xtrim

درخواست رفع موانع توسعه تجارت محصولات

به گزارش جهان صنعت نیوز:    این در حالی است که امروز یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم افزایش قیمت روزانه کالاهای اساسی است. از این رو  از وزرای اقتصاد، جهاد کشاورزی، صمت، تعاون و نفت که تیم اقتصادی دولت به شمار می‌روند انتظار می‌رود با اولویت­بندی و اصلاح ساختار اداری در مسیر حل مشکلات کشور گام بردارند چرا که دستکم در دولت جدید،  مردم باید نشانه‌های بهبود وضعیت اقتصادی را در معیشت خود ببینند. به عبارت دیگر این روزها مردم انتظار ثبات اقتصادی و کنترل قیمت‌ها را در بازار دارند که در این راستا باید جلوی افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها گرفته شود.

اما در این بین از وزیر جهاد کشاورزی به عنوان وزارتخانه‌ای که متولی تولید و تامین محصولات کشاورزی است و سیاست‌های او به طور مستقیم با کشاورزان و بخش تولید و امنیت غذایی مردم ارتباط دارد، توقع بیشتری وجود دارد. ضمن اینکه در حال حاضر کشور از کم­آبی و خشکسالی رنج می‌برد و در این راستا معضلات زیادی به وجود آمده است.  در این خصوص یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: ما از ساداتی نژاد مطالبات زیادی داریم و ایشان هم قول‌های زیادی داده است. یکی از این قول‌ها، مساله کاداستر یا سنددارکردن اراضی کشاورزی در سال ۱۴۰۰ است که امیدواریم این موضوع نیز عملیاتی شود. به گفته نمایندگان مجلس،  وزیر جدید جهاد کشاورزی باید در زمینه سنددار کردن اراضی، اصلاح الگوی کشت، اصلاح مصرف بهینه آب  و البته کشاورزی قراردادی، اقدامات عملیاتی انجام دهد.

در این راستا همچنین فدراسیون واردات ایران در نامه‌ای به وزیر جهاد ضمن بیان مشکلات حوزه تولید و تجارت و واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه، خواستار رفع تحریم‌های داخلی و اصلاح این بخش شد. این فدراسیون  خواهان بهبود فضای کسب‌وکار در بخش کشاورزی، تعامل سازنده دولت و بخش خصوصی در این حوزه، کاهش چشمگیر موانع تولید و تجارت، توسعه تجارت خارجی و تقویت توانمندی کارشناسی وزارتخانه مذکور در حل و فصل مسائل مبتلابه تجارت محصولات کشاورزی شد.

ساداتی‌نژاد قول‌های زیادی داده است

در همین خصوص یک عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس می‌گوید که وزیر جدید جهاد کشاورزی باید در زمینه سنددار کردن اراضی، اصلاح الگوی کشت، اصلاح مصرف بهینه آب کشاورزی و البته کشاورزی قراردادی، اقدامات عملیاتی انجام دهد.

ذبیح‌الله اعظمی در مورد مطالباتش از وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به رای اعتماد مجلس یازدهم به سیدجواد ساداتی­نژاد، وزیر جهاد کشاورزی دولت جدید اظهار کرد: به نظرم پیش از هر چیز ایشان باید برای کشاورزی قراردادی اهمیت زیادی قائل شود. خوشبختانه سیدجواد ساداتی‌نژاد از همین هفته این موضوع را شروع کرد. معاون وزیر جهادکشاورزی برای خرید ۵۰ هزار تن محصول کشاورزی از کشاورزان به جنوب کرمان رفت.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد به ضرورت اصلاح کشت اشاره کرد و گفت: مقدمات اصلاح الگوی کشت از پیش فراهم شده است. سیدجواد ساداتی‌نژاد باید با یک مدیریت مناسب هر چه سریع‌تر الگوی کشت کشور را اصلاح کند.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: ما از ایشان مطالبات زیادی داریم و ایشان هم قول‌های زیادی داده است. یکی از این قول‌ها، مساله کاداستر یا سنددار کردن اراضی کشاورزی در سال ۱۴۰۰ است. امیدواریم این موضوع نیز عملیاتی شود.

اهمیت اصلاح و نوسازی باغات

اعظمی همچنین با اشاره به خشکسالی و کمبود آب در کشور گفت: سیدجواد ساداتی‌نژاد باید با همکاری وزارت نیرو، برنامه کوتاه مدت و بلند مدت مشخصی برای استفاده بهینه از آب بخش کشاورزی داشته باشد. ایشان باید به جای افزایش سطح زیر کشت به افزایش عملکرد در واحد سطح بپردازد. این مهم یعنی اصلاح و نوسازی باغات بسیار مهم بوده و نیازمند برنامه‌ریزی دارد.

