مرغ پستی شد
به گزارش جهان صنعت نیوز: علیرضا رزمحسینی در این خصوص گفت: تمام تولید مرغ توسط شبکه اداره پست توزیع و توسط شبکه هوشمند مدیریت میشود. همچنین میزان تولید و توزیع کالا به تمام جزئیات تحت رصد و پایش قرار میگیرد.
وزیر صمت از همکاری وزارت صمت با اداره پست برای توزیع مناسب مرغ در شبکه توزیع خبر داد و در نشست ستاد تنظیم بازار درباره طرح رصد بازار مرغ از تولید تا خردهفروشی اظهار کرد: این طرح آزمایشی از شهرستان قم آغاز و در ۳۱ استان اجرایی شد. به این ترتیب تمام تولید مرغ توسط شبکه اداره پست توزیع و توسط شبکه هوشمند مدیریت میشود. او با تاکید بر همکاری وزارت جهاد، صمت و پست گفت: هماکنون مواد پتروشیمی را به عنوان هدف بعدی طرح رصد بازار در نظر میگیریم. نیازی نیست تمام کالاها وارد این شبکه شوند، اما کالاهای دارای محدودیت عرضه یا مشمول یارانه از این طرح کنترل خواهند شد. در واقع شبکه گسترده پست در سراسر کشور راهکار مناسبی برای این موضوع خواهد بود.
ورود مرغ ۴۰ هزارتومانی به سفرههای مردم!
براساس مشاهدات میدانی مرغ گرم آماده طبخ در خردهفروشیهای سطح شهر تهران با قیمت هرکیلو ۳۶ تا ۴۰ هزارتومان عرضه میشود و عرضه مرغ تنظیم بازاری نیز در میادین میوهوتره بار و در صفهای طولانی انجام میگیرد.
افزایش قیمت مرغ و عرضه آن با قیمتهای بالا در حالی رخ میدهد که فعالان صنعت طیور در ماههای اخیر بارها اعلام کرده اند که مرغ نباید با قیمتی بیش از ۲۷ هزارتومان به دست مصرفکننده برسد و فروش مرغ با قیمتهای ۴۰ هزارتومان و حتی بیشتر سودجویی است.
این فعالان همچنین تاکید کردند که با وجود افزایش هزینههای تولید و افزایش قیمت تمام شده مرغ، مرغداران مرغهای زنده را براساس سازوکار تعیین شده با قیمت مصوب ۱۷ هزارو۱۰۰ تومان تحویل کشتارگاهها میدهند و اینکه از کشتارگاه تا عرضه در بازار چه اتفاقی میافتد که قیمتها چنین جهشی پیدا میکند باید توسط دستگاههای نظارتی مربوطه رصد و رسیدگی شود.
همچنین این کارشناسان صنعت طیور معتقدند باید در آمار جوجهریزی راستیآزمایی صورت بگیرد، زیرا حجم مرغی که در بازار وجود دارد با حجم جوجهریزی انجام شده همخوانی نداشته و اگر براساس گزارشها در خردادماه ۱۱۶میلیون قطعه جوجه ریخته شده باشد نباید در بازار کمبود مرغ داشته باشیم.
با وجود این هشدارها اما طی هفتههای اخیر مسوولان مربوطه بازار مرغ را به حال خود رها کردهاند و به این نوسانات قیمتی که تقریبا هرماه در بازار مرغ رخ میدهند و دود آن در نهایت به چشم مصرفکنندگان میرود، توجه چندانی نمیکنند. این در حالی است که حالا مسوولان وزارت سمت از پستی شدن مرغ برای ساماندهی به شبکه توزیع خبر میدهند.
نظارت بر توزیع مرغ از طریق پست
در همین خصوص قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی وزیر صمت از استقرار سامانه پایش توزیع کالاهای اساسی با همکاری شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران تا دو هفته آینده در کشور خبر داد.
محمدصادق مفتح در حاشیه جلسه دیروز ستاد تنظیم بازار یکی از حلقههای مفقوده زنجیره نظارت بر بازار که کالا را غیرقابل رصد میساخت، نبود سامانهای برای نظارت و برنامهریزی توزیع کالاهای اساسی دانست و اظهار کرد: پیش از این برای برنامهریزان و ناظران و سامانههای نظارتی مشخص نبود که کالایی که از سیاستهای حماتی دولت بهرهمند میشود با چه کیفیتی توزیع و به دست مصرفکننده میرسد.
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی وزیر صمت افزود: خوشبختانه این ظرفیت سختافزاری و نرمافزاری در شرکت ملی پست وجود داشت که میتوانست ارزیابی کند که کالا به همان نقطهای که باید برود رفته یا خیر و به دنبال برگزاری جلسات متعدد با شرکت ملی پست این سامانه برای رصد آزمایشی توزیع مرغ از دو ماه قبل در استان قم به صورت آزمایشی اجرایی شد که با بررسی مشکلات اجرایی و رفع آنها، سامانه پایش توزیع کالاهای اساسی در کشور تا دو هفته آینده در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.
مفتح کالاهای پتروشیمی را دومین کالایی دانست که نظارت بر توزیع آن از طریق سامانه پایش و با همکاری شرکت پست بزودی اجرایی میشود و افزود: بین شش ماه تا یک سال آینده تمام کالاهای اساسی که با ارز و حمایت دولت تولید میشود از طریق این سامانه توزیع خواهد شد.
وی گفت: این سامانه که سامانه نوینی در توزیع است در همه جای دنیا مرسوم است و اتفاق جدیدی نیست و ظرف پنج تا شش ماه آینده در کشور اجرایی خواهد شد.
قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی وزیر صمت در خصوص افزایش قیمت کالاهای پروتئینی در بازار گفت: تنظیم بازار کالاهای پروتئینی در بازار بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، اما سیستم توزیع در اختیار وزارت صمت است و این اقدام گام مهمی در ساماندهی بازار و افزایش قابلیت نظارت به شمار میرود.
وی همچنین در خصوص توزیع سیمان در بورس گفت: سیمان هماکنون در بورس به صورت کامل توزیع نمیشود که کار را مشکل کرده است، اما در وزارت صمت جلسات متعددی با انجمن سیمان و شرکت بورس برگزار شده است و آنها هم پذیرفتهاند که کل عرضه و تقاضا در بورس انجام شود، اما مهلت دو هفتهای خواستهاند تا ساز و کار مناسب را تدارک ببینند.
قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی
تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداریهای صنعتی کشور در داخل کشور در چهار فصل منتهی به فصل بهار ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۸/۷۹ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در فصل قبل (۱/۵۸)،۷/۲۱ واحد درصد افزایش نشان میدهد. در فصل مورد بررسی، در میان قلمهای مرغداریهای صنعتی کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به قلم تخم مرغ نطفه دار ۱/۶۳ درصد و بیشترین آن مربوط به قلم کود ۹۵/۸ درصد است. همچنین در فصل بهار ۱۴۰۰ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداریهای صنعتی کشور نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) به ۳/۷ درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۵/۱ درصد)، ۲/۲ واحد درصد افزایش یافته است. در میان قلمهای مرغداریهای صنعتی، کمترین تورم فصلی مربوط به قلم تخم مرغ خوراکی ۳/۷- درصد و بیشترین آن مربوط به قلم جوجه یک روزه ۲/۲۳ درصد است.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهصنعت و معدنلینک کوتاه :