xtrim

امضای چهار تفاهم‌نامه بین مجتمع مس سرچشمه و دانشگاه رفسنجان

جهان صنعت نیوز| «محمدعلی دهقان»، رئیس دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان گفت: با توجه به این‌که اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در راستای بهبود وضعیت معیشت مردم مهم هستند در این زمینه دانشگاه ولی‌عصر چهار تفاهم‌نامه اقتصاد مقاومتی با مجتمع مس سرچشمه منعقد کرده است.

رئیس دانشگاه ولی‌عصر رفسنجان این تفاهم‌نامه‌ها را در زمینه‌های توسعه کشت زعفران، گلخانه‌های هیدروپونیک، گیاهان دارویی و به‌روزرسانی اطلاعات مربوط به موتورپمپ چاه‌های کشاورزی منطقه عنوان کرد.

وی گفت: توسعه کشت زعفران در مناطق کوهستانی و مستعد رفسنجان یکی از این طرح‌هاست که سال گذشته سه هکتار در منطقه خنامان کشت شده که این میزان در سال جاری به ۲۰ هکتار توسعه خواهد یافت.

دهقان افزود: طرح دیگر توسعه کشت گیاهان دارویی است که در اکثر مناطق رفسنجان قابل کشت و درآمدزا است و سال گذشته ۲۰ هکتار گیاه دارویی کشت شده و امسال نیز این میزان به ۱۰۰ هکتار افزایش خواهد یافت.

وی بیان کرد: همچنین در بحث توسعه گلخانه‌های هیدروپونیک با مس سرچشمه تفاهم‌نامه‌ای امضا شده و از آن‌جایی که گیاه در این گلخانه‌ها به آب کمی نیاز دارد و ریشه آن‌ها بدون خاک رشد می‌کند در این دانشگاه ۱۰ هکتار گلخانه هیدروپونیک ایجاد شده که تا پایان سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید.

دهقان با اشاره به وجود بیش از ۱۵۰۰ حلقه چاه آب کشاورزی در رفسنجان و انار عنوان کرد: طرح دیگر که با مس سرچشمه منعقد شده به‌روزرسانی اطلاعات مربوط به موتورپمپ چاه‌های کشاورزی رفسنجان و انار است که طی ۱۵ سال گذشته اطلاعاتی از آن‌ها در دست نیست.

رئیس دانشگاه ولی‌عصر رفسنجان خاطرنشان کرد: آبی که از سفره‌های زیرزمینی برداشت می‌شود شور است و عوامل موجود در آب باید مورد آزمایش قرار گیرند.

وی ادامه داد: منیزیم موجود در آب مورد مصرف بسیاری از کارخانجات است. از طرفی این عنصر برای پسته مضر است که جداسازی این عنصر از آب هم به ارتقای کیفیت محصول پسته و هم به کارخانجات کمک می‌کند. سه ماه زمان نیاز است تا این طرح اجرا و اطلاعات لازم چاه‌ها به دست آید.

رئیس دانشگاه ولی‌عصر رفسنجان همچنین گفت: هم‌اکنون دو دانشکده ریاضیات و مدیریت اقتصاد به ترتیب با متراژ ۹۰۰۰ و ۷۰۰۰ مترمربع در این دانشگاه در حال ساخت داریم.

وی بیان کرد: تاکنون ۱۵ میلیارد تومان برای احداث آن‌ها هزینه شده که از این میزان ۸ میلیارد تومان از محل منابع دولتی و ۷ میلیارد آن هم از محل صرفه‌جویی‌ها بوده و تقریبا ۹۵ درصد طرح‌ها تکمیل شده است.

دهقان عنوان کرد: تا تکمیل نهایی این دو دانشگاه پنج میلیارد تومان دیگر صرف خواهد شد و تا ۶ ماه آینده به بهره‌برداری خواهند رسید.

دهقان تصریح کرد: از سال گذشته ۱۰ پروژه پژوهشی با شرکت مس در حال اجرا داریم و با توجه به تحریم‌ها، مواد اولیه مورد نیاز مس که وارداتی است توسط پژوهشگران دانشگاه در حال تهیه است.

وی افزود: در حال پیگیری راه‌اندازی پژوهشکده کربن با همکاری دانشگاه‌های مطرح دنیا هستیم و در این رابطه سال گذشته ۷۰۰ میلیون تومان تجهیزات خریداری کردیم.

دهقان اضافه کرد: کربن نقش زیادی در تولید بسیاری از محصولات دارد. شرکت مس در سال حدود ۴۰۰ هزار کیلوگرم نیاز به کربن دارد و به همین جهت دو رشته مهندسی شیمی و نانوشیمی در مقطع ارشد سال جاری مجوز گرفته و تدریس می‌شود تا با تربیت نیرو به این نیازها پاسخ داده شود.

صنعت و معدن
شناسه : 2117
لینک کوتاه :