دو کد مهمی که روحانی و جهانگیری دادند
به گزارش جهان صنعت نیوز: حسن روحانی در بهار ۱۳۹۲ با دور شدن از راهبردهای ذهنی پیشین و با رویکردهای اعتدالی که به رویکردهای رقیق شده اصلاحطلبی نزدیک میشد به اغوای این جناح اقدام و نیز کامیاب شد. این سیاستمدار در همه هشت سال تازهسپریشده و به ویژه در دولت دوم خود تلاش کرد از اصلاحطلبان با ترفندهایی جدا و به نهاد رهبری نزدیک شود و خلع ید محترمانه از معاون اول و دادن اختیارات بخش اقتصاد به معاون اقتصادی و نیز به رییس دفتر از جمله شناختهترین ترفندها برای نشان دادن برگشت به دامان اصولگرایان بود.
جناح سیاسی اصولگرایان اما آنقدر ساده نبودند که محل شلیک هر ناکامی نظام سیاسی ایران در اقتصاد، در امور اجتماعی و در امور سیاست داخلی و خارجی را از جایش بردارد. حسن روحانی چهار سال است هر شلیکی به سوی دولت را در درون دولت هضم کرده و البته فشار اصلی را به شهروندان آورده است. اسحاق جهانگیری در دولت دوم روحانی شاهد ساکت تحولات بود و با حسننیت خود را در داستان دلار ۴۲۰۰ تومانی قربانی دولت و حسن روحانی کرد اما او نیز با بیمهریهای پرشمار روبهرو شد. این دو مقام اول اجرایی کشور در دوران فعالیت خود به چشم دیدند برادرانشان درست یا نادرست سر از زندان درآورده و تهدیدهایی میشوند که باید محاکمه شوند.
در این روزهای آخر اما هم روحانی و هم جهانگیری کدها و آدرسهایی دادند که بگویند از کجا ضربه خوردند. معلوم است که این دو مقام اول اجرایی از یک طرف به کارشناسان و علاقهمندان به سیاست آدرس میدهند در کجا دنبال چه چیزهایی باشند و از سوی دیگر پیشدستی کرده و یادآور نمیشوند اسرار قابل اعتنایی در بایگانی ذهنی دارند که بازگو کردن آنها کارها را سخت میکند. به طور مثال حسن روحانی واضح و روشن میگوید «خیلی حرفها هست که الان نمیتوانم بگویم و شاید تا سالها هم نتوانم بگویم که چه کارها شد که توافق نشود و بین تیر و دی ۹۴ چه حوادثی رخ داد. اکثریت مردم از این اتفاقات خبر ندارند.» حالا کارشناسان و سیاستورزان میتوانند به این تاریخ و کد داده شده برگردند و رخدادها را وارسی و بخشی از ناگفتههای حسن روحانی را آشکار کنند. او اگر کمک نکند که شاید بکند حتما جلوی تحیقات را نیز نمیگیرد.
اما اسحاق جهانگیری بیشتر از روحانی جلو رفت و از کارشکنی یک کشور شرقی در استرداد ۳۰ میلیارد دلار منابع بلوکه شده ایران درشرایط سخت تنگنای ارزی ایران خبر داد. او گفت «اگر درآمد فروش نفت و میعانات نفتی که بیش از صد میلیارد دلار در سال میشد از بین نمیرفت و ایران میتوانست از خطوط ارزی خود که یک رقم آن ۳۰ میلیارد دلار با یک کشور شرقی بود استفاده کند قطعا شرایط فرق میکرد؛ اگر این منابع در اختیار دولت قرار میگرفت با توجه به سیاستهای عالمانه امروز شرایط کشور و مردم متفاوت میبود.» اما جهانگیری نگفت این کشور شرقی با اطلاع نهادهایی غیر از دولت روحانی، منابع ایران را آزاد نکرد یا اینکه ناجوانمردی کرد؟
اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسیلینک کوتاه :