وی در پایان در مورد مساله امحای محصولات کشاورزی توسط کشاورزان که در چند سال اخیر به کشاورزی ایران آسیب زده است، گفت: ما هیچ قانونی در مورد امحای محصولات کشاورزی نداریم. دولت با اجرایی­ کردن واقعی خرید تضمینی محصولات کشاورزی و حمایت از تولیدکنندگان، کشاورزان و دامداران می‌تواند جلوی این موضوع را بگیرد اما مساله اینجاست که دولت می‌گوید اعتبار کافی وجود ندارد. به عنوان مثال خرید تضمینی همه محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان به پنج هزار میلیارد اعتبار نیاز دارد. پس در این موضوع از دست سیدجواد ساداتی‌نژاد هم کاری بر نمی‌آید. ما در سال گذشته تلاش زیادی کردیم تا بودجه را به مبلغ بالا نزدیک کنیم اما موفق نشدیم. وزیر جدید جهادکشاورزی برای بودجه ۱۴۰۱  باید این اعتبار را به سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد دهد.

موانع توسعه تجارت محصولات کشاورزی را برطرف کنید

در این راستا همچنین فدراسیون واردات ایران در نامه‌ای به وزیر جهاد ضمن بیان مشکلات حوزه تولید و تجارت و واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه، خواستار رفع تحریم‌های داخلی و اصلاح این بخش شد.

فدراسیون واردات ایران در نامه‌ای خطاب به سیدجواد ساداتی‌نژاد، خواهان بهبود فضای کسب‌وکار در بخش کشاورزی، تعامل سازنده دولت و بخش خصوصی در این حوزه، کاهش چشمگیر موانع تولید و تجارت، توسعه تجارت خارجی و تقویت توانمندی کارشناسی وزارتخانه مذکور در حل و فصل مسائل مبتلابه تجارت محصولات کشاورزی شد.

در این نامه آمده است: حوزه کشاورزی و صنایع غذایی مهم‌ترین موتور رشد و توسعه اقتصادی کشور است. ایران برای گذر از بحران‌های عدم توسعه باید در راستای رشد تولید و توسعه تجارت این بخش گام بردارد. البته افزایش تقاضا برای آب و مواد غذایی از یک سو و از سوی دیگر بروز خشکسالی برای کشوری که در ناحیه خشک و نیمه‌خشک دنیا واقع است، منجر شده تا فشار بر ذخایر آب‌های سطحی و زیرزمینی افزایش یابد و سیمای کشاورزی کشور، چهره ناپایداری به خود گیرد. حال در شرایط حساس کنونی کشور، توسعه تجارت آب مجازی و تامین و تنظیم بازار نهاده‌های تولید و کالاهای اساسی بخش کشاورزی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. زیرا حفظ آرامش روانی جامعه، در گروی تعادل در بازار است و هر غفلتی ولو کوچک، می‌تواند پیامدهای نامطلوبی به همراه داشته باشد.

این نامه می‌افزاید: امروز در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی بخش کوچکی از مشکلات به تحولات سیاست خارجی مرتبط است و سوء‌مدیریت و تحریم‌های داخلی به مراتب اثرگذارتر از تحریم‌های خارجی بوده است. بر این اساس نیز امروز تامین کالاهای اساسی و مواد اولیه کارخانجات صنایع غذایی و تجهیزات صنعتی مورد نیاز، دچار چالش اساسی شده، بی‌شک ادامه روند کنونی جامعه را برای تامین مواد اولیه و کالاهای مصرفی، دچار عسرت می‌کند.

فدراسیون واردات در این نامه تاکید می‌کند: امروز ما با شما صرفا از بوروکراسی مزاحم واردات که آن را مختل کرده، سخن نمی‌گویم، زیرا چالش‌های پیش روی تولید و صادرات را نیز تصویر می‌کنیم که اقتصاد کشور و زنجیره ارزش افزوده را در معرض خطر قرار داده است. بر این اساس این بخش نیازمند اصلاحات جدی است. در این میان بهره‌مندی از ظرفیت‌های بخش‌خصوصی تخصصی می‌تواند در شکل‌گیری تصمیمات صحیح‌تر و جامع‌تر راهگشا باشد.

این نامه می‌افزاید: فدراسیون واردات ایران به عنوان تشکلی بالادستی در حوزه واردات از سال ۱۳۹۴ با ۲۱ تشکل رسمی وارداتی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تاسیس شد؛ در سال جاری باتوجه به ماهیت وجودی و عملکرد این تشکل طی نامه ۲۹۳۸/۱/۱۰/ ص (پیوست)، از سوی ریاست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در راستای اجرای مواد ۲ و ۳ قانون بهبود محیط کسب‌وکار مبنی بر ضرورت مشورت دولت و دستگاه‌های اجرایی ذی­ربط در فرایند سیاستگذاری و اصلاح و تدوین مقررات، بخشنامه‌ها و رویه‌های اجرایی با اتاق‌ها و تشکل‌های ذی‌ربط و نظر به اهمیت موضوع واردات به وزیر سابق جهاد کشاورزی معرفی شد؛ تا نقطه­ نظرات این تشکل در جریان مدیریت واردات کشور در کارگروه‌های مرتبط، اخذ و مورد استفاده قرار گیرد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهصنعت و معدن
شناسه : 213998
لینک کوتاه :