xtrim

“وتجارت” موفقیت را معنا کرد

به گزارش جهان صنعت نیوز:   در این مجمع عملکرد بانک تجارت برای سال مالی منتهی به ۳۰ اسفند ماه ۹۹ با اکثریت آرای سهامداران که به صورت برخط(آنلاین) ازطریق پیوند https://agm.tejaratbank.ir یا از طریق اپلیکیشن همراه بانک تجارت در این جلسه حضور داشتند به تصویب رسید.

دولت آبادی مدیر عامل بانک تجارت در گزارش هیات مدیره به مجمع به موفقیت های این بانک در سه سال گذشته اشاره داشت و گفت: همانطور که همه سهامداران بانک اطلاع دارند بانک تجارت در پایان سال ۱۳۹۶ با مشکل جدی زیان عملکردی سنگین حدود ۶۱ هزار میلیارد ریالی مواجه بود که بانک را مشمول ماده (۱۴۱) قانون تجارت کرد. از طرفی بانک با چالش های دیگری مانند هزینه گزاف تجهیز منابع، مطالبات معوق هنگفت و غیر جاری روبرو بود که مدیریت ارشد بانک با در نظر گرفتن این شرایط، برنامه ریزی لازم را برای خروج از این شرایط در یک برنامه ۴ ساله تدوین و به مورد اجرا گذاشت .

وی افزود: براساس این نقشه راه ۴ ساله مقرر شد بانک تا سال ۱۴۰۰ از زیان عملیاتی خارج شود که این هدف با عزم راسخ کارکنان ۲ سال زودتر از موعد محقق شد و مشارکت جمعی و همدلی پرسنل عملکردی خیره کننده از بانک بزرگ تجارت در پایان سال ۱۳۹۹ به ثبت رساند که یقینا رضایتمندی ذی نفعان بانک را به دنبال خواهد داشت.

مدیر عامل بانک تجارت در تشریح نتیجه این اقدامات یادآور شد: با تلاش شبانه روزی مدیران و همه همکارانم در بانک تجارت دستاوردهای برجسته ای در حوزه‌های مختلف عملکردی بانک در مقطع زمانی پایان سال ۱۳۹۶ تا پایان سال ۱۳۹۹ شاهد بودیم. مجموع سپرده های ریالی بانک تجارت نسبت به پایان سال ماقبل، در پایان سال های ۱۳۹۷ با ۲۴.۹% رشد به ۱۲۶۲ هزار میلیارد ریال، ۱۳۹۸ با ۴۵% رشد به ۱۸۳۰ هزار میلیارد و ۱۳۹۹ با ۵۳.۲% رشد به ۲۸۰۴ هزار میلیارد افزایش یافت. در حالی که میانگین رشد ۵ بانک بزرگ تجاری کشور نسبت به سال ماقبل، در پایان سال های مذکور ۱۵%، ۲۶% و ۴۵% بوده است. به عبارت دیگر، مجموع سپرده های ریالی بانک تجارت طی ۳ سال گذشته ۱۷۸% رشد داشت، در حالی که میانگین رشد ۵ بانک بزرگ تجاری کشور در همین مدت ۱۱۰% بوده است.

دولت آبادی تمرکز بر رشد منابع جاری را یکی از اولویت های برنامه های این بانک ذکر کرد و یادآور شد: سپرده های جاری ریالی بانک تجارت نسبت به پایان سال ماقبل، در پایان سال های ۱۳۹۷ با ۷۲% رشد، ۱۳۹۸ با ۱۴۹% رشد فزاینده و ۱۳۹۹ با ۵۴% رشد به مبلغ ۶۴۴ هزار میلیارد ریال بالغ شد. به عبارت دیگر سپرده های جاری ریالی بانک تجارت طی ۳ سال گذشته ۵۵۸% رشد داشت، در حالی که میانگین رشد ۵ بانک بزرگ تجاری کشور در همین مدت ۳۴۹% بوده است. این رشد منابع ارزان قیمت که در بانک بی سابقه بود، آثار مثبت زیادی در بهبود صورت های مالی بانک داشته است.

وی در ادامه به سهم ۱۸.۱ درصدی منابع بانک تجارت از بازار منابع ۵ بانک بزرگ تجاری در سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: سهم بانک تجارت از بازار منابع در بین ۵ بانک بزرگ تجاری نیز در این سال ها همواره رو به رشد بوده است. به نحوی که بانک تجارت توانست سهم سپرده های ریالی خود را بین ۵ بانک بزرگ تجاری، در پایان سال های ۱۳۹۷ با ۹% رشد در افزایش سهم از منابع به ۱۴.۹%، ۱۳۹۸ با حدود ۱۴.۷% رشد در افزایش سهم از منابع به ۱۷.۱% و ۱۳۹۹ با ۵.۸% رشد در افزایش سهم از منابع به ۱۸.۱% برساند.

مدیر عامل بانک تجارت در تشریح اهم دستاوردهای این بانک در سال ۹۹ تاکید کرد: پوزیشن ارزی بانک تجارت تا پایان سال ۱۳۹۹ مبلغی چشم گیر در حدود ۱۲۸ هزار میلیارد ریال (۸۰۵ میلیون دلار) است، که با توجه به چشم انداز نرخ ارز، از جمله ذخایر قابل اتکا و ارزشمند برای بانک محسوب می شود.  با توجه به اقدامات عملیاتی صورت گرفته و اصلاح تراز بانک، وضعیت نقدینگی بانک تجارت، به شرایط مطلوب رسیده و در طی ۳ سال گذشته علاوه بر تسویه خطوط بین بانکی و رفع کسری نقدینگی به مازاد بیش از ۴۵۰ هزار میلیارد ریال در پایان خرداد ۱۴۰۰ دست یافته و توانسته است این منابع را در بازار بین بانکی در اختیار سایر بانکها نیز قرار دهد.

وی ادامه داد: از دیگر اقدامات کلان و بسیار مهم که به همت کارکنان و مدیران بانک تجارت صورت گرفته است می توان به تجدید ارزیابی دارایی های بانک اشاره کرد که سبب شد این بانک در پایان سال ۱۳۹۷ به بزرگترین شرکت بورسی کشور تبدیل شده و  از مشمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج شود که این امر به عنوان اقدامی موفقیت آمیز و اثر گذار در بازار سرمایه  به لحاظ بهبود ارزش سهام بانک محسوب می شود.

روزنامه های دنیای اقتصاد و جهان صنعت در این مجمع به عنوان روزنامه های رسمی بانک تجارت انتخاب شدند.

در ادامه مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده بانک با دستور جلسه انتخاب اعضای هیات مدیره برگزار شد که پس از رای گیری از سهامداران، رضا دولت آبادی، علی کی لانی، عباس اشرف نژاد و مرتضی ترک تبریزی به عنوان اعضای هیات مدیره این بانک انتخاب شدند.

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمه
شناسه : 204316
لینک کوتاه :