آنکه خط روند قیمتی بازارهای موازی حاکی از رکود و کاهش بازدهی دلار، سکه و طلا در برابر رشد بازدهی بازار سرمایه در هفته گذشته است. از همینرو پیشبینی میشود با توجه به انتشار گزارشهای مثبت از عملکرد شرکتها، تقسیم سودهای مناسب در مجامع و کاهش ریسکهای بیرونی بازار سرمایه، تمایل معاملهگران برای ورود به دادوستدها و افزایش پویایی بازار در هفتههای آتی افزایش یابد. در همین حال نکته قابل توجه در سال جاری، جذاب شدن مجامع برای سرمایهگذاران است. طی سالهای گذشته بازار سرمایه پیش از آغاز فصل مجامع همواره شاهد افزایش عرضه سهام بوده است؛ با این حال گفته میشود در سال جاری به دلیل افزایش سودآوری و واریز به موقع سود از سوی اغلب شرکتها در کنار تسهیل توزیع سود از طریق سامانه سجام، سرمایهگذاران برای ورود به مجامع تمایل بیشتری نشان دادهاند.
جذابترین نمادها برای بازیگران حقیقی
بررسی ورود و خروج پول حقیقی به نمادهای فعال در بازار سرمایه اعم از سهام و صندوقهای سرمایهگذاری طی هفته گذشته نشان میدهد، صندوق سرمایهگذاری صباح توانسته است با جذب ۱۶۳ میلیارد تومان، بیشترین ورود پول حقیقی را ثبت کند. در میان نمادهای مورد توجه حقیقیها در هفته گذشته، پس از صباح، شاوان با جذب ۸۱ میلیارد تومان پول حقیقی قرار دارد. گفتنی است شاوان پیش از این در گزارش ۱۲ ماهه خود سود هر سهم را ۸۰۵ تومان اعلام کرده بود اما سود خالص هر سهم این شرکت در تعدیل جدید به هزار و ۷۹۷ تومان افزایش یافته است. بدین ترتیب شاوان با شناسایی سود خالص ۱۳۰۰ میلیارد تومانی رکوردهای پیشین سودسازی خود را شکسته است. پس از شاوان، صندوق سرمایهگذاری با درآمد ثابت همای با ورود ۷۵ میلیارد تومان پول حقیقی در هفته گذشته روبهرو بوده است و بدین ترتیب پس از صباح، دومین صندوق سرمایهگذاری موفق در جذب پول حقیقیها لقب گرفته است. گفتنی است پذیرهنویسی این صندوق از نوزدهم تیرماه آغاز شده بود. رمپنا چهارمین نماد موفق در جذب پول حقیقیها طی هفته گذشته با جذب ۷۲ میلیارد تومان سرمایه بوده است. پس از رمپنا نیز نماد پارس با جذب ۶۲ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی قرار دارد. اما پتروشیمی نوری که هفته گذشته سود بالای هزار و ۴۲۰ تومانی را در میان سهامداران خود تقسیم کرده بود، طی معاملات مدت مورد بررسی توانست ورود ۵۶ میلیارد تومان سرمایه حقیقی را ثبت کند. گفتنی است پس از نوری، نمادهای وگستر با جذب ۵۴ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان پول حقیقی، کاما با ۵۴ میلیارد تومان، آپ با ۳۸ میلیارد تومان و زفکاح ۲۸ میلیارد تومان جذب سرمایه بازیگران حقیقی قرار دارند.
بازدهی منفی صندوقهای سرمایهگذاری
هفته گذشته همچنین صندوق سرمایهگذاری کمند بیشترین خروج پول حقیقی را با رقم ۲۲۶ میلیارد تومان ثبت کرد. در همین حال پس از آن نیز صندوق قابل معامله اعتماد قرار داشت که خروج ۱۷۸ میلیارد تومانی را ثبت کرد. اما پس از این دو صندوق، نماد شپنا قرار دارد که با خروج ۷۴ میلیارد تومانی پول حقیقی روبهرو بوده است. دو نماد وتجارت و و غدیر هم هر کدام به ترتیب خروج ۷۳ و ۶۲ میلیارد تومانی سرمایه بازیگران حقیقی را در هفته گذشته ثبت کردهاند. صندوق بادرآمد ثابت امین یکم نیز شاهد ۵۳ میلیارد تومان خروج پول حقیقی بوده است. پس از آن نیز خودرو و فولاد هر کدام به ترتیب خروج ۵۰ و ۴۵ میلیارد تومانی را ثبت کردهاند. صندوق سرمایهگذاری پارند نیز ۳۹ میلیارد تومان خروج پول ثبت کرده است. گفتنی است هفته گذشته در مجموع ۹۸ میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای بادرآمد ثابت خارج شده است. در همین حال برآیند ورود و خروج پول حقیقی در کلیه صندوقهای سرمایهگذاری بازار سرمایه در هفته معاملاتی منتهی به بیست و سوم تیرماه منفی ۴۹۹ میلیارد تومان بوده است. این در حالی است که تراز ورود پول حقیقی به بازار سرمایه در این هفته بیش از ۲۴ میلیارد تومان برآورد میشود که در مقایسه با هفته گذشته افت زیادی نشان میدهد. با این حال اما روند معاملاتی و حفظ میانگین ارزش معاملات بازار نشان از افزایش نقدشوندگی، پویایی و رونق معاملاتی دارد.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمهپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :