گزارشاتی با سوءنیت و قصد انتفاع
نعمت احمدی * تناقض بین سخنان اخیر آقای رییسی درباره میزان واکسن تولید داخل با وعدههای پیشین این بحث را پیش آورده که چطور با گزارشات خلاف واقع برخورد کرد و چه کسی باید با مقاماتی که چنین گزارشاتی را ارائه میکنند، برخورد کند؟
برای پاسخ به این سوالات باید توجه داشت که گزارش خلاف با دو هدف یا بیشتر شکل میگیرد. نخست عدم اطلاع مقام مربوطه است که قطعا یک گناه نابخشودنی است. دلیل دوم اما سوءنیت یا سوءنیت به قصد انتفاع است که بحث مجرمانه دارد. در موضوع واکسن و گزارشهای ارائه شده به باور من علت سوءنیت با قصد انتفاع بوده است.
به هر حال اخباری به آقای مخبر دو ایشان به رهبری دادند که خروجی آن این شد که تا شهریور ۵۰ میلیون دوز واکسن تولید میکنیم. توجه داشته باشید که ایشان در راس نهادی قرار داشتند که تولیدکننده واکسن داخلی بود و با اعلام تولید این میزان واکسن، مانع از واردات واکسن خارجی شدند. مهمتر آنکه، آن مجموعه پزشکی این گزارش خلاف را به مسوولان رساندند و متعاقب آن باعث شدند که داروهایی مثل رمدسیویر که الان معلوم شده تاثیری نداشته است، وارد شود.
دقت داشته باشید که طبق گزارش آقای زالی بیش از هزار میلیارد تومان در بخش درمان کرونا هزینه شد. ما یک بحث پیشگیری داریم و یک بحث درمان. هنوز هیچ داروی درمانی برای ویروس کرونا ساخته نشده و کسی چنین ادعایی نکرده است. اما دیدیم که آقایان به غلط گفتند درمان دارد و برای آن بیش از هزار میلیارد تومان دارو وارد کردند! برای تولید واکسن که هنوز در آن هم موفق نشدند، ۷۳۰ میلیون یورو پول هزینه کردند.
ضمن اینکه ما از ۱۱۰ سال قبل موسسه پاستور را داشتیم و بعد از آن هم موسسه رازی را داشتیم، اما اجازه تولید واکسن به آنها نداده و این کار را به نهادی سپردند که هیچ سابقهای در این زمینه نداشت. طبق گفتههای مسوول شرکت داروی برکت با کلی هزینه و از صفر شروع به ساخت بنا و تجهیزات و… کردند. آن هم در شرایطی که ظهر به ظهر تلویزیون اعلام میکند بیش از ۵۰۰ نفر میمیرند و هر چند ثانیه یک نفر مبتلا میشود و همه بیمارستانهای ما درگیر شدهاند! بر همین اساس معتقدم که این افراد مشمول اقدام به ارائه گزارش با سوءنیت و به قصد انتفاع میشوند چون زیرمجموعه آنها در بخش تولید یا واردات داروهایی که مشخص شد فایده نداشته است، نقش داشته است. باید مشخص شود که چرا گزارشات خلاف را به مسوولان دادهاند تا آن تصمیمات گرفته شود؟ اثرات سوء این مساله قطعا در اذهان مردم میماند و به همین خاطر شاهدیم که مردم معترض به این تصمیمات هستند و حتی ممکن است به شعار و… کشیده شود. آقایان باید پاسخ بدهند که چرا مانع واردات واکسن و بعد هم حیف و میل منابع شدند. البته حیف که نه اما این ۷۳۰ میلیون یورو و آن هزار میلیارد تومان در این بین هدر رفت و توسط افرادی که نمیدانیم، میل شد.
جدای از آن حرف از خون مردم است. بسیاری از خانوادهها عزدار و مردم درگیر شدند. طبق آمار رسمی تاکنون ۱۱۰ هزار و ۶۷۴ هزار نفر بر اثر کرونا کشته شدهاند. همچنین پنج میلیون و ۱۲۹ هزار و ۴۰۷ نفر هم مبتلا شدهاند. هماینک هفت هزار و ۶۷۹ نفر در وضع اضطرار یعنی بستری در آیسییو هستند. طبیعی است که اگر این گزارشات ارائه نشده و این تصمیمات اتخاذ نشده بود، این وضعیت را نداشتیم. قطعا میشد که ما هم مثل سایر کشورها در همان روزهای اول واکسن را بگیریم و الان این آمار را نداشته باشیم.
* حقوقدان
اخبار برگزیدهیادداشتلینک کوتاه :