xtrim

گشادی قبای وزارت به تن برخی گزینه‌ها

به گزارش جهان صنعت نیوز:   بررسی صلاحیت بهرام عین‌اللهی وزیر پیشنهادی بهداشت که عصر یکشنبه کلید خورد و تنها یک نماینده مخالف موفق به بیان اظهارات خود شد، در دستور کار صبح دوشنبه مجلس قرار گرفت. پس از او صلاحیت و برنامه‌های وزیر کار، بررسی شد و سپس زنگ پایان نوبت صبح به صدا درآمد و نمایندگان در نوبت عصر از ساعت ۱۴ بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کشاورزی، دادگستری و دفاع را آغاز کردند و این بررسی تا ساعت ۱۸ به طول انجامید؛ بررسی صلاحیت گزینه‌های پیشنهادی برای تصدی وزارتخانه‌هایی که ردای آن به قامت برخی از آنها گشاد است و انتقاد و اعتراض برخی نمایندگان را هم به دنبال داشته است.

طبق ماده ۲۰۲ آیین‌نامه داخلی مجلس، پیش از بیان نظرات نمایندگان مخالف و موافق درباره هر یک از وزرای پیشنهادی، گزارش کمیسیون‌های تخصصی مربوطه قرائت می‌شود. از آنجا که عصر یکشنبه گزارش کمیسیون مربوطه در این باره ارائه شد و یک نماینده مخالف اظهاراتش را بیان کرده بود، اهالی بهارستان در آغاز جلسه وارد ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شدند. البته وزیر پیشنهادی بهداشت از افرادی بود که سخنان موافقان و مخالفان درباره او دارای نکات قابل توجهی است. محمدجواد عسکری نماینده داراب در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت، او را از زمره پزشکانی دانست که نامه مخالفت با ورود واکسن کرونا به کشور را امضا کرده است و حالا در برنامه‌های خود تاکید دارد که باید از هر راه و روش ممکن برای تامین سلامت مردم واکسن کرونا وارد کشور شود! سخنانی که آن را دارای تضاد و غیرصادقانه دانست. عسکری گفت: «شما تناقضات را نگاه کنید! ایشان و دوستان‌شان امضا کردند که واکسن وارد نکنید اما امروز می‌گویند هرجا به ما واکسن بدهد وارد می‌کنیم. ما از آقای رییسی انتظار کابینه قوی داریم.»

وزیر بهداشت بعدی باید دارای «اخلاق اسلامی» باشد

برخی دیگر هم از جمله محمد علی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت «اخلاق اسلامی» و توجه به «طب سنتی» توسط وزیر پیشنهادی بهداشت را از جمله خصیصه‌های مثبت او دانست و ضمن تشکر از «زحمات نمکی» وزیر بهداشت دولت روحانی که بخش قابل توجهی از جامعه او را به دلیل تعلل در واردات واکسن کرونا، عامل فوت روزانه بیش از ۶۰۰ نفر از هموطنانمان می‌دانند، گفت: «لازم می‌دانم از زحمات دکتر نمکی در این ۱۸ ماه گذشته تشکر کنم. در این شرایط خاص نیاز است، فردی با اخلاق اسلامی که تمرکزش بر سلامت و مناطق محروم است را انتخاب کنیم.»

خلیل بهروزی‌فر: سکان وزارت بهداشت را تقدیم عین‌اللهی کنید

اما برخی نمایندگان از جمله خلیل بهروزی‌فر نماینده مردم فومن در مجلس نیز با نادیده گرفتن تناقضات اظهارات و برنامه‌های عین‌اللهی، تنها انقلابی و جهادی بودن را برای تصدی وزارت بهداشتی که با جان و سلامت مردم سروکار دارد، کافی دانست و در موافقت با او گفت: «از آقای رییسی به دلیل ترکیب کابینه که از جوانان مومن انقلابی با روحیه جهادی، متخصص و متعهد در کنار پیشکسوتان مجرب، متعهد و مومن استفاده‌کرده‌اند، تشکر می‌کنم. اما دکتر عین‌اللهی شخصیتی انقلابی با روحیه جهادی و فرهنگ بسیجی و رزمنده دوران دفاع مقدس است.»

تاکید عین‌اللهی بر طب سنتی

سیدجلیل میرمحمدی میبدی نیز در حمایت از وزیر پیشنهادی بهداشت توجه به طب سنتی از سوی عین‌اللهی را از جمله محاسن او دانست و گفت: «باید توجه کنیم که بحث طب سنتی را چه کسی مطرح کرد؟ همین بنده خدا مطرح کرد در حالی که در هشت سال گذشته ضد طب سنتی حرف‌هایی مطرح شد.»

وزیر پیشنهادی بهداشت: ناچاریم واکسن کرونا را وارد کنیم

پس از سخنان موافقان و مخالفان، بهرام عین‌اللهی وزیر پیشنهادی بهداشت پشت تریبون قرار گرفت و به دفاع از خود و برنامه‌هایش پرداخت و در آغاز سخنانش ضمن «تبریک روز پزشک» برای «سلامتی و تندرستی و طول عمر رهبری» دعا کرد.

وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مدعی شد: «یکی از برنامه‌های اصلی ما واکسیناسیون است. جمعیت بالای ۱۸ سال در کشور ۶۰ میلیون نفر است که برای واکسیناسیون آنها دو دوز واکسن لازم است یعنی ۱۲۰ میلیون دوز واکسن لازم داریم؛ تاکنون ۲۲ میلیون واکسن زدیم طبیعی است که میزان تولیدات داخلی به ۹۸ میلیون دوز واکسن نمی‌رسد بنابراین ما ناچار هستیم واردات واکسن را انجام دهیم و این اولویت اول ما است و از بخش خصوصی نیز در این زمینه استفاده می‌کنیم.»

قرائت گزارش کمیسیون آموزش درباره عبدالملکی

 رضا حاجی‌پور در جلسه علنی نوبت صبح روز دوشنبه مجلس، در جریان بررسی صلاحیت حجت‌الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درخصوص برنامه‌های وزیر پیشنهادی را قرائت کرد. همچنین گزارش و نظر مثبت کمیسیون اجتماعی در خصوص بررسی صلاحیت عبدالملکی در صحن مجلس قرائت شد. سپس زهرا شیخی گزارش کمیسیون بهداشت را درباره گزینه پیشنهادی وزارت کار قرائت کرد و گفت که این کمیسیون با اکثریت آرا، او را فردی شایسته برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشخیص داده است. در حالی که برخی نمایندگان قبای وزارت را به تن او گشاد می‌دانند چرا که او در این کسوت بی‌تجربه است. همچنین به دلیل وسعت این وزارتخانه که متشکل از سه وزارتخانه ادغامی است، عبدالملکی را برای این سمت نامناسب تشخیص دادند و از انتخاب رییسی در این باره اظهار تعجب و رای به او را ظلم به او، دولت و مجلس دانستند.

وزارت کار، سرقفلی تمام وزارتخانه‌هاست

‌هاجر چنارانی نماینده مردم نیشابور به عنوان نماینده مخالف وزیر پیشنهادی کار درباره اینکه برخی با اصرار تاکید داشتند در مخالفت با برخی وزرا صحبت نکند، عنوان کرد: «ما جمعی از نمایندگان مردم در خانه مردم نسبت به وزرای پیشنهادی گله‌مند هستیم. اینجا خانه ملت است و من باید دغدغه مردم را از نمایندگان دولت پیگیری کنم. انسان‌های معرفی شده لایق هستند اما من نماینده مردم هستم و از زبان آنها سخن می‌‌گویم. دوران آزمون و خطا تمام شده است.»

استناد روح‌الامینی به سخنان علم‌الهدی درباره رای مجلس به وزرا

 عبدالحسین روح‌الامینی نیز در مخالفت با حجت‌الله عبدالملکی وزیر پیشنهادی کار با اشاره به سخنان امام جمعه مشهد درخصوص رای‌اعتماد به وزرا عنوان کرد: «رونوشت می‌دهیم خدمت آقای علم‌الهدی که بله این گردن مجلس است، چراکه رییس‌جمهور پیشنهاد می‌دهند و مجلس انتخاب می‌کند. آقای رییسی ما شما را خیلی دوست داریم اما اخطار قانون اساسی این است وزیر یا رییس‌جمهور در مقابل نمایندگان مردم، پاسخگو هستند، جای شما نباید معاون اول بنشیند و پاسخ دهد، آقای عبدالملکی پختگی لازم را ندارد و در پاسخ به سوالات ساده بدنه مانند حوزه دارو که ۶۰ درصد برعهده تامین اجتماعی است، جواب نداشت.»

رای اعتماد به وزیر پیشنهادی کار ظلم به این جوان، مجلس و دولت است

ناصر موسوی‌لارگانی هم در مخالفت با عبدالملکی بیان کرد: «آقای عبدالملکی جوانی است که دارای آینده درخشانی است اما انتخاب او در این مقطع به عنوان وزیر یک ابروزارتخانه ظلم به ایشان است.»

او تاکید کرد: «در گذشته وزرای در قد و قواره رییس‌جمهور برای این وزارتخانه معرفی می‌شدند. انتظار می‌رفت آقای رییس‌جمهور شخصی در تراز دکتر مخبر برای تصدی این مجموعه عظیم معرفی می‌کرد. وزیر کار باید فردی کارآزموده و دارای سابقه اجرایی باشد. وزیر کار باید مورد مقبول جامعه کارگری و بازنشستگان کشور باشد. وزیر کار باید مورد تایید آسیب‌دیدگان اجتماعی و مددجویان بهزیستی باشد. وزیر کار باید مقبول حداقل ۷۰ درصد جامعه باشد.»

کابینه پیشنهادی با هیچ دولتی قابل مقایسه نیست

اگرچه انتظار نمی‌رود مجلس تمام اصولگرای یازدهم که با رای حداقلی و از یک قشر خاص به دلیل عدم مشارکت بالای مردم در انتخابات موفق به حضور در خانه ملت شده‌اند واکنش چندان مخالفی با وزرای دولت همسو داشته باشند، اما نکته قابل توجه مقایسه این دولت و کابینه با همه دولت‌های گذشته و بهتر دانستن آن است!

سیدمحمد موحد در نشست علنی صبح روز گذشته، در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کار در موافقت با برنامه‌های او مدعی شد: «کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم در مقایسه با دولت‌های سابق که شاهد معرفی آنها در مجالس مختلف بودم و کمیسیون‌ها، فراکسیون‌ها و مجموعه‌هایی که در طول این روزها در فرآیندهای مختلف و متعدد صلاحیت آنها را بررسی کردم، با هیچ دولتی قابل مقایسه نیست و این دولت قوی‌ترین دولت نظام جمهوری اسلامی و وزرای معرفی شده، برجسته، توانمند و نخبه و جوان هستند.» سپس حجت‌الله عبدالملکی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی پشت تریبون قرار گرفت و به دفاع از برنامه‌های خود پرداخت.

قالیباف: در خصوص رای اعتماد، جلسه غیرعلنی نخواهیم داشت

محمدباقر قالیباف رییس مجلس در انتهای جلسه علنی نوبت صبح با توجه به تلاش و جمع امضای برخی نمایندگان مبنی بر اینکه رای‌گیری به صورت ورقه‌ای انجام شود، به دلیل کرونا این موضوع را منتفی دانست و تاکید کرد که جلسه رای اعتماد به صورت الکترونیکی خواهد بود.

او همچنین با اشاره به جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی و رای اعتماد گفت: «همه جلسات ما علنی خواهد بود و صدا‌و‌سیما به صورت زنده آن را پوشش خواهد داد.»

تنفس و از سرگیری جلسه عصر

پس از به صدا درآوردن زنگ پایان جلسه علنی نوبت صبح جلسه علنی مجلس توسط محمدباقر قالیباف، نمایندگان راس ساعت ۱۴ شیفت عصر را با بررسی صلاحیت سید جواد ساداتی‌نژاد وزیر پیشنهادی کشاورزی آغاز کردند.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی از موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی کشاورزی خبر داد. اما مهرداد ویس کرمی نماینده مردم خرم‌آباد به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی رزومه ساداتی‌نژاد را بسیار معمولی دانست.

نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی کشاورزی که نماینده فعلی مجلس است، گفت: «این مدت از جنبه‌های مختلف فشار آوردند تا کسی خلاف وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی حرف نزند. بنده هم‌اکنون ۳۰ نفر را از خودم دلگیر کرده‌ام. نظارت پیشینی از پسینی بهتر است. بعضی همکاران ما نباید از روی خودشیرینی فضای مجلس را سنگین کنند تا کسی نتواند وزیر تعیین نشده را نقد کند.»

بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی دادگستری و دفاع

پس از آن نوبت بررسی صلاحیت امین حسین رحیمی، وزیر پیشنهادی دادگستری رسید. کمیسیون قضایی و حقوقی موافقت حداکثری خود را با وزیر پیشنهادی دادگستری اعلام کرد. با توجه به اینکه وزیر پیشنهادی دادگستری هیچ مخالفی نداشت، طبق آیین‌نامه مجلس موافقی هم در دفاع صحبت نکرد بنابراین بلافاصله بعد از قرائت گزارش کمیسیون، وزیر پیشنهادی دادگستری به دفاع از برنامه‌هایش پرداخت.

نمایندگان مجلس بعد از آن در نوبت عصر بلافاصله به بررسی صلاحیت امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پرداختند. کمیسیون امنیت ملی نیز نظر موافق خود را با وزیر پیشنهادی دفاع اعلام کرد. سپس کمیسیون صنایع و معادن نیز از موافقت خود با وزیر پیشنهادی دفاع خبر داد.

از آنجا که گفته می‌شود، وزیر پیشنهادی دفاع نیز مخالفی ندارد، پس از شنیدن سخنان وزیر دفاع، پس از تنفس نیم‌ساعته نمایندگان، مجلس وارد بررسی صلاحیت وزیر راه‌وشهرسازی شد.

از ابتدای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم تاکنون صلاحیت ۱۰ وزیر پیشنهادی آموزش، ارتباطات، اطلاعات، اقتصادی، امور خارجه، بهداشت، کار، جهادکشاورزی، دادگستری و دفاع مورد بررسی قرار گرفته است.

پس از اتمام بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی در مجلس، رای‌گیری برای وزرای پیشنهادی انجام می‌شود.

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسی
شناسه : 210947
لینک کوتاه